Προς το περιεχόμενο

Facebook Privacy


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λέω να πεταχτώ και εγώ σε αυτό το θέμα... Αν και κρατιόμουνα... Το fb έχει τη μεγαλύτερη ίσως βάση δεδομένων για τον περισσότερο κόσμο... Οκ... Δεκτό... Αλλά ΕΓΩ προσωπικά δεν ντρέπομαι να εκφράσω τις απόψεις μου στο fb όπως δεν φοβάμαι να τις πω και παραέξω... Τι θα πάθω δλδ? Αν με απολύσει το αφεντικό μου επειδή θέλω να κάνω απεργία και το μάθει μέσω fb θα έχω και την υποστήριξη του σωματείου ΚΑΙ του απλού κόσμου που θα μιλάει για προσωπικά στοιχεία ΚΑΙ θα γίνει μεγαλύτερος ντόρος... Ξέρετε πόσους απολύουν που δεν έχουν fb για τους ίδιους λόγους ακριβώς? Τι θα μάθουν δλδ από το fb? Ότι παίζω μπάσο? Ότι ακούω stoner? Ότι ανήκω στην τάδε πολιτική τάση? Ότι γουστάρω τον πουρέ?

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 121
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σχετικά με αυτά, πιστεύω πως το να ψάξουν οι μελλοντικοί ή οι νυν εργοδότες το προφίλ κάποιου είναι θεμιτό (αφού ο ίδιος το έφτιαξε, και ήταν τόσο μπουμπούνας που τους επέτρεψε να το διαβάσουν). Επίσης, οι απολύσεις δήθεν "αρρώστων" σε άδεια που στις 3 το πρωί έγραφαν πως δεν θυμούνται πώς απέκτησαν το τατουάζ είναι επίσης σωστές ηθικά - νομικά ίσως δεν στέκουν αλλά δεν βλέπω να αλλάζει αυτό σαν τακτική, και ούτε το θεωρώ πρόβλημα.

 

Όμως, από αυτά υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσουμε σε τέτοια:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=315028&dt=12/02/2010

http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/33175-oristiki-apoboli-mathitrias-logo-facebook

 

Η πεποίθησή μου είναι πως πρόκειται να υπάρξει σύντομα δεδικασμένο που θα ανακαλεί τέτοια σημεία και τέρατα. Εννοείται πως ατομα που είναι τόσο νομικά αγράμματοι όσο αυτός (απ΄το δεύτερο λινκ)...

"Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις ενός οργάνου, είναι συλλογικό όργανο, σύμφωνα με το νόμο οι αποφάσεις του δεν μπορούν να προσβληθούν από κανένα," είπε ο κ. Βεστάκης, που χαρακτήρισε την απόφαση νομότυπη και τελεσίδικη.
...δεν πρέπει να είναι προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά μάλλον καθαρίστριες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πω κι εγώ μερικές κουβέντες.

Δεν έχω λογαριασμό στο facebook κυρίως γιατί είναι πεποίθηση μου ότι οι άνθρωποι που χάνουν τη μεταξύ τους επαφή με τον καιρό...το κάνουν κατ' αρχήν συνειδητά.

 

Όμως...είναι κατακριτέα μια κάποια περιέργεια για το τί απέγινε ο παλιός συμμαθητής, ο πρώην συνάδερφος, το παρεάκι απ'την κατασκήνωση;

Είναι κατακριτέο το να ψάχνεις γκόμενα;

 

Όχι.

 

Για μένα όμως,

είναι κατακριτέο το βουλιμικό μπανιστήρι στα έργα και τις ημέρες των άλλων,

είναι κατακριτέο το πώς βρίσκουν καταφύγιο η ανοησία, τα φοβικά σύνδρομα και οι αμπελοφιλοσοφίες επιπέδου chain mail στα διάφορα groups, και εν κατακλείδει

είναι θλιβερή η πεποίθηση που καλλιεργείται στους εθισμένους facebookistas (ιδίως τους νεότερους) ότι αυτό το μπουρδέλο είναι μια ομαλή και ενδιαφέρουσα ( ???) πλευρά κοινωνικότητας.

 

 

Ως εκ τούτου δεν τσιμπάω. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

 

 

 

"Κάνε ρε κανένα facebook να τα λέμε", μου είχε πετάξει σε τυχαίο συναπάντημα η παλιά συμμαθήτρια με την οποία δεν είχαμε ποτέ να πούμε ο,τιδήποτε. Ενώ θα ήθελε μάλλον να πει "Σιγά μην είχες εσύ facebook χοντρέ, πάντα μαλάκας ήσουν".

Αφού λοιπόν έχει φτάσει πλέον η υπάρξη ενός τέτοιου προφίλ να αποτελεί ένδειξη κανονικότητας, έχω αρκετούς επιπλέον λόγους να μην ενδίδω. Βλέπετε, έχω την παραξενιά να μη σπαταλάω κουβέντες με εκείνους που τους ξέρω και τους έχω εντάξει στην...Γ' Εθνική.

 

 

Οι άνθρωποι που θέλω να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική μου ζωή έχουν σαφή εικόνα για τα θρησκευτικά μου πιστεύω, τις πολιτικές μου θέσεις, τις τρέχουσες δραστηριότητες μου.

Τους υπόλοιπους, ας μου επιτρέψει ο blue να δανειστώ την πιο προσφιλή του ατάκα, τους χέζω.

 

 

Υ.Γ: Τα παραπάνω απευθύνονται αποκλειστικά στη μερίδα των ηλιθίων χρηστών, που η πείρα διδάσκει πως είναι ικανοί μόνο για ηλίθια χρήση του ο,ποιουδήποτε αντικειμένου, της ο,ποιασδήποτε υπηρεσίας.

Μην πάρει η μπάλα και τους υγιώς σκεπτόμενους... ;)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν είμαι σίγουρος που υπάρχει πρόβλημα... Το ξέρω ότι αναρτήθηκαν λινξ, αλλά ομολογώ ότι δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω αυτή τη στιγμή!

 

Τη στιγμή που πατάς το "οκ, συμφωνώ" στο FB, ή όπου αλλού, συμφωνείς και σε κάποια πράγματα. Αν τώρα είσαι βλήμα και βγάζεις τις γυμνές φωτογραφίες σου εκεί, ελπίζοντας να μην τις δει η γυναίκα σου, ή βρίζεις το αφεντικό σου... εεε... καλά να πάθεις!

 

(ΥΓ προς Ηλία: Στο google.gr και το δικό μου όνομα βγαίνει στις επιλογές με το "nikolas s", ενώ με το "nikolas" στο google.com η σελίδα μου βγαίνει 2-3 τρίτη σελίδα συνήθως! ;D Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό... Μάλλον καλό... Αλλά ξέρω κι εγώ πότε θα μου βγει με κόκκινο;;;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος που υπάρχει πρόβλημα...

 

Για μενα το προβλημα εστιαζεται αρχικα σε 2 σκελη :

 

1) κατι που "χτες" ηταν αδιανόητο (επώνυμο πλήρες αυτοδόσιμο με ποιους κανεις παρεα, τι βρακι φορας και απο που το αγορασες, τι πινεις και ποσο κλπ), αυτη τη στιγμή θεωρείται "chatting".

 

2) το περιτυλιγμα του facebook που καθιστα αυτην την παραβατικη συμπεριφορα ως παρεϊστικο ακινδυνο χαβαλεδακο.

 

To facebook κανει το ιντερνετ να μοιαζει με την τηλεοραση. 13χρονα κοριτσακια παριστανουν τα μοντελα και αντικοινωνικοι συμμαθητες συμπεριφερονται σαν τηλεοπτικο πανελ. Μετά την κοινωνική του διάσταση ερχεται και το προβλημα της παραβασης των προσωπικων δεδομενων για την οποια φταινε μεν οι αμπαλλοι χρηστες (καθότι υπάρχει διαδικτυακή αναπηρία), αλλα δεν μπορουμε να κατηγορησουμε αυτους για ελλειψη (ιντερνετικης) παιδειας.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να δηλώσω ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτό το τόπικ έχουν εκφράσει την άποψή τους πολλά μέλη και οι περισσότεροι έχουν μια πάνω κάτω κοινή θέση. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μέσα από αυτήν την συζήτηση κάποιοι ίσως να είδαν το θέμα facebook λίγο διαφορετικά, λίγο πιο κοντά στην πραγματική του διάσταση και πιθανώς συνειδητοποίησαν οτι κάποια "αθώα" πράγματα κρύβουν πολύ περισσότερα κάτω από το χαλί.

 

Do yourself a favor. Stay away.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

blue:

 

1. Αν κάποιος δει το FB μου για να καταλάβει με ποιούς κάνω παρέα... το μόνο που θα καταλάβει είναι ότι έχω πολλούς (αλλά ΠΟΛΛΟΥΣ) μουσικούς φίλους, που ζούν... σε όλο το κόσμο! Τα υπόλοιπα, δεν ενδιαφέρουν κανέναν και δεν τα λέω σε κανέναν, εκτώς αν υπάρχει κάποιος λόγος. Μάλιστα θα έλεγα ότι εσείς στο νοιζ ξέρετε πολλά περισσότερα για μένα, απ'ότι ξέρει ο οποιοσδήποτε στο FB!

 

2. Το περιτύλιγμα του facebook είναι αυτό που ήταν πάντα (πόσο μαλλόν του twitter, που μια ζωή μένουμε πίσω ως Ελληνες), και είναι μέρος marketing. Πήγα εχτές στο τζίτζηκα και στο Μέρμηγκα (ορίστε... να που ήμουν εχτές), για οικογενιακούς λόγους (να και το γιατί), και είδα δύο παλιές διαφημίσεις. Η μία ήταν της φιξ "Άσε τους βατράχους να πιούν νερό και εσύ ξεδίψασε με μια φιξ", και της μινέρβας (κάτι του στυλ:)"Με μινέρβα και βιταμίνες τα παιδιά μεγαλώνουν σωστά" (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει η παραποίηση της πραγματικότητας. Σιγά που το εισήγαγε το FB!

 

Δε θα μείνω μακριά, όπως και πάντα χρησιμοποιώ όνομα και επώνυμο όπου πάω στο Internet. Δεν ντρέπομαι για ότι λέω, και τα στηρίζω! Χρησιμοποιώ το Ιντερνετ ως εργαλείο πρώτα, και μετά ως διασκέδαση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με κάθε λέξη/γράμμα/σημείο στίξης του post του Earendil. :)

το ιδιο και για μενα!

ακομα,συμφωνω και με το τελευταιο ποστ του μπλου...

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτόμουν τις προάλλες κάτι, μπορεί να μην είναι και τόσο πρωτότυπο... το fb έχει και μια βαμπιρική διάσταση: αν δεν ξέρει κανείς τουςκωδικούς και πεθάνω αύριο, ποιός θα σβήσει το προφίλ μου? Το "ηλεκτρονικό μου φάντασμα" θα ζει για πάντα και θα στοιχιώνει τους φίλους στο facebook, ή θα τους βάλει στη διαδικασία να αναλογίζονται αν πρέπει να "με ξεγράψουν", ίσως κάποιοι από αυτούς να νοιώσουν και τύψεις, αν το κάνουν... Περίεργο, ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου