Προς το περιεχόμενο

Ναι, μ' αρέσει να με...γδύνουν όταν ψωνίζω ηλεκτρικά...


Earendil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι σήμερα έχω ψωνίσει ηλεκτρικά (pots, switches, πυκνωτές etc) τρεις φορές όλες κι όλες. Για την SG, για την Tokai που έφυγε, και για ένα Tele project που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

 

Ξεκινάω λοιπόν απ' το συμπέρασμα: Ναι, δε τσιγκουνεύομαι όταν πρόκειται να αγοράσω...software. :D

Δε θα αναλωθώ σε ηχητικές περιγραφές και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Όχι γιατί δεν παραδέχομαι ότι κάποιοι ακούν πραγματικά διαφορές σε...δύσβατες περιοχές του ήχου τους, αλλά γιατί εγώ είμαι επισήμως κωφός, αναίσθητος, "όλα-καλά-είναι-κουμπάρε".

 

Γιατί λοιπόν δε θα επιλέξω φτηνά ηλεκτρικά, σαν αυτά που βρίσκουμε στου Banzai, στου Jay (GuitarFetish) ή ακόμα και στου Stewmac?

Γιατί τα έχω δει (τα της SG είναι Stewmac) και, χωρίς να με στεναχωρούν ηχητικά, τα βρίσκω κατασκευαστικά κατώτερα από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Ναι, αν ήμουν πιο GASάκιας απ’ ότι είμαι σίγουρα θα ξαναέμπαινα σε πρίζες να αναβαθμίσω ( ::)) τα ηλεκτρικά της…μόνο που δε θα διακινδυνεύσω να χάσω κάτι απ' τον τωρινό της ήχο.

Κι ας στρίβουν τα pots σαν να πατάνε σε λιωμένη σοκολάτα, κι ας κάνει ο επιλογέας θόρυβο εφάμιλλο μπετούγιας όταν αποφασίσω να τον μετακινήσω απ' τη θέση neck, κι ας είναι "no name" οι πυκνωτές και τα καλώδια.

 

 

Και γιατί θα επιλέξω και στο μέλλον κάτι πιο προσεγμένο, όπως τα kits του www.specialtyguitars.com ?

Γιατί...μου εμπνέουν εμπιστοσύνη διάολε. Νιώθεις ποτενσιόμετρο όταν το στρίβεις. Δεν "ακούει" μόνο σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως κάνουν αρκετά απ' τα φτηνότερα κατά τη γνώμη μου.

Γιατί ο επιλογέας δε βγάζει τσιμουδιά. Και δε τον νώθω "πανηγυρώτικο"

 

Και στο σημείο αυτό θα μοιραστώ μια ιστορία:

Καλοκαιράκι, ο μάστορας έχει την TV Yellow Les Paul και αλλάζει μαγνήτες και ηλεκτρικά. Κατά την παράδοση της μου λέει:

-"Switch από που αγόρασες;"

-"Απ' το specialty, γιατί;"

-"Ρε συ, σα μεταχειρισμένο μου φάνηκε"

-"PARDON?" :o

 

 

Και στέλνω mail:

 

"Hello there,

I had purchased your Historic Premium Electronics Upgrade Kit for Les Paul some time ago, which I just had installed and is in perfect working order - not to mention it also looks durable and sounds fine.

 

The thing is, my luthier mentioned that the short Switchcraft Gibson Style Toggle Switch I also purchased had signs of use and soldering left-overs.

I have to admit I was surprised.

 

As I mentioned above, I have no complains over the overall quality of you products, even the aforementioned switch is working OK and is moreover pleasantly quiet in operation.

 

 

Yet I thought I should bring the matter to your attention..."

 

Προσέξτε απάντηση:

 

Your switch was new, not used.

 

Switchcraft solders all of their toggle switches in circuit to test them prior to shipping.  This is one of the reasons they are so expensive.

 

You will never see a new Switchcraft toggle switch such as these that does not have solder on its contact lugs.”

 

 

 

Εγώ κι ο μάστορας:  :o :o

 

 

 

Εκείνο το “so expensive” με έβαλε σε σκέψεις. “Μα καλά, πόσο έκανε;” αναρωτήθηκα.

 

18 δολλάρια.

 

“Μπράβο Γιαννάκη αγόρι μου,” σκέφτηκα. “Είσαι κουβαρντάς”. ;D

 

 

 

Φυσικά όσο την κράτησα την καταχάρηκα. Παίζει βέβαια το –σημαίνοντα- ρόλο της και η αλλαγή μαγνητών, αλλά είναι τυχαίο που ο θόρυβος μειώθηκε όσο μειώθηκε; Που τα pots καταλάβαιναν πότε τα κουνούσα; Που το switch δεν ειχε ούτε τζόγο ούτε κλατσακλούτσα;

 

Ως εκ τούτου θα συνεχίσω να μην κάνω οικονομία στα ηλεκτρικά. Όχι ότι πρόκειται να με κάνει ποτέ πελάτη του ο Alessandro, αλλά σίγουρα δε θα ψωνίσω απ’ το…”πανέρι”.

 

Ας πούμε, κλείνοντας, ότι γουστάρω να πληρώνω τη σιγουριά ότι κάποιο διαόλι δε θα με εγκαταλείψει στη χειρότερη δυνατή στιγμή. ;)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kι όμως.... εγώ αγόρασα pots Gibson original με την στάμπα από πίσω στο καπάκι του με 6 Euro.... και μάλιστα στα 300 Ohm για να τα χώσω στην stratoula μου..... και ήταν χωρίς υπολείματα σολδερίνης.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mα εγώ είχα αγοράσει πριν από δυο χρόνια περίπου αυτό: http://www.rsguitarworks.net/rsstore/product_info.php?cPath=31_59&products_id=296 και το toggle switch της Switchcraft από όσο θυμάμαι ήταν ανέπαφο... αν κι εδώ κάτι ψιλοφαίνεται: http://www.rsguitarworks.net/rsstore/images/longtoggle.jpg

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και ο specialty δεν μου μοιαζει για απατεωνας (εχω ψωνισει απ' τον paul αρκετες φορες), δεν νομιζω οτι ντε και καλα οι switchcraft ερχονται με γανωμενες επαφες, πραγμα που δεν ειναι κατ' αναγκη κακο. Βεβαια προτιμω μια "παρθενα" επαφη, γιατι αφοτου καθαριστει με λιμα προσφερει καλυτερη επαφη/αγωγιμοτητα με το καλωδιο.

 

 

Παντως, τη στιγμη που ο διακοπτης δουλευει και δεν εχει σημαδια φθορας, δεν υπαρχει προβλημα.

 

 

btw, +1 για τα καλης ποιοτητας ηλεκτρικα.

Σε ακριβα, αλλα και σε φθην(οτερ)α οργανα.

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου