Προς το περιεχόμενο

marshall 1974x


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tον έχει ακούσει κανείς απο κοντά? Μου φαίνεται οτι είναι το κάτι άλλο. Και Made in England, HandWired.

 

http://www.thomann.de/gr/marshall_mr1974x_gitarrencombo.htm

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είναι περίφημος ενισχυτής που θα ήθελα πολύ να αποκτήσω κάποια στιγμή, και εδώ και χρόνια αναβάλλω την αγορά του... Σε παλιότερα θρεντς που συζητούσαμε για αυτόν αν θυμάμαι καλά είχε αναφερθεί πως τον έχει ο Taq, οπότε αν περάσει θα σου πει περισσότερα. Είναι ενισχυτής που δεν έχει πολλά καθαρά αν είναι αυτό που επιθυμείς, και λόγω της σχεδίασής του (κόμπο, κύκλωμα, λαμπάτο rectifier) είναι "χαλαρός" και όχι κοφτός σαν τους μοντέρνους Μάρσαλ, με τους οποίους δεν έχει φυσικά καμία σχέση. Είναι η επιτομή του ήχου ενός βίντατζ Μάρσαλ που τον δυναμώνεις όσο αντέχεις για να απολαύσεις το πληθωρικό, μουσικότατο overdrive του (στο οποίο συμβάλλει πολύ όμορφα και τo ειδικό Celestion που φτιάχτηκε ως "παλαιωμένη" ρέπλικα ενός όμοιου της εποχής εκείνης), και αλλάζοντας τον ήχο σου σε καθαρό με χαμήλωμα του vol knob.

 

Προφανώς τις έχεις διαβάσει, αλλά παραθέτω δυο πετυχημένες κριτικές του για όποιον άλλο ενδιαφέρεται:

http://www.marshallamps.com/downloads/files/Guitar%20Buyer%20HW%20review.pdf

http://www.marshallamps.com/downloads/files/Guitar&Bass%201974xreview.pdf

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, ο Marshall 1974x είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί σε Marshall έως τώρα. Είναι δικάναλος, clean channel, tremolo channel footswitchable. 2 εισόδους σε κάθε κανάλι (high - low), ενώ τα eq είναι μόνο ένα tone crtl. Έχει επό τα πιό γλυκά και γεμάτα καθαρά που έχω ακούσει ever για Marshall. Διαθέτει rectifier tube, και είναι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 90% vintage correct. Σε μεγάλες εντάσεις αρχίζει να "σπάει" και εκεί παίρνεις ένα crunch από τα πλουσιότερα σε αρμονικές που έχω ακούσει για natural OD. Οπωσδήποτε τα 18W δεν είναι καθόλου λίγα για το συγκεκριμμένο killer machine, το οποίο ακούγεται εξαιρετικά δυνατό ακόμα και σε λίγες πρόβες που το χρειάστηκα πάνω από το 4 σκότωνε. Το έχω συνδιάσει με 2 πετάλια του Keeley για γκάζια και έχω μείνει με ανοικτό το στόμα. Βασικά ό, τι πετάλι κα να του βάλεις έχει μιά ιδιαίτερη ποιότητα που μένεις άναυδος. Τα συγκεκριμμένα πετάλια που χρησιμοποιώ ένα Boss moded DS1 & Time machine boost, απλά είναι τέλεια... θα ανεβάσω σύντομα και ένα βιντεάκι άμα θέλετε.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπεροχος ενισχυτης,πολυ δυνατος (δεν νομιζω να μπορεσεις ποτε να τον ανοιξεις για να παρεις τη "βρωμα" του,χωρις να ενοχλησεις ΠΟΛΥ τους συμπαικτες σου στην προβα,καλα για live απλα ξεχνα το) ,με τον υπεροχο ΚΑΘΑΡΟ ηχο που ολοι οι vintage (& vintage reissue) Marshall εχουν (ενας απο τους μεγαλυτερους μυθους,που προερχεται απο ανθρωπους  που ποτε δεν εχουν ακουσει παλιους καλους Marshall, ειναι οτι οι Marshall δεν εχουν....καθαρα... ::)) .

 

Καποια απο τα πρωτα μοντελλα ειχαν προβληματικα Transformers ,τωρα νομιζω οτι εχει αντιμετωπιστει το προβλημα.

 

Ο ενισχυτης ανεβαινει σε αλλη κλαση αν αντικαταστησεις το stock Celestion που εχει (το οποιο δεν ειναι κακο) με ενα Celestion Alnico Gold.(το εχει κανει ενας φιλος μου)

 

Αν δεν σε ενδιαφερει η μαρκα ή η εμφανιση (ο marshall 1974x  ειναι απο τους ομορφοτερους ενισχυτες του...πλανητη) ,η αντιγραφη του Cornell,ειναι καλυτερα κατασκευασμενη και σου δινει και το option του να διαλεγεις μεταξυ του λαμπατου rectifier η τραντζιστορατου για περισσοτερο headroom αλλα και τη δυνατοτητα να τον "γυρισεις" στα 5 βαττ σε ταξη Α για λιγοτερη....μπαμπουρα...& περισσοτερο power amp distortion ;D.

 

(Τους εχω ακουσει πλαϊ-πλαϊ και ο Cornell ακουγεται ακομα καλυτερα)

 

http://www.dv247.com/guitars/cornell-plexi-18-20-c-guitar-amp-combo-1x12--34732

 

http://www.dc-developments.com/cornell_plexi1820.htm

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν είπα πως δεν έχει καθόλου καθαρά, ούτε πως όλοι οι Μάρσαλ έχουν άσχημα... προφανώς εννοούσα αυτό:

Δεν έχει πολλά καθαρά, αλλά κι αυτό εξαρτάται (όπως με όλους τους ενισχυτές) από την ένταση με την οποία θα τον χρησιμοποιείς.

Αναφερόμουν στην σχεδιαστική του φιλοσοφία που δεν είναι αυτή της clean machine αλλά του turn-me-up, χωρίς φυσικά να εμποδίζεται κανένας να παίξει με καθαρά. (Εδώ έχω παίξει με overdriven Quad Reverb, σε αυτόν θα κολλήσουμε?  ;D ;D )

 

Toν Cornell δεν τον έχω ακούσει και φαίνεται πολύ ενδιαφέρων. Γιατί ο Ντιβής λέει να επωφεληθούμε πριν αυξηθούν οι τιμές?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τον συγκεκριμενο μαρσαλ τον εχει ενας φιλος μου στο εξωτερικο και λεει πως ειναι ερωτευμενος.ειναι ομως παρα πολυ δυνατος.χωρις να θελω να χαλασω το θεμα του παιδιου,εχει ακουσει κανεις απο κοντα τον marshall class 5?

fender k agios o theos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

 

Το μόνο που θέλω σε έναν ενισχυτή, μια και έιμαι φίλος της 70s σαπίλας  ;D είναι ενα καλό crunch κανάλι.

 

SF πολύ καλή φαίνεται και η περίπτωση του Cornell, θα προσπαθήσω να τον ακούσω απο κοντά. Θέλω να ακούσω και τον Romany εκτός απο τον 18/20.

 

Για τον Marshall Class 5 που ρωτάει ένας φίλος παραπάνω.. Ναί τον έχω ακούσει και είναι αρκετά καλός αλλά μου φαίνεται λίγο ακριβός. Πήγαινε μια βόλτα στον Καγμάκη πρέπει να τον έχει ακόμα.

 

 

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που θέλω σε έναν ενισχυτή, μια και έιμαι φίλος της 70s σαπίλας  Grin είναι ενα καλό crunch κανάλι.

 

Ο Marshall δεν εχει τετοιο καναλι (εχει ενα καναλι χωρις τρεμολο & ενα...με..τρεμολο & δεν μπορεις να τα εναλλασεις με ποδοδιακοπτη οπως στους μοντερνους ενισχυτες,τα αλλαζεις με τον παλιο παραδοσιακο τροπο...βγαζω βυσμα...βαζω βυσμα  ;D η ακομα καλυτερα τα "τζαμπαρεις" ωστε να παιζουν ταυτοχρονα) ,απλα αν τον ανοιξεις (σε εκωφαντικες εντασεις) βρωμιζει..ευχαριστα (αν η κιθαρα σου εχει διπλους βρωμιζει ευκολοτερα,με μονους χλωμο το βλεπω χωρις καποιο booster).

 

 

Θέλω να ακούσω και τον Romany εκτός απο τον 18/20.

 

ο Romany ειναι εντελως αλλη φαση.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν τω μεταξύ, μόλις τώρα είδα μια κεφαλή Marshall 2061x που πουλάει ένας συμφορουμίτης, και για να μην ανοίξω καινούριο θέμα.. Θα σας ρωτήσω!!!

 

Τι λέτε για αυτόν? Και αυτός δύο κανάλια ξεχωριστά. Νομίζω δεν έχει λαμπάτο rectifier, είναι σημαντική διαφορά?

 

 

 

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου