Προς το περιεχόμενο

MIDI Keyboard και Laptop ή Synth;; Βοηθήστε ρε παιδιά, είμαι άπειρος!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά! Ενδιαφέρομαι για αγορά synth, αλλά όλες οι πρόσφατες συζητήσεις μου με άτομα που ασχολούνται τείνουν να με πείσουν ότι ένα MIDI Keyboard με Laptop είναι η πλέον σωστή λύση. Δεν είμαι ψαγμένος και για αυτό θα ήθελα λίγη βοήθεια.

Το θέμα είναι ότι είμαι σε μια μπάντα που παίζουμε κυρίως κομμάτια του στύλ των Pink Floyd στα πρώτα τους και έτσι αυτός είναι ο ήχος που με ενδιαφέρει, ενός Hammond C3 π.χ., με όλες τις δυνατότητες που προσέφερε. Υπάρχει πιθανότητα να βολευτώ με κάτι-έστω και μεταχειρισμένο-που να μην ξεπεράσει τα 500-600(μάξιμουμ) Ευρώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου καλημερααααααα

 

Κοιτα λιγο τισ αγγελειες νομιζω πουλανε ενα ρακ τις roland το οποιο με ενα φτηνο midi keyboard μπορεισ να κανεις παπαδες με τα organs που σου προσφερει το roland

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το laptop και το MIDI keyboard θα σου φανούν χρήσιμα μόνο αν παίζεις στο σπίτι σου, στο προσωπικό σου home studio. Για live καταστάσεις χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα "κανονικό" synth. Ή έστω ένα rack module μαζί με ένα MIDI keyboard.

 

Προσωπικά θα πρότεινα ένα synth με ποικιλία ήχων, όχι απλά ένα stage piano ή virtual organ όπως το Clavia Nord C3. Ακόμα και μόνο με Pink Flyod covers να ασχοληθείς, θα σου χρειαστούν πολύ περισσότεροι ήχοι από ότι απλά πιάνα, ηλεκτρικά πιάνα, clavinets και organs.

 

Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις για ένα keyboard; Έχεις άλλα πλήκτρα στη διάθεσή σου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από προσωπική εμπειρία το θεωρώ λίγο επισφαλές (εκτός αν έχεις ΜΑΚ).

Ειδικά για κάποιον που δεν έχει "ψαχτεί" με τους ήχους, καλύτερο ένα απλό entry level workstation παρά η λύση του laptop + midi keyboard.

Τώρα για την λύση rack + midi keyboard δεν έχω άποψη, δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Το μόνο σίγουρο: κοίταξε στις αγγελίες!!

(υπάρχει ένα ΜΜ6 σε αρκετά χαμηλή τιμή που μπορεί να σε καλύψει, θαρρώ)

 

Φιλικά,

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και από μένα!

Έχω δουλέψει σε Live και με τους τρεις τρόπους.

α) Laptop + midi = κάνεις την δουλειά σου αλλά έχεις το άγχος αν στην επόμενη νότα θα κολλήσει το laptop ή όχι. Αν το πισι είναι καλό και η κάρτα ήχου επίσης σταθερή, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Γενικά να ξέρεις ότι με αυτή την επιλογή έχεις και περισσότερες δυνατότητες σε ότι αφορά τους ήχους σου (δεν περιορίζεσαι σε ένα όργανο αλλά βάζεις "όσα" VST θες) Επίσης κοστίζει αρκετά για να αγοράσεις πλήκτρα, κάρτα ήχου και φυσικά το λάπτοπ.

β) Rack + midi = synth με την διαφορά ότι δεν έχεις τον άμεσο έλεγχο του οργάνου όπως θα τον είχες με ένα κανονικό synth.

γ) Synth = η πιο σταθερή και σίγουρη λύση αλλά και η πιο περιορισμένη. Κάνεις μόνο ότι κάνει το synth.

 

Άποψή μου είναι η εξής: ξεκίνα με ένα synth για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου (έστω και λίγο περιορισμένα  ίσως) και όταν μπεις στο άθλημα συνδυάζεις και το λάπτοπ. Να ξέρεις ότι ένα synth λειτουργεί σαν midi οπότε μπορείς να συνδυάσεις και τα 2 (ή και τα 3 σε πιο μακρινό μέλλον  ;) )

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Φιλικά, Φώτης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχεις ενα mac και το mainstage 2(logic 9)πιστεψε με δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.Και δεν χρειαζεται να πω τιποτα για σταθεροτητα.Εχω κανει 120 λαιβ σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και με αντιξοες συνθηκες και σε μεγαλες συναυλιες και με εβγαλε ασπροπροσωπο!Και δεν χρησιμοποιουσα απλα ενα πιανο και rhodes αλλα ειχα φτιαξει ολοκληρα patches με splits και layers.Χρησιμοποιω ενα macbook black 2.4 με 4 gιga ram και presonus firebox.

Bεβαια τωρα γυρισα στο k2600x μου και στο triton οταν δεν περιδευουμε αλλα αυτο γιατι μου ελειψε ο ηχος του πρωτου.

όποιος μπορεί κάνει, όποιος δεν μπορεί κρίνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ είμαι της "παλιάς" σχολής... έχω κάνει πολλά live με 2 και 3 synths (και όχι από τα ακριβά)+ μονάδες πολυεφφέ, σε live έχω πάρει σβάρνα καλώδια τροφοδοσίας έχουν κλείσει τα πλήκτρα και (εκτός από τους ήχους τσικ τσακ κτλ.) μέσα σε λίγα λεπτά έχω αποκαταστήσει το setup μου (και την αξιοπρέπειά μου) συνεχίζοντας να παίζω και σφυρίζοντας αδιάφορα... δεν ξέρω κατα πόσο ένα laptop ή μια κάρτα ήχου μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο γρήγορα όσο ένα synth.

 

Κάτι ακόμα... τα mac που είχαν βγεί πριν 6-7 χρόνια πόσο κοστίζουν τώρα μεταχειρισμένα?... σε σχέση με τα αντίστοιχα synths της εποχής εκείνης?

 

hardware synth λοιπόν δαγκωτό! Με 500-600€ μεταχειρισμένα βρήσκεις αρκετά: roland JV, XP, XV, JunoG... Korg Tritons, X50... ktl.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη, δε νιώθω ασφαλής μόνο με ένα laptop και ένα πλήκτρο MIDI σε live, για λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη από τους προλαλήσαντες (κυρίως σταθερότητα). Γι' αυτό και χρησιμοποιώ το laptop μου μαζί με το Fantom-G μου. Έχω όλη την ισχύ του υπολογιστή, με την ποικιλία και την ποιότητα των VST instruments που επιλέγω, αλλά ταυτόχρονα έχω και τη σιγουριά ενός "κανονικού" synth. Το Fantom-G δρα ως synth, αλλά και ως MIDI ελεγκτής για τα VSTs, αλλά ΚΑΙ ως κάρτα ήχου (USB audio interface). Με την παραμικρή υποψία εμπλοκής του υπολογιστή, με το πάτημα ενός πλήκτρου (βασικά επιλέγοντας διαφορετική Favorite bank) επιλέγω αντίστοιχους ήχους από το Fantom-G και ο υπολογιστής βγαίνει εκτός.

 

Προσωπικά θα πρότεινα την αγορά ενός προσιτού synth, και εν καιρώ προσθέτεις και ένα laptop για πιο καλή ποιότητα και ποικιλία ήχων.

Το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις ασφάλεια και να ξέρεις ότι το μηχάνημα με το οποίο παίζεις να είναι αξιόπιστο, κι ας θυσιάζεις μέχρι ένα σημείο την ποιότητα των ήχων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει βγει κάποιο MIDI keyboard το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς 16/32 κανάλια ταυτόχρονα και δεν το ξέρω? ανα 1 κανάλι δεν παίζει?...

Είναι το ίδιο σαν να πρέπει να καταφύγεις σε ένα μόνο όργανο για live,  άρα θα πρέπει να φτιάξεις splits και combis.

 

Κατά τη γνώμη μου η χρήση synth για live είναι μονόδρομος.

Από κει και πέρα εαν θες οπωσδήποτε να έχεις και κάποιο VST μπορείς να βάλεις ένα έξτρα MIDI controller απαραίτητα όμως με Mac γιατί τα Windows θα σε κρεμάσουν...

 

Απαράιτητη πρυπόθεση είναι βέβαια να έχεις τα όργανα καιρό και να έχεις μάθει τις sound banks απέξω (πχ hammond B-67) ώστε να μην ψάχνεσαι στο live και τρως γιαούρτια από κάτω.

 

Δεν έιναι μόνο το θέμα της σταθερότητας του MIDI αλλά και ο συνδυασμός ήχων που θα έχεις on stage για κάθε κομάτι ξεχωριστά (πχ πιάνο, rhodes κάτω/ strings πάνω) και οι γρήγορες αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις, τα real time controllers sto MIDI και η ανάθεση σε sliders που τα βάζεις?

 

Η εμπειρία λέει ότι τα rack είναι μόνο για το studio...

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου