Προς το περιεχόμενο

αγορα μπασου vs αλλαγη μαγνητων


phantom duck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Εκανα μια ερωτηση  χθες για την αγορα ενος warwick corvette $$. Ευχαριστω για τις απαντησεις και τη βοηθεια.Ωστοσο αυτο που δεν ειπα στο προηγουμενο μηνυμα ειναι οτι ηδη εχω ενα warwick τετραχορδο με 2 μονους μαγνητες passive. Απο την πρωτη στιγμη που επαιξα με αυτο το οργανο το λατρεψα. Η αληθεια ειναι οτι το βαρος του και το μπρατσο του με βολεψαν παρα πολυ και σε συνδυσμο με τον ηχο, το οργανο ειναι αλλο πραγμα. Για αυτο τωρα που θελω να παρω ενα δευτερο μπασο σκεπτομαι παλι το warwick. Εχω παιξει και με αλλα οργανα οπως για παραδειγμα με musicman 5χορδο sting ray, το οποιο ειναι φοβερο σε ηχο αλλα υποφερεις απο το βαρος. Μηπως αντι να παρω το warwick $$, θα ηταν καλυτερο να αλλαξω μαγνητες σε αυτο που ηδη εχω οπως καποια στιγμη μου ειχε πει καποιος ( το οργανο εχει mec μαγνητες ) ; Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν θα με ικανοποιησει το αποτελεσμα και δεν θελω να το ρισκαρω. Χρειαζομαι τη γνωμη σας. Η μουσικη που παιζω ειναι funk-soul για να καταλαβετε τι ηχο αναζητω.

Τι αλλα οργανα ειναι καταλληλα για αυτο το ειδος της μουσικης;

Ποια η γνωμη σας για τα musicman και ποια για τα μπασα του ιωαννιδη;

εχω παιξει με sting ray ο ηχος του οποιου ειναι φοβερος αλλα για ολα τα υπολοιπα (bongo, sterling, substerling και τα μπασα του ιωαννιδη) δεν εχω ιδεα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα η αλλαγή μαγνήτη (καλού μαγνήτη) βελτιώνει πολύ τον ήχο ενός οργάνου.

 

Το κακό με την όλη διαδικασία, είναι ότι ουσιαστικά καλείσαι να μαντέψεις τι ήχο θα έχει το όργανό σου μετά την "επέμβαση" καθώς είναι δύσκολο να βρεις όργανο με ακριβώς τα ίδια specs με αυτό που έχεις, που να φοράει τους ίδιους μαγνήτες με αυτούς που θες να βάλεις.

 

Έχω αλλάξει (όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι συμφορουμίτες) πολλούς μαγνήτες στις κιθάρες μου μέχρι να καταλήξω σε αυτό που μου αρέσει, αλλά εν τέλει η γνώμη μου είναι ότι αξίζει.

 

Σε ότι αφορά τα Musicman είναι απίστευτα μπάσα όλα και από θέμα ποιότητας κατασκευής άνεσης, καθώς και από θέμα ήχου. Το sub δεν βγαίνει πλέον οπότε ενδεχομένως να το βρεις μεταχειρισμένο.

 

Μπορείς να κοιτάξεις και την οικονομική σειρά της MusicMan ονόματι "Sterling By Musicman"

 

Για την ιστορία, φιλαράκι μου, έβαλε σε ένα "σάπιο" κορεάτικο (αν δεν κάνω λάθος) washburn μπάσο έναν μαγνήτη Basslines (είναι οι μαγνήτες που βγάζει η Seymour Duncan για μπάσσο) ο οποίος είναι για MusicMan.

 

Το μπάσσο δεν ακούγεται σαν MusicMan αλλά είναι χιλιόμετρα μπροστά από αυτό που ήταν πριν!

 

 

όστιμο κοτόπουλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου