Προς το περιεχόμενο

Westfileld LP 4500


fidelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά νοιζάκια,

 

Σας παρουσιάζω το νέο μου απόκτημα, ένα αντίγραφο Les Paul από την Westfields guitars. Μια κιθάρα που μου κόστισε μαζί με τα μεταφορικά €230. Έχω μείνει έκπληκτος από τα πόσα μπορεί να προσφέρει μια εταιρεία σε αυτό το χρηματικό ποσό. Εντάξει σίγουρα δεν είναι Gibson ή ESP Eclipse αλλά... μια χαρά.

 

westfieldLP4500Whole.jpg

 

westfieldLP4500WholeBack.jpg

 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, το καπάκι είναι single cutaway, carved flamed maple , το σώμα είναι άγνωστου ξύλου άλλα είναι 2 κομμάτια λαμιναρισμένο, ο κατασκευαστής αναφέρει επί λέξη "denser body wood (for richer tone)". Το μπράτσο είναι 1 κομμάτι από το ίδιο ξύλο και είναι το κλασσικό U. Η ταστιέρα είναι rosewood χαμηλής ποιότητας και εντελώς ξηρό. Το μανίκι συνδέετε με το σώμα με κόλα (set neck). Η κλίμακα είναι 24" 3/4 με 22 τάστα. Παραδόξως έχουν κάνει πολύ καλή δουλεία και τα τάστα δεν προεξέχουν πουθενά και φυσικά δεν ταστάρουν, παρ' όλο που έχω κατεβάσει το action πάαααρα πολύ χαμηλά (συνήθως παίζω με jackson). Η ταστίερα διακοσμείτε από τετράγωνα inlays τα οποία είναι ένα περίεργο υλικό. Ο κατασκευαστής μιλάει για abalone, εμένα πάλι μου θυμίσει ανακυκλωμένη μάζα πλαστικού σε πρασινο-μπλε-λευκό-κόκκινες αποχρώσεις. Να σημειωθεί ότι το όργανο έχει φιλέτο (binding) και μάλιστα είναι τριπλό, έχουν πολύ καλή δουλεία χωρίς ατέλειες και χτυπήματα.

 

Τώρα περνώντας στα ηλεκτρικά δεν έχουμε τίποτα άξιο λόγου, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, είναι απολύτως κατανοητό (είπαμε η κιθάρα κοστίζει λιγότερο απ' όσο ένα καλό ζευγάρι μαγνητών) .Υπάρχουν 2 humbuckers me χρυσό καπάκι, τέσσερα pots (2 volume, 2 tone) και φυσικά ο τριθέσιος επιλογέας. Είναι κάκιστης ποιότητας και φαίνονται ή μάλλον ακούγονται. Η γέφυρα είναι tune-o-matic χρυσού χρώματος μα αγνώστου κράματος. Τα κλειδιά είναι και αυτά σε χρυσό, και ενώ περίμενα να κουρδίζω την κιθάρα κάθε δύο ακόρντα, με διέψευσαν. η κιθάρα παραμένει κουρδισμένη παρ' όλο τις ογκώδεις χορδές (.010-.058) που τις πέρασα παρά την θέληση της.

 

Οι γενικές εντυπώσεις είναι άριστες. Η όλη κατασκευή είναι συμπαγής και δείχνει να αντέχει. Το βάρος του οργάνου είναι μεγάλο αλλά δε καμία περίπτωση δεν αγγίζει αυτό μιας les paul Παράλληλα η όλη εξωτερική εμφάνιση είναι τις καλύτερες που έχω δει ακόμα και σε όργανα χιλιάδων ευρώ. Το playablity, αντικειμενικά, κειμένετε σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά σε αυτό το οικονομικό όριο είναι αξεπέραστη. Ήχος, εδώ μας τα χαλάει λιγάκι η μαντάμ, προσπαθεί να μοιάσει την gibson αλλά στην προσπάθεια μένει. Πιστεύω πως η αλλαγή των μαγνητών είναι σίγουρη κίνηση για να δώσει πνοή στην αποπνικτική μουντάδα που αποπνέει.

 

Σε περίπτωση που την έχανα - έσπαγα - μου την έκλεβαν, κτλ., θα την ξανά αγόραζα.

 

westfieldLP4500Body.jpg

 

westfieldLP4500Body2.jpg

 

Σκέφτομαι να αλλάξω μαγνήτες και ήθελα να με βοηθήσετε. Έχω αποφασίσει να αγοράσω τους EMG 81 και 60 στην έκδοση gold και να προσπαθήσω να τους περάσω. Σε πεπίπτωση που δεν τα καταφέρω θα ήθελα να μάθω ποίος αναλαμβάνει τέτοιου είδους εργασίες στην Θεσσαλονίκη.

 

Επίσεις έχω διαβάσει ότι τα pots των les paul είναι διαφορετικά από τις υπόλοιπες κιθάρες (long shaft) κάτι τέτοιο ισχύει;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία η westfield! Έχει ωραία χρώματα! Καλόπαικτη. Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο όργανο, θα σου πρότεινα μέσα στις πρώτες custom βελτιώσεις να συμπεριλάβεις ένα νέο nut από γραφίτη ή κόκκαλο και ίσως μια γέφυρα. Αυτά παρέχουν καλύτερο stability του κουρδίσματος και βελτιώνουν λίγο το sustain κι ενδεχομένως τον unplugged ήχο, χωρίς να κοστίσουν πολλά(το nut ειδικά μπορεί να έχει 2euro). Κατόπιν, για μαγνήτες, διαλέγεις ό,τι σου αρέσει περισσότερο. Μάλιστα, οι EMG active θα δώσουν νέο ήχο με περισσότερο output(χωρίς να επηρεάζεται από τα ξύλα).

Μπορείς να τους τοποθετήσεις μόνος σου αν διαθέτεις λίγα εργαλεία(κατσαβίδια, πένσα, κολλητήρι κλπ), αρκετή υπομονή και τα σχέδια(wiring diagrams). Μαζί με τους EMG θα πρέπει να αλλαχθούν και τα 4 ποτενσιόμετρα καθώς και το input jack. Αυτό διότι οι EMG έχουν τα δικά τους pot των 25kΩ και ένα stereo jack που λειτουργεί ως on/off του active κυκλώματος όταν βάζεις καλώδιο στην κιθάρα.

 

Καλές modες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mε γεια το καινουριο αποκτημα!!!Καλοπαιχτο και να το ευχαριστηθεις!!

 

Για πες λιγο απο που το πηρες.Ε-bay?

Στον κοσμο δεν υπαρχουν εξαιρεσεις(LP,strat... :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη εψαχνα κι εγω για φθηνη les paul παλιοτερα η πιο φθηνη τιμη που εχω βρει παντως ειναι αυτη --> http://www.guitarampkeyboard.com/en/e4500-lp-custom-style/66280 (και αν δειτε μαλιστα βγαινει και με "open book" headstock).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. Ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω την αλλαγή των μαγνητών, σε ποιόν "επαγγελματία" μπορώ να απευθυνθώ, και πόσο περίπου θα μου βγει.

 

ΥΓ. Και εγώ απο το gak.co.uk την παρήγγειλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου