Προς το περιεχόμενο

low tunning σε 4χορδο μπασο


Homi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σε ολους..!

Λοιπον εχω το εξης προβλημα

Εχω ενα μπασο schecter stilleto studio 4 και θελω να το κουρδισω σε Β Ε Α D

αλλα χαλαρωνουν οι χορδες πολυ και τριζουν στα πρωτα ταστα...δοκιμασα να το κανω set up για το κουρδισμα αυτο αλλα και παλι υπαρχει μια αισθητη χαλαρωση και λιγο τριξιμο...Μηπως να δοκιμαζα να βαλω σετ χορδων για 5χορδο? Εχει κανεις να προτεινει καποια λυση γ αυτο το θεμα?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις σετ με 5 χορδές, υπάρχουν βαριά σετ με 4 για χαμηλό

κούρδισμα. Κάτι σε 65-130 θα ήταν οτι πρέπει για αρκετή τάση και χαμηλό action.

 

edit: Ξέχασα, δεν θα χωράνε στο nut οι παχύτερες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτές τις… ταλαιπωρίες που πρέπει να περνάνε τα όργανα, με τα χαμηλά κουρδίσματα και τις διάφορες πατέντες. Ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα αυτών των κουρδισμάτων- εκτός φυσικά αν ο τραγουδιστής της μπάντας είναι τόοοοοσο χαμηλός, που πρέπει να τραγουδήσει σε ultra low Μι (αν υπάρχει αυτό το πράγμα).

Βρε Homi, αντί να αλλάξεις τα φώτα στο μπασάκι σου- γιατί όταν αλλάζει η τάση στο μπράτσο έτσι «δραματικά» συνήθως κάτι… κακό θα του συμβεί- πάρε ένα πεντάχορδο (αν θέλεις χαμηλότερη οκτάβα λόγο Σι) και μην προσπαθείς να κάνεις το τετράχορδο… πεντάχορδο παρά κάτι (χωρίς Σολ)…

Φιλικά

Terry  

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε terry το κανς αυτο γιατι ως καφρος :P παιζω σε μπαντα καφρων συνεπως οταν οι υπολοιποι κουρδιζονται απο Β δεν μπορω να ειμαι απο Ε...λεφτα για 5χορδο μαζευω αλλα μεχρι να τα μαζεψω κατι πρεπει να γινει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω οτι με το καταλληλο setup δεν θα εχεις προβλημα , σηλαδη , ρυθμιση του truss rod + ρυθμιση υψους χορδων. Αν δεν εισαι σιγουρος πηγαινε σε καποιον ειδικο να στο κανει επιτοπου, δεν κοστιζει ιδιαιτερα. Αλλιως, μπορεις σιογυρα να βρεις και στο ιντερνετ λεπτομερεις οδηγους.

 

Ενα ακομα "κολπο" για να "τεντωνεις " τις χορδες λιγο ακομα (το προτεινει ο Garry Willis για περιπτωσεις χαλαρων χορδων "B" σε πενταχορδα) , ειναι να βαλεις ενα παξιμαδακι ή ενα μικρο κυλινδρικο μεταλικο πραγματακι (αυτα που χρησιμοποιουν για να στερεωνουν motherboards στο κουτι, δεν ξερω πως λεγεται)  στην ακρη της χορδης , ωστε οταν αυτη μπει στην θεση της να ειναι περισοτερο τεντωμενη. ΕΙναι σαν αυτοσχεδια αυξηση scale.

 

Παντως με ενα σωστο setup πιστευω θα εισαι καλυμενος. Ισιωσε το μπρατσο οσο γινεται (εδω προσοχη ..) + ανεβασε λιγο τις χορδες και μαλλον θα εισαι οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καθώς η τάση αλλάζει λόγο Β – μειώνεται- το μπράτσο σου πρέπει να έχει πάρει προς τα πίσω, οπότε γι΄αυτό σου ταστάρει. Αφού περάσεις τις χορδές – και μάλλον θα πρέπει να «φας» λιγάκι το nut για να καθίσει η Β- και κουρδίσεις το όργανο σε ΒΕΑD, θα πρέπει να ρυθμίσεις το μπράτσο από το truss rod ώστε να σου έρθει πιο μπροστά. Επίσης θα πάρεις το άλεν και θα ρυθμίσεις το ύψος των χορδών από το bridge, μέχρι να βρεις το επιθυμητό ύψος…

Πάντως οι… σοφοί μπασολόγοι θέλουν τα scale 35 να κάθονται καλύτερα στο BEAD κούρδισμα, αλλά τα περισσότερα όργανα που παίζουμε είναι 34.

Αν έχεις τα άλεν για truss rod και bridge την κάνεις μόνος σου την δουλειά…

Καλές… καφρίλες

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου