Προς το περιεχόμενο

Grooveboxes/Electribes ασχολειται κανείς (πλέον...?)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προχθές μου φερε ένας φίλος που ήρθε για Πάσχα το παλιό του Roland MC-505 και έχω κολλήσει!

Λείπουν κανα 2 knobs και έχει ένα κάρο σκόνη κιτρινίλα, σελοτειπ στα πλάγια είναι καραγαρτσουνισμένο και δαχτυλιές πάνω αλλά ο ήχος του είναι ακόμη κορυφή!

Το είχα δει/δοκιμάσει όταν είχε πρωτοβγεί το 98 και μετά το άκουσα σε live των micro... μαζί με τα electribes της Korg και τα sh κ το MC-909 το απόλυτο must για dance/electro!

 

Ήτανε κάποτε να πάρω και εγώ ένα, αλλά μια ήτανε πολύ ακριβό μια η ανασφάλεια επένδυσης σε ηλεκτρονική μια οι δόσεις για τ'αμαξι... κατέληξα με το Triton-Le και το XP-60 σε σκυλάδικο...

 

Αλήθεια ασχολείται κανείς πια με ηλεκτρονικό live set?

εννοώ να παίζει live και να πληρώνεται από αυτό όχι στο σαλόνι του σπιτιού...

Ασχολείται κανείς με αυτά τα υπέροχα groovebox επαγγελματικά?

Γύρω εκεί στο 2003 ήταν πολύ τις μόδας η electro και είχα δει κάμποσους με 505 τι απέγιναν αυτοί?

[Πες τε μου ότι όλοι δουλεύουν σε σκυλάδικα να νιώσω καλύτερα!]

 

Μου φερε αναμνήσεις όμως...κρίμα που θα πρέπει να το δώσω πίσω την άλλη βδομάδα!

μέχρι τότε θα το λιώσω εννοείται!

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρελό κάψιμο τα grooveboxes ;D Προσφατα τα ανακάλυψα αλλα πήρα επιτηδες το MC-303 που ειναι περισσότερο παιχνίδι απο τα 505 και 909.

 

Ο λόγος ήταν, η πολύ απλή χρηση και η τιμή. Ηθελα περισσότερο ενα drum machine και ενα sequencer για το little phatty. Πλεον το παιρνω μαζί μου όποτε παω καπου για λίγες μερες και μπορω να γράφω θεματακια οποτε θέλω.

 

Τελικά ομως, στηνω πανω του μπασα, τύμπανα, κρουστα και πλατες για να παίζω λαιβ τα κομματια μου, με αντε 1-2 ατομα ακομα. Και δε μιλάω για ηλεκτρονική μουσικη, αν και ο ηχος του 808 κυριαρχει μεχρι τωρα στις προσαρμογες που εχω κανει για λαϊβ παιξιμο.

 

Είναι εξαιρετικά μηχανήματα και η κοπέλα μου εχει ξετρελαθει να παιζει κρουστα στα pads και να mute/ξεmutαρει το καθε παρτ. Αισθανεται οτι δημιουργει μουσική, και δεν εχει πολυ αδικο ;) Μη σου πω οτι βλέπω και βελτιωση με τον καιρο :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ego exo to electribe er-1, to roland sh-101 kai to mc-303. to oraio tis ypothesis gi mena einai oti pragmatika den exo anagki to pc.

 

kali fasi ta  abletonopaida, ta vst, ta libraries kai ola afta alla dystyxos aftoi pou xrisimopoiouna to vst tou sh-101 as poume de tha niosoun pote to mixanima, de tha to ksevidosoun pote gia na to kourdisoun de tha katalavoun pote to fetish pou yparxei gyro apo afta ta organa, kai de tha stenaxorithoun pote otan stamatisei na doulevei.

 

live gia lefta den kano akoma poly tha to ithela sto mellon vevaia, tora gia skyladika oute logos..

 

 

p.s. an theleis epeidi de thelo na vlepo anthropous na paratane ti mousiki gia skyladika to mc-303 sto dino me 150 euros.(exo ena extra apsegadiasto)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου