Προς το περιεχόμενο

Fuzzo-αποριες!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

ομολογω οτι με το Fuzz ως effect δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα οποτε χρειαζομαι λιγη βοηθεια. Ο ηχος που μου αρεσει ειναι αυτος:

 

[flash=200,200]

[flash=200,200]

 

Ειδικα στο πρωτο στην ουσια το fuzz ειναι αρκετα διακριτικο νομιζω (καλυτερα φαινεται κοντα στο 3:43) και φαινεται μονο στο τελειωμα της νοτας. Στο δευτερο φαινεται πιο ξεκαθαρα αν και ειναι αλλου τυπου.

 

Απο το λιγο που εψαξα καταλαβα οτι υπαρχουν κατα καποιο τροπο δυο σχολες: τυπου Fuzz Face και τυπου Muff. Ειδα πολλα βιντεακια στο proguitarshop και ενα που μου αρεσε πολυ ηταν το Blackout effectors Musket που απ οτι καταλαβα ειναι τυπου Muff. Εχω ομως την αμφιβολια αν θα μπορει να χρησιμοποιηθει ελαφρα οπως στο 1ο κομματι. Για ηχο οπως στο πρωτο προς τα που θα πρεπει να κοιταξω?

 

Επισης απ τα βιντεακια που ειδα πολλα επιδρουσαν υπερβολικα στον αρχικο τονο της κιθαρας και ακουγονταν πολυ farty! :) Νομιζω κατι τετοιο θελω να το αποφυγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλαρακι να αγορασεις το Blackout Effectors Twosome Dual Fuzz κ θα πετυχεις οποιαδηποτε fuzzοχροια θες!Το δικο μου το εχω 2-3 εβδομαδες κ εχω παθει πλακα μαζι του.Λιγο ακριβο (230 χουροους) αλλα πιστεψε με τα αξιζει τα λεφτα του κ με το παραπανω.2 πεταλια fuzz σε ενα (Fix'd κ Musket) με footswitch που σου επιτρεπει να επιλεγεις ποιο θες ανα περισταση...Απλα τα σπαει!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ειδα το Twosome και να σου πω με εψησε η ιδεα 2-σε-1 αλλα απο το ντεμο του fix'd δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα. Σε πολλα σημεια ηταν ακριβως αυτο που ελεγα πριν: εντελως farty. Το demo του version 2 μου αρεσε ενω του ver 3 οχι και τοσο

 

[flash=200,200]

 

Αυτο που δεν διευκρινοζουν με το twosome ειναι ποιες εκδοσεις χρησιμοποιουν. Απ οσο ξερω δηλαδη το Musket ειναι πλεον στην εκδοση 2 ενω το fix'd στην 3. Δεν ξερω τις διαφορες με τις προηγουμενες εκδοσεις αλλα φανταζομαι οι αλλαγες θα ηταν για καλο. Ξερεις ποιες εκδοσεις εχουν εμφυτευσει στο twosome?

 

Επισης αν εισαι απο Αθηνα παιζει θα μπορουσα να περασω να το ακουσω? Αν θες στειλε μου λεπτομεριες με πμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

A. Δεν υπάρχουν μόνο δυο σχολές, αλλά πρακτικά πάρα πολλά fuzzoκυκλώματα τα οποία είναι δημοφιλή. Μάλλον θα ξεχάσω κάποια αλλά κοιτά:

 

Τreble Boosters (κι αυτά fuzz είναι IMHO). Yπάρχουν σχεδόν όλα τα δημοφιλή μοντέλα που έβγαιναν όπως το Range Master, το Hornsby Skewes, το Orange κ.λ.π στο site της B.S.M.

 

Tonebenders. MK I.V, MKII, MKIII. Tα φτιάχνουν πολλοί τα πετυχαίνουν λίγοι. Πιο γνωστές επανεκδόσεις είναι της DAM (πανάκριβο), JMI, Pro Analog, Skinbender, Lumpy, Μontgomery Appliances κ.λ.π

 

Fuzz Faces. Γερμανίου, Πυριτίου, Υβριδικά (ακούγονται εντελώς διαφορετικά). Στα οι πιο γνωστές επανεκδόσεις είναι της Fulltone, του Αnalogman, και του KR Musical. Στα απλά πυριτίου (Si), μπορείς να βρείς και αξιολογόλοτατα φθηνά πεταλάκια από την MXR και την Dunlop.

 

Buzzaround. Το fuzz που έγινε γνωστο απ' το 21st Century Schizoid Man των King Grimson. Πρόσφατη επανέκδοση από την Montgomery Appliances.

 

Mosrite Fuzz. Eπανέκδοση από την DAM (πρέπει να το περιμένεις γύρω στους 9 μήνες).

 

Big Muff. Ένα απ' τα fuzz που σχεδόν κάθε διετία άλλαζε κύκλωμα. Τα πρώτα κυκλώματα (περισσότερο fuzz παρά distortion) επανεκδίδονται με μεγάλη επιτυχία από τον Skreddy, ενώ στην πιο distortion περιοχή υπάρχει το Ronsound Hairpie ή κάτι τέτοιο.

 

Univox/Shin-Ei Superfuzz. Κυριότερες επανεκδόσεις από την Wattson Electronics και της Black Cat Electronics.

 

Fuzz Factory. Πετάλι του ZVex.

 

...off the top of my head. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα γνωστά κυκλώματα και κατασκευαστές. Το google θα σε βοηθήσει.

 

Επίσης θεωρώ ότι τα demos του PGS στα πετάλια Fuzz, Distortion κλπ είναι ψιλοάθλια. Δεν νομίζω ότι βγαίνει συμπέρασμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ για το αναλυτικο ποστ kpeyos

 

Κατα τη γνωμη σου προς ποια κατευθυνση θα επρεπε να κινηθω για τον ηχο του 1ου κλιπ ειδικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σήμερα έπαιξα ξανά με το Big Muff επειδή με ψήνει εδώ και καιρό. Δεν νομίζω να σου κάνει, είναι πιο άγρια κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το fix'd φερει 2 fuzz  πανω του με ξεχωριστους διακοπτες για το καθενα.Ενεργοποιεις οποιο θες η ακομα κ τα 2 μαζι.Δε ξερω ποια εκδοση ειναι.Πολυ ευχαριστως να το ακουγες σε μενα αλλα μενω Ναυπλιο.Το αλλο μισο μερος του twosome (το musket δηλ) ειναι ουσιαστικα ενα vintage big muff (πολυ ανωτερο απο αυτο της EHX που υπαρχει σημερα στην αγορα).Γενικοτερα την ειχα ψαξει αρκετα για fuzz κ ημουν ετοιμος να παρω το fulltone ultimate octave.Μετα ομως μου προτειναν να τσεκαρω το twosome dual fuzz κ κατεληξα σε αυτο το οποιο με κερδισε αμεσως.Κ κατι ακομη.Επειδη δεν αναφερεις τι ενισχυτη εχεις σου λεω πως τα fuzz λειτουργουν πολυ καλυτερα με λαμπατους απ' οτι με τρανζιστορ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενισχυτες κατα κυριο λογο παιζω με λαμπατους. Ο τελευταιος ss (Randall Warhead X2) ειναι προς πωληση μια και οι μεταλ μερες μου μαλλον τελειωσαν. Προς το παρων παιζω κυριως με βρετανικου τυπου (Marshall/Laney) αλλα σκοπευω να παρω εναν Deluxe Reverb. Οσον αφορα κιθαρες επισης, εχω Tokai/Fender/Jackson οποτε οι κυριοτεροι συνδυασμοι μαγνητων υπαρχουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Για το πρώτο video δε θα έβαζα fuzz, μάλλον κάτι σαν και αυτό για booster αν και ο ήχος αυτός είναι 90% ενισχυτής...

 

 

Για το δεύτερο clip...

 

 

Άλλα δύο κοντίνα σαν υποψήφια πετάλια για το ήχο αυτής της μπάντας είναι το Fuzz Factory, για τους πιο τρελούς fuzz ήχους και το Zvex Box Of Rock για τους πιο ήπιους Muff distortion ήχους (ή αν είχα τρελό budget θα αγόραζα ένα Skreddy Mayo).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Οσον αφορα τα clean boosters ειναι απο τα αγαπημενα μου ειδη πεταλιων - εχω τα TAD Rangeking, Rothwell Atomic Booster, Xotic EP Booster. Treble booster δεν εχω κανενα αξιολογο - εχω ενα κλωνο Rangemaster που εφτιαξα καποτε. Δεν ειναι φυσικα οτι καλυτερο αλλα θελω να σου πω οτι ξερω τι ηχο βγαζει και καταλαβαινω τι εννοεις οτι ειναι κατα καποιο τροπο Fuzz.

Στο συγκεκριμενο κομματι λοιπον δεν μου φαινεται οτι ο ηχος αυτος θα εβγαινε με clean booster ή treble booster. Εχει ενα συγεκριμενο compress-αρισμα και ενα fuzzy σβησιμο στη νοτα - προσωπικα με τα πεταλια που εχω σε light overdriven ενισχυτη δεν το εχω βγαλει.

OD δεν εχω ψαξει ιδιαιτερα επισης. Εχω μονο ενα OCD v4 (και ενα bad monkey αλλα δεν το μετραω καν, ειναι για αλλες χρησεις) και δεν πιστευω οτι θα εβγαζε τετοιο ηχο. Το Fulldrive ακουγεται πολυ ωραιο παντως. Και το MXR ακουγεται αξιολογο σε καποιες ρυθμισεις. Απο αυτα που μου εγραψες στο πρωτο ποστ, απο το λιγο που εψαξα εντυπωση μου εκανε το buzzaround

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου