Προς το περιεχόμενο

cubase inserts


toybani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γίνεται στο cubase να χρησιμοποιήσω τα ίδια insert για δύο διαφορετικά tracks, χωρίς όμως να χρειάζεται να τα φορτώσω και στα δύο??? δλδ να χρησιμοποιεί το ένα track τα insert του άλλου… αν γίνεται,,, πως???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα FX Channel (δεξί κλικ-->add FX Channel) με το εφφέ που θέλεις (stereo) και ύστερα να το ενεργοποιήσεις στα inserts στα κανάλια που θέλεις..πατώντας στο κενό που δείχνει η φωτό. Μπορείς επίσης να καθορίσεις και το ποσοστό του εφφέ που θα έχεις στο κανάλι.

 

Αν κατάλαβα καλά τι θέλεις :)

 

 

fx.jpg.ef5bc9e3a62bf7a6f03edafae932e216.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σπύρο αυτό που περιγράφεις είναι παράλληλη επεξεργασία μέσω κάποιας βοηθητικής εξόδου (aux send) και προορίζεται (κυρίως) και για τις αντίστοιχες επεξεργααστικές επιλογές (reverb, delay, time domain effects , parallel compressionκλπ)....φυσικά και μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και με οποιαδήποτε άλλη μορφή επεξεργασίας αλλά πολλές φορές αυτό που θέλουμε είναι η επεξεργασία σε σειρά και βασικά πριν (και άσχετα από τυχόν automation κινήσεις) του channel fader....και εκεί ακριβώς έρχεται η έννοια του insert point, δηλαδή η δυνατότητα παρέμβολής κάποιας μορφής επεξεργασίας σε σειρά πριν την έξοδο (channel fader).

 

Όπως είναι φυσικό τα insert points είναι ανεξάρτητα για κάθε κανάλι....αν όμως θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτού του είδους την δρομολόγηση / επεξεργασία σε περισσότερα κανάλια, μπορούμε πολύ απλά να δημιουργήσουμε ένα group bus , να δρομολογήσουμε σε αυτό τις εξόδους όλων των καναλιών που μας ενδιαφέρουν και μέσα σε αυτό το group bus να επιλέξουμε τον επεξεργαστή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σαν insert point. Τα group buses είναι ουσιαστικά ένας απλός τρόπος να ομαδοποιήσουμε κάποια κανάλια, είτε για να ελέγχουμε την ένταση τους, είτε για να τα επεξεργαστούμε ως σύνολο, είτε για πολλούς άλλους λόγους ;)

 

Η διαφορά λοιπόν είναι ότι στην μεν πρώτη περίπτωση  (παράλληλα) έχουμε ουσιαστικά την ανάμειξη ανάμεσα στο αυθεντικό και επεξεργασμένο σήμα αλλά και την δυνατότητα της ομαδοποίησης της επεξεργασίας πολλών ξεχωριστών καναλιών (αλλά με την δυνατότητα ποσοτικής επιλογής για το κάθε ένα - τιμή aux send) ενώ στην άλλη (σε σειρά) η δρομολόγηση του σήματος γίνεται από την έξοδο του καναλιού στην είσοδο του επεξεργαστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου της στάθμης εισόδου για ξεχωριστά κανάλια (με την μορφή της ομαδοποίησης που ανέφερα) αλλά και χωρίς την δυαντότητα να επιλέξουμε την αναλογία ανάμεσα στο "καθαρό" και επεξεργασμένο σήμα (εκτός αν το επιτρέπει ο εκάστοτε επεξεργαστής - οπότε και πάλι ουσιαστικά μιλάμε για παράλληλη επεξεργασία  ;))

 

...αν και φαινομενικά λοιπόν και οι 2 διαδικασίες μπορούν να δώσουν παραπλήσια αποτελέσματα, στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικές και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η γνώση, η εμπειρία και η δυαντότητα της καταλληλότερης επιλογής ανά περίσταση είναι  από τα πιο βασικά "όπλα" ενός mixing engineer.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικόδημε έχεις προφανώς δίκιο..μάλλον κιεγώ δεν κατανόησα καλά τι ζητούσε το παιδί ;D

 

σορρυ toybani αν σε παραπληροφόρησα ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο CUBASE 3 δεν γίνεται να φορτώσεις με κάποιον αυτόματο τρόπο τα plug in ως insert.

 

Στο 4 και στο 5 μπορείς να σώσεις την αλυσίδα των εφέ ως ένα track preset και να το ανακαλείς όποτε και όσες φορές θέλεις στo insert. Διάβασε εδώ http://www.soundonsound.com/sos/jan07/articles/cubasetech_0107.htm για τα track presets. (είναι για το 4 αλλά είναι σχεδόν το ίδιο και στο 5)

 

 

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου