Προς το περιεχόμενο

FX chain


jonn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο καιρό έχω προβληματιστεί πολύ με την σειρά των fx στο pedalboard προσπαθώντας να πετύχω μια αλυσίδα από εφφέ που να μπορούν να προσφέρουν ποικιλία από ήχους.

 

Η σειρά που συνήθως χρησιμοποιώ είναι:

 

EHX Doctor Q(envelope follower) -> EHX Double Muff -> EHX Small Stone -> Behringer OD100 (overdrive/distortion) -> Korg AX1 (compressor,chorus,delay,reverb)

 

H βασική χρήση τoυ ψηφιακού Korg είναι για delay (χρησιμοποιώ τόνους delay στα περισσότερα κομμάτια) και reverb. Chorus χρησιμοποιώ ελάχιστα και τα τέσσερα chorus που έχει αυτό το πολυεφφέ με καλύπτουν.

Το θέμα είναι ότι στήνω το envelope follower στην αρχή γιατί κάνει το ισχυρότερο modulation και το phaser (Small Stone) ανάμεσα στα δύο "γκάζια" για να πετύχω διαφορετικούς συνδυασμούς βρώμικου phased ήχου (είναι προφανές ότι άλλο phaser+βρώμα και άλλο βρώμα+phaser).

 

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι δύο:

 

1. Με το Double Muff και το Doctor Q ανοιχτά έχω πολύ θόρυβο όταν δεν παίζω που αν τα βάλω ανάποδα (Muff -> Doctor Q) μειώνεται, αλλά ο ήχος που βγαίνει δεν είναι auto wah με γκάζια αλλά ένα άθλιο "τζιτζίκι"!

 

2. Όταν έχω το Muff και το phaser ανοιχτά βγάζω έναν super ενδιαφέροντα ήχο με πολλές αρμονικές και περίεργες συχνότητες αλλά χάνω περίπου 2 dB ένταση. Όταν το phaser παίζει με το Behringer οπότε προηγείται της βρώμας όλα είναι ΟΚ και παράγεται ένα κλασσικό overdriven phaser στο στυλ του ήχου των Radiohead στο "The Bends".

 

Δεδομένου ότι δεν σκέφτομαι να εγκαταλείψω την χρήση του Korg για delay και reverb (επομένως θα το έχω πάντα στο τέλος) και δεδομένου επίσης ότι σύντομα σκέφτομαι να αποκτήσω ένα EHX Pulsar τρέμολο, ακούω προτάσεις για την πιθανά καλύτερη σειρά των υπολοίπων pedals...τα οποία θυμίζω είναι:

 

Doctor Q, Small Stone, Muff, Behringer OD100....και Pulsar.

 

Αν μπορείτε καταγράφοντας τις προτάσεις σας σημειώστε και τι περίπου ήχος παράγεται, τι στυλ μπορεί να ταίριαζαν σε κάθε set up, ώστε να ξέρω τι τσεκάρω κάθε φορά (άλλο να ψάχνεσαι για blues ήχο, άλλο για punk...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ώχ...έχω πονοκέφαλο. :lol:

Το pulsar είναι modulation οπότε θα το έβαζα πριν απο το Korg delay.

 

To Doctor Q πρώτο, το Big Muff δεύτερο και με τα υπόλοιπα, μείνε στο chain που έχεις ήδη καταλίξει.

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου