Προς το περιεχόμενο

Πως λέγεται το ξύλο που φτιάχνονται καμπίνες?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης αλλά επειδή δεν βγαίνει σε τόσο μεγάλα πάχυ παρα μόνο όταν είναι σάντουιτς ξύλα. Αυτό το σαντουιτς λέγεται πλακάζ, είναι λίγο ακριβό αλλά αρκετά ελαφρύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι μόνο το κόντρα πλακέ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Πολλοί επαγγελματίες και μη του χώρου ισχυρίζονται πως το ξύλο στην καμπίνα παίζει κάποιο ρόλο στο όλο αποτέλεσμα, οπότε πολλοί χρησιμοποιούν διάφορα ξύλα για τις καμπίνες τους. Σε ένα γνωστό μου κατασκευαστή ηχητικών συστημάτων, καμπινών κλπ. (που όμως δεν ασχολούνταν και ιδιαίτερα με τα κιθαριστικά) είχα πετύχει μάλλιστα κατασκευές σε καμπίνες που θύμιζαν... λαβύρινθο, και ισχυριζόταν πως οι "δίοδοι" αυτοί έπαιζαν μεγάλο ρόλο στο πως θα καταλήξει ν'ακούγονται τα διάφορα μεγάφωνα μέσα στην καμπίνα.

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να έχω ιδία γνώμη, αλλά... just my two cents!

 

 

Το κόβω να πηγαίνει σε "ο ρόλος των ξύλων σε μια καμπίνα" σε λιγάκι...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως Birch Plywood ή Pine είναι οι καμπίνες στους ενισχυτές κιθάρας. Στα ελληνικά, κόντρα πλακέ σημύδας ή πεύκο, αντίστοιχα.

To κόντρα πλακέ είναι πιο ουδέτερο και πιο γερό ενώ το πεύκο είναι πιο "μουσικό" αλλά όχι τόσο γερό. Δηλαδή τo pine δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μία 4Χ12 ή 2Χ15.

 

Υπάρχουν αρκετά κόντρα πλακέ στην ελληνική αγορά αλλά η συμήδα δεν είναι και τόσο εύκολη να την βρεις. Το πιο συνηθισμένο είναι το κόκκινο/μαόνι. Αν πας σε ένα ξυλουργείο διάλεξε το κόντρα πλακέ με τις περισσότερες στρώσεις και πρόσεχε να μην έχει πολλά κενά/τρύπες ανάμεσα στις στρώσεις. Πες στον μάστορα τι θέλεις να κάνεις να σε βοηθήσει στην επιλογή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Birch Plywood συνηθως, εγω εφτιαξα την δικη μου 1Χ12 καμπινα με την βοηθεια του bassbox pro 6 και ξυλο mdf. Πιο φτηνο και πιο ευκολοδουλευτο απο τα υπολοιπα υλικα.Επισης αρκετη κολλα και βιδες.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου