Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή Project Studio beeros05


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους σας! είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινωσω ότι μεσα στο 2010 θα εχω και εγώ το δικό μου home studio.

Ο χώρος βρισκεται στο υπόγειο του σπιτιου μου.

Το σπίτι ειναι 3όροφο και ειναι οικογενειακη πολυκατοικια. Στο ισογειο ειναι οι γονεις (οπότε δε μασαμε δειχνουν κατανόηση)

Ο 1ος αποτελειται απο 2 μικρα διαμερισματα, στο ενα ειμαι εγω και το άλλο το νοικιαζουμε.

Στο 2ο ειναι ο κατα 10 χρονια μεγαλυτερος αδερφος μου με την οικογενεια του. Στον 3ο ειναι αλλο ενα οροφοδιαμερισμα που το νοικιαζουμε. Ναι το ξέρω το θέμα της στέγης το εχω λύσει και αν δεν κατσει καμια στραβη δε θα μαθω ποτε τι σημαινει ενοίκιο... ;D

Όλα τα παραπάνω τα αναφερω όχι για να σας πω την οικογενειακη μου κατάσταση αλλα θεωρω πολυ σημαντικό να τους υπολογισω αυτους τους ανθρώπους (ιδιαιτερα τους ενοικιαστες) ακομα και αν παίζω σε ωρες μη κοινης ησυχίας.

Το studio θα το φτιάξω κυρίως για προσωπικη χρήση αλλα δε θα με χαλαγε να καναμε 2 3ωρες πρόβες με την thrash metal μπάντα μου οπότε αυτα τα 2 3ωρα θα ήθελα απλα να μην ειμαι ενοχλητικός.

Λοιπόν όπως βλέπετε στη φωτο εχω ενα υπογειο χωρο max 15τμ υψος max 2.70m.

To project μου εχει ως εξής:

1) ΠΑΤΩΜΑ: αυτη τη στιγμη το πάτωμα ειναι τσιμεντο και ανωμαλο δηλ δεν ειναι ''λείο''.

α)Έχω σκεφτει να βαλω μια στρωση φελλου 2-3εκ, απο πάνω MDF για να ''κάτσει'' και μετα laminate για λόγους αισθητικής.

β)Επίσης το άλλο που εχω σκεφτει ειναι να βάλω ελλαστικα εφεδρανα 2.5εκ με πετροβαμβακα αναμεσα, απο πάνω MDF, μετα φελλό και τέλος laminate.

Προτιμώ το β αλλα λόγω της ανωμαλιας του εδάφους δε ξερω αν θα κάτσουν σωστα τα εφεδρανα κτλ αν και πιστεύω ότι με το βάρος που θα πέσει μετά απο πάνω δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

2) ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΙΧΩΝ - ΤΑΒΑΝΙΟΥ: όπως βλέπετε δεν έχω και κανα τρελλο χωρο σε εκταση  οπότε το room in a room το αποκλείω!

Επένδυση λοιπόν με πετροβαμβακα 5εκ στους τοιχους και 2 εκ στο ταβανι o οποίος θα ''καρφωθεί'' όπως φαίνεται στην φωτο ''Fabric Audio Rockwool'' και θα καλυφθεί με φελλό 2εκ και μετα με πανί. Τον πετροβαμβακα - φελλο - πανι θα τα κραταει ενας σκελετος ξύλινος ο οποίος θα είναι γενικα πολύ απλός στη κατασκευη του.

Τωρα θα μου πέιτε...''τί κόλλημα εχεις φάει με το φελλό?'' απλα ο ενας γνωστος μου ιδιοκτητης studio μου τον πρότεινε γιατι έχει την ιδιότητα να κόβει τις χαμηλές συχνότητες οι οποίες ειναι αυτές που προκαλούν και το πρόβλημα.

3) ΠΛΩΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΥΜΠΑΝΩΝ: έχω σκεφτει για αλλο ενα πατωμα για τα τυμπανα με ελλαστικα εφεδρανα 2.5εκ, πετροβαμβακα αναμεσα και MDF απο πάνω με χοντρη μοκετα

Θα ηθελα και μια απάντηση σχετικά με το τί πυκνότητας πετροβαμβακα να χρησιμοποιήσω για Πάτωμα, Τοίχο, Ταβάνι

4) ΠΟΡΤΑ:

α) Αλουμινίο - MDF που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

β) Ξύλινη Custom σαν των studio με την μπετούγια τύπου ψυγείου κρεοπώλη που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

γ) Σηδερένια Custom με την μπετούγια τύπου ψυγείου κρεοπώλη τιγκα στον πετροβαμβακα που να κλείνει αεροστεγως με λάστιχα

5) ΠΑΡΑΘΥΡΟ: Αλουμινίου (exalco κτλ) διπλό τζάμι, αεροστεγές κλείσιμο

Σε όλες τις γωνίες θα μπουν DIY μπασσοπαγίδες.

6) ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ: τι να κανω εδω ρε μαγκες με 2.70m υψος..?

 

Πίσω από τα τύμπανα θα παίξουν και 2 monitor και πιο δίπλα ενισχυτής μπάσσου.

Το θεμα τωρα θελω να το πάω στις χαμηλες συχνοτητες και το μπασσο.

Σε όσα home studio εχω παει εχω παρατηρήσει ότι ακόμα και σε φουλ εντασεις αυτό που διαπερνάει και ενοχλεί δεν είναι η μπάντα αλλά το μπάσσο σαν μεμονομενο όργανο μεσα στη μπαντα.

Συγκεκριμενα σε κατι φιλαρακια που ειναι και γνωστη death brutal μπαντα στο στουντιο τους ακομα και απεξω να κατσεις αυτο που ουσιαστικα ακουγεται ειναι το μπάσσο. Το στουντιο τους ουτε πλωτο πατωμα εχει ουτε τιποτα. Μόνο χοντρες μοκετες κάτω και ΠΟΛΥ ρικοφον το οποιο ουσιαστικα βελτιώνει τον ήχο μεσα.

Οπότε όπως θα φτιάξω πλωτο πάτωμα για τα τυμπανα λέω να κάνω και άλλο ενα για ενισχυτη μπάσσου πολυ πιο ισχυρο όμως! πχ 3 στρώσεις απο ενα ''σαντουιτς'' που θα αποτελείται απο εφέδρανα 2.5 εκ - MDF - φελλό 5εκ - MDF.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπιζω να το ξεκινησω σύντομα σχετικα και να ποστάρω φωτό κτλ

 

 

 

My_Project.thumb.jpg.143540f7df6f29efd69182f55d25e8a9.jpg

Fabric_Audio_Rockwool.png.7f4494b6d05ea8b627d69e81ca26335c.png

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Πείτε και καμια γνώμη ρε παιδια! δεν ειναι κακό...μη ντρέπεστε..! ;D

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξερω ακομα...σιγουρα γυρω στα 5000 για αρχη.

Αυτο που δεν ξερω ειναι το κοστος της πόρτας.

Εχω ενα φιλο μαραγκο και ενα σιδερα οποτε δε θα εχω να πληρωσω εργατικα

Βασικα θα ηθελα τη γνωμη σου για τα εξης:

Πάτωμα λέω για το β, (το τσεκαρα χθες το πατωμα και ειναι κομπλε να γινει με εφεδρανα)

Πόρτα (ξερεις καποιο ενδεικτικο κοστος για σιδερενια η ξύλινη?, αυτή που εχεις στο studio σου πόσο μπορει να πάει? - τα υλικα εννοω) - εσυ ποια προτείνεις?

Εξαερισμός εδω πχ τι να κάνω - δε με παιρνει το budget για πολλα...

και με το μπάσσο τι να κάνο...εκει θαναι το πρόβλημα βασικα

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Σπύρο εξαερισμός γίνεται και με ένα φτηνό αρκουδίσιον αρκεί στο τέλος κάθε πρόβας ή εξάσκησης να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για λίγη ώρα ώστε να φύγει η υγρασία και να ανανεωθεί ο αέρας. Με 5000 καλυτερα μα πάς σε ένα μηχανικό εξειδικευμένο σε ηχομονώσεις και να σου κάνει μια συνολική μελέτη. Κρίμα είναι να δώσεις τόσα για κάτι με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα . ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να εχεις επαρκη ηχομονωση θα χρειαστεις να κατασκευασεις ενα σκελετο εσωτερικα (room in a room) οποτε ο χωρος θα μικρυνει αρκετα, περιπου 2mx3m. Το υψος επισης θα μειωθει αρκετα λογω του πατωματος και της οροφης, οποτε πιθανοτατα να γινει σαν 'μπουντρουμι'

 

Νικος 

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@chembeast air condition εννοειται οτι θα μπει, όσον αφορα τους εξειδικευμενους μηχανικους ζητανε 1000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (μου εχουν πει και για 3000!!!) μόνο για τη μελέτη και ο χώρος ειναι τόσο μικρός που δεν αξιζει να τα δωσω. Στη τελικη δε θαμαι ολη μέρα να παίζω κατω και με τη μπαντα μου θα κανουμε 2 προβες τη βδομάδα. Στη τελικη ειμαστε εδω στο forum για να ανταλλάσουμε απόψεις ωστε να αποφεύγουμε να τα σκάμε από εδω και απο εκει... :P

 

@fabricaudio αν διαβασεις καλυτερα λέω ότι το room in a room το αποκλείω λόγω του μέγεθους του χώρου  ;) σε 6 τμ μπάντα δε χωραει...εδω τα τυμπανα δε χωρανε καλα καλα...θα πεθανουμε!!!

 

οπότε θα ηθελα τις απόψεις σας πανω σε αυτά που έχω σκεφτεί να κάνω... ;)

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τα χρηματα που διαθετεις θα μπορεσεις μονο να βελτιωσεις την ακουστικη του χωρου σου αλλα ενα δεν κανεις επαρκη ηχομονωση τοτε θα ενοχλεις του υπολοιπους.

 

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για σοβαρή ηχομόνωση θες μεγαλύτερο χώρο σε όλες τις διαστάσεις και ειδικά στο ύψος. Δεν περιμένεις μέχρι να φέρει το drumstore τα epro? ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νίκο τα λεφτα που σουπα ειναι για αρχη αλλα δηστυχως room in a room δε μπορω να κάνω.

δε πιστευω να ειμαι τραγικα ενοχλητικός. Βέβαια εσυ εισαι επαγγελματίας και τα βλέπεις με αλλο ματι έχεις αλλες προδιαγραφές αλλες γνώσεις και άλλες απαιτήσεις

Αυτά που εχω στην αρχη του ποστ ειναι οι ιδεες μου με βάση το χωρο. τώρα αν εχετε κατι να καταθέσετε για αυτα που σκεφτομαι να κάνω και να τα αναλυσουμε καλώς...αν ειναι οι απαντησεις όλων (φιλικα το λεω) να ειναι του τυπου ''δεν θα κανεις τιποτα'', ''αναθεσε το σε μηχανικο'' κτλ κτλ δε θα βγει τιποτα.

το θέμα είναι τι μπορει να γίνει με αυτα που αναφέρω στο 1ο ποστ του θρεντ γιατι δε με παιρνει για κατι άλλο.

αν εχετε να προτείνετε άλλα υλικα ή οτιδήποτε θα με βοηθήσετε αρκετα...το θεμα δεν ειναι το οικονομικο, στην τελικη δε βιαζομαι εχω και ηλεκτρονικο σετ το οποιο θα βαλω κατω για αρχη μεχρι να γινει ο χωρος. προτιμω να τα βγαλω περα με τα ηλεκτρονικα και σιγα σιγα να φτιαχνω το χωρο κιας μου κοστισει παραπανω...αλλα room in a room...δε παιζει να κανω θα καταντησω κλειστοφοβικός...

chembeast εχω roland td-6 και αποτι διαβαζω δε βλέπω ναναι κατι τρελλό τα e-pro δεν πρεπει να τα αξιζουν τα λεφτα τους οποτε θα περιμενω αυτους που θα τα πάρουν πρωτοι να μας πουν τη γνωμη τους

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου