Προς το περιεχόμενο

R.E.A.P.E.R. new Sequencer


spirou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είναι απο τους τύπους (ή καλύτερα τον τύπο) που έκανε το winamp...

 

εντάξει,καμία σχεση με cubase,βρίσκεται σε εντελώς εμβρυακό επίπεδο αλλά έχει την πλάκα του.

 

 

http://www.cockos.com/reaper/index.php

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Ήταν σε εμβρυακό επίπεδο. Νομίζω πως έχει γίνει ένα αρκετά καλό και αξιόπιστο DAW. Δεν γνωρίζω σε βάθος τις λειτουργίες άλλων συστημάτων, και μπορείς να μου το καταλογίσεις εξ αρχής στα κατά, αλλά το συγκεκριμένο (REAPER) καλύπτει αρκετά καλά πολλά βασικά σημεία μιας παραγωγής. Είναι επίσης εύκολο, και έχει και ωραία εμφάνιση! Βασικό για τον ήχο! ;D

 

(Το REAPER σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 2009 βρίσκεται στην έκδοση 3.1415. Και ανανεώνεται διαρκώς)

 

http://www.cockos.com/reaper/download.php

 

 

http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει αρκετά στοιχεία σχετικά με audio & midi loops από το ACID και τρομερό routing που μοιάζει με το totalmix της RME. To GUI του σηκώνει refinement ΙΜΗΟ.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ειναι κοντά 2 χρόνια και στην παραγωγή, δεν είναι σε εμβρυακό επίπεδο, και ξέρω αρκετούς επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν, ώντας αηδιασμένοι από την Steinberg (που, δυστυχώς, το customer support στην ευρώπη είναι χάλια, και είναι αγορασμένη από την Yamaha).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κατέβασα το trial και με ένα γρήγορο κοίταγμα μου φάνηκε πολύ καλοστημένο.. Αλλά μία ερώτηση όποιος δουλεύει το πρόγραμμα... Παίρνει ρυθμίσεις VST? Δηλαδή αν θέλω να περάσω το EZdrummer πως το κάνω? Το ξέρω ότι θέλω έτοιμο φαγητό αλλά γενικά στα options δεν βρήκα κάτι... Αν κάποιος μπορεί να με βγάλει από τον κόπο... Επίσης η trial version τι ακριβώς περιορισμούς έχει?

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης η trial version τι ακριβώς περιορισμούς έχει?

Κανέναν... Μία έκδοση υπάρχει. Απλά βασίζονται στην καλή συμπεριφορά από μέρους του χρήστη... ότι δηλαδή αν σου κάνει τελικά, πρέπει να αγοράσεις άδεια χρήσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχά... Και από ότι βλέπω δεν είναι και πολύ ακριβή... 60$... Αξίζει μάλλον... Απλώς πρέπει να δοκιμάσω για τα VST αν μου κάνει... Περιμένω τον Νικόλα μήπως ξέρει κάτι καλύτερα...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αν θυμάμαι καλά, τα βάζεις στο αντίστοιχο folder, Και μετά κάνεις από το menu "install database" ή κάτι τέτοιο (δε θυμάμαι ακριβώς, πως λέγετε, γιατί χρησιμοποιώ Cubase)... Πάντως είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν να ξεκινήσω συφωνόντας με τον Νίκολα, οτι η steinberg έχει καταντήσει κουραστική μετά την εξαγορά απο τη Yamaha. (Δεν θα ξεχάσω την πρώτη έκδοση 4, που δεν διάβαζε DX Plugins).

Τώρα στο θέμα μας, το reaper, αν και δεν είναι σε εμβρυακό στάδιο, έχει τις ελείψεις και τα κολλήματά του. Παρ'όλα αυτά έχουν κάνει μία αξιόλογη δουλειά και εύχομαι στο μέλλον να γίνει ισάξιο των μεγάλων DAW.

Το EzDrummer, φορτώνεται απο τα preferences στην καρτέλα VST Plugins, όπου και ορίζουμαι απο ποιούς φακέλους θα διαβάζει τα plugins, είτε είναι όργανα, είτα απλά εφφέ.

Ένα μεγάλο + για σχετικά νέο και δωρεάν πρόγραμμα είναι ο sysex editor, που με λίγη προσπάθεια τον ξεθάβεις ;D απο το μενού και ακούει (εννοείτε) σε όλες τις εντολές και παραμέτρους χωρίς προβλήματα.

Το μοναδικό του πρόβλημα, είναι η αστάθεια του 32Bit Bridge, σε 64άρα πλατφόρμα, όπου και κρασσάρει επανελλειμένα όταν φορτόσουμε πολλά VSTi ή VST.

Κατά τ'άλλα είναι πολύ καλό για τον αρχάριο που θέλει να πειραματιστεί με ένα πλήρες και δωρεάν DAW, μιάς και έιναι δωρεάν, αρκεί να μην χρησημοποιηθεί για επαγγελματική εφαρμογή και παραγωγή (και ποιός θα το καταλάβει δηλαδή, αλλά λέμε), όπου εκεί χρειάζεται να αγοραστεί η άδεια χρήσης.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίρνει ρυθμίσεις VST? Δηλαδή αν θέλω να περάσω το EZdrummer πως το κάνω?

 

Μία από τις βασικές ιδιομορφίες του reaper είναι ότι έναν μόνο τύπο καναλιού, δηλ. δεν έχει audio, midi, vst, fx tracks. Αν θέλεις να έχεις κάποιο vsti απλά το φορτώνεις ως fx σε ένα κανάλι και γράφεις και midi δεδομένα στο ίδιο κανάλι. Ειδικά για το ezdrummer που είναι multi-out μπορείς, εφ' όσον θέλεις και σε εξυπηρετεί, να φορτώσεις ένα από τα multi-out track templates που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες και μπορείς να κατεβάσεις από εδώ: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=11717

 

Γενικά, σημαντικό είναι να κατανοήσει κανείς τις απεριόριστες δυνατότητες routing που προσφέρει το reaper, οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικής φιλοσοφίας από τα άλλα γνωστά sequencer. Από τη στιγμή που γίνεται κατανοητή η διαφορετική αυτή προσέγγιση, ο χρήστης μπορεί να επιτύχει ό,τι τρελό routing του κατεβάσει το μυαλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου