Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος Κάρτας USB


WAV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι προκαλεί αυτόν τον απίστευτα ενοχλητικό θόρυβο με τα κατσ και κλικσ και τα χσσσσ..... και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. (η κάρτα είναι η UW500 της Yamaha- - -σε laptop)... :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, πότε ακούγεται ο θόρυβος; Συνέχεια; Στο playback; στο monitoring; όταν χρησιμοποιείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα+driver; από τον media-player, για παράδειγμα, ακούγεται;

 

Γενικά και αόριστα:

1) Ο driver. Κοίταξε αν υπάρχει καινούργιος από το site της YAMAHA.

2) To source clock της καρτας. Έλεγξε από το control panel της τις ρυθμίσεις (δεν την ξέρω τη συγκεκριμένη για να σου πω λεπτομέρειες)

3) Οι ρυθμίσεις βάθους-bit και δειγματοληψίας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου.

4) Τα καλώδια που χρησιμοποιείς. Μήπως έχουν πρόβλημα;

 

Έχεις δοκιμάσει την κάρτα σε desktop; Ακούγεται θόρυβος; Είναι USB 2 ή USB;

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα περισσοτερα laptop υπαρχει προβλημα τροφοδοσιας...μηπως εχεις...acer??

 

δοκιμασε τα παρακατω:

 

--να δωσεις ρευμα στην καρτα σου απο το τροφοδοτικο της και οχι μεσω usb..

 

---επισης δοκιμασε καποια αλλα καλυτερης ισως ποιοτητας καλωδια απο αυτα που εχεις...χρησιμοποιεις balanced η unbalanced syndesmologia..???

 

---διαβασε το manual της καρτας σου στην ενοτητα troubleshooting

 

---βαλε τους τελευταιους drivers..

 

---δοκιμασε να συνδεσεις την καρτα επισης και σε διαφορετικη θυρα

 

--και τελος καποιο αλλο τροφοδοτικο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δικό μου laptop είναι Acer. Επειδή το τροφοδοτικό έχει γείωση, υπάρχει περίπτωση να βγαίνει θόρυβος από την USB κάρτα ήχου. Όταν λειτουργεί με την μπαταρία δεν υπάρχει ποτέ θόρυβος. Αυτό συμβαίνει με όλα τα laptop που έχουν τροφοδοτικό με γείωση. Γι'αυτό και πήρα την Edirol UA-25 με balanced in-out, οπότε δεν έχω πρόβλημα θορύβου λόγω ground loops.

 

Από την άλλη, αν ο ήχος είναι διακοπτόμενος και μάλιστα σε χαμηλά latencies, τότε το πρόβλημα είναι αλλού. Στη δική μου περίπτωση δεν μπορούσα να πετύχω αρκετά χαμηλά latencies στο laptop, ενώ με την ίδια κάρτα στο desktop έφτανα στα 4ms χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Στο laptop χρησιμοποιούσα τα Windows που ήταν ήδη προεγκατεστημένα. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω όλες τις περιττές για μουσική συσκευές αλλά πάντα είχα dropouts σε χαμηλά latencies.

 

Στο τέλος δημιούργησα ένα νέο partition και έβαλα τα αγγλικά Windows που έχω και στο desktop. Δραματική διαφορά!!! Τώρα είμαι και στο laptop με 4ms.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

NikosP θα δεις ακομα καλυτερη αποδοση αν δωσεις ρευμα στην ua25 μεσω τροφοδοτικου κ οχι απο το usb..(για να πω την αληθεια αν και εχω στησει 2-3 υα-25 δεν θυμαμαι αν δεχεται εξωτερικη τροφοδοσια..αν γινεται..κανε το..!!)

 

επισης την ωρα που δουλευεις με την καρτα ηχου μην εχεις συνδεδεμενη αλλη συσκευη usb στο laptop..αυτο ισχυει ακομα και αν εχεις καποιο usb midi πληκτρολογιο...να προτιμησεις να το συνδεσεις στο midi της υα-25 και να του δωσεις ρευμα απο καποιο τροφοδοτικο..

 

δοκιμασε επισης να κανεις την εξης ρυθμιση(ισως να την εχεις ηδη κανει...):

my computer(right klik)--->properties-->advanced--->settings-->advanced

εδω στο proseccor scheduling ορισε ''background services'' και οχι ''programs''...

 

υπαρχουν βεβαια πολλα που μπορεις ακομα να κανεις αλλα νομιζω με ολα αυτα θα δεις και αλλη διαφορα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το laptop είναι HP.

Η κάρτα είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Αναγκαστικά χρησιμοποιώ και άλλες θύρες usb (εξωτερικός σκληρός, ποντίκι) ο θόριβος δέν ακούγετε από αυτήν την usb κάρτα, αλλά από την ''on board''. Όταν κατεβάζω το fader στο ''0'' της κονσόλας (από εκεί περνάω της εξόδους για τα monitor) για την άλλη κάρτα, τότε δεν ακούγεται θόρυβος, δλδ πάλι ακούγετε, αλλά σε πολύ χαμηλή ένταση.. Σαν να μην συνεργάζονται οι δύο κάρτες. Κάποιο conflict πάντως δεν έχω εντοπίσει. Οι drivers πάντως είναι οι τελευταίοι. Σκέφτομαι όμως να πάρω μια άλλη εξωτερική και να αντικαταστήσω εντελώς την on board. Αυτή της Yamaha δεν είναι και ότι ποιο καινούργιο και εκτός αυτού μου δίνει μόνο ένα line out. Με δύο out θα ήμουν μια χαρά.

 

Α! ο θόρυβος είναι συνεχόμενος. Αλλά όταν τρέχω εφαρμογές ''σκούζει'' και ''βογκάει''!:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο θόριβος δέν ακούγετε από αυτήν την usb κάρτα' date=' αλλά από την ''on board''.[/quote']

 

Φίλε WAV,

 

Ανοίγεις ένα θέμα για τον θόρυβο που σου προκαλεί η USB κάρτα και μετά από 3 μέρες διευκρινίζεις ότι ο θόρυβος είναι από την on-board κάρτα; Γιατί με βάζεις στη διαδικασία να σκέφτομαι ότι χάνω το χρόνο μου προσπαθώντας να σε βοηθήσω; Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πριν ζητήσουμε βοήθεια πρέπει να "βοηθάμε" την ερώτηση μας κάνοντας την κατανοητή και ξεκάθαρη, καθώς κανείς εδώ μέσα δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε κάποιο θέμα.

 

 

Φιλικά,

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανοίγεις ένα θέμα για τον θόρυβο που σου προκαλεί η USB κάρτα και μετά από 3 μέρες διευκρινίζεις ότι ο θόρυβος είναι από την on-board κάρτα;

 

1)Σήμερα! ανακάλυψα πως ο θόρυβος προερχόταν από την on board. Ζητάω συγγνώμη διότι ξέχασα να το διευκρινίσω στο προηγούμενο μου ποστ.

2)Μετά από τρεις μέρες, διότι έλειπα και δεν είχα σύνδεση στο net.

 

Γιατί με βάζεις στη διαδικασία να σκέφτομαι ότι χάνω το χρόνο μου προσπαθώντας να σε βοηθήσω;

 

Έκανα εγώ τέτοιο πράγμα; Μην το παίρνεις τόσο βαριά. Μιλάς λες και εγώ στάθηκα η αφορμή στο να χάσεις τον χρόνο σου γράφοντας το υπερ-σύγγραμα για της εξωτερικές κάρτες. Δηλαδή για να καταλάβω, πόσο χρόνο σου πίρε να μου κάνεις 5 ερωτήσεις; 1 ώρα 2 η 5;

 

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πριν ζητήσουμε βοήθεια πρέπει να "βοηθάμε" την ερώτηση μας κάνοντας την κατανοητή και ξεκάθαρη.

 

Συμφωνώ. Αλλά και πάλι Μην το παίρνεις τόσο βαριά μεγάλε ευεργέτη της μουσικής τεχνολογίας. Συγγνώμη που σε έκανα να χάσεις τον χρόνο σου. Μην ασχοληθείς ξανά με της ερωτήσεις μου. Ωστόσο, ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Αντιλαμβάνομαι πως οι ευχαριστίες εκ μέρους μου έρχονται σε αντίθεση με το ύφος μου και τα γραφόμενά μου αυτήν την στιγμή, αλλά απλώς, σου απαντώ με το ίδιο ύφος που μου απευθύνεσαι.

 

καθώς κανείς εδώ μέσα δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε κάποιο θέμα.

 

Έλα, σοβαρά; Δεν το γνώριζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Σήμερα! ανακάλυψα πως ο θόρυβος προερχόταν από την on board. Ζητάω συγγνώμη διότι ξέχασα να το διευκρινίσω στο προηγούμενο μου ποστ.

 

Έτσι όπως το παρουσίασες κατάλαβα ότι εξ'άρχής το πρόβλημα ήταν στην on-board κάρτα, οπότε και το προηγούμενο μήνυμα μου. Συγνώμη από τη μεριά μου λοιπόν.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου