Προς το περιεχόμενο

Roland XV-5080 load wav samples


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Είμαι πληροφορικάριος στο βασικό μου επάγγελμα και πιανίστας/πληκτράς περισσότερο σαν χόμπι, καινούργιος στο forum σας αν και διαβάζω αρκετές φορές για να ενημερώνομαι οπότε σκέφτηκα να συστηθώ λιγάκι επί τι ευκαιρία του post.

Παλαιότερα έπαιζα και μερικά live που και που ως πληκτράς αλλά τώρα έχω περιοριστεί σε προσωπικές ηχογραφήσεις σπίτι και καμιά πρόβα με φίλους, αν και μελλοντικά ελπίζω να υπάρξουν και πάλι οι συνθήκες για live. Χρησιμοποιούσα το Roland XP-30 μου, πιστό από το 2003 που το αγόρασα. Είχα πάρει μεταχειρισμένες από ebay και 3 sr-jv80 καρτούλες VINTAGE SYNTH Expansion Board (04), KEYBOARDS OF THE 60's & 70's Expansion Board (08) και ASIAN Expansion Board (14), και 2 smartmedia για αποθήκευση και τις μπαινόβγαζα αναλόγως με τις ανάγκες.

Μετά από οικονομίες και αρκετό ψάξιμο κατάφερα να αγοράσω φέτος τα Χριστούγεννα το Roland XV-5080 [stocked από ebay με 400ευρώ +100(μεταφορικά) +150(τελωνείο) νομίζω καλά είναι 650ευρώ για ολοκαίνουργιο στο κουτί του με ζελατίνες και τα πάντα], ο λόγος επιλογής αυτού περισσότερο είναι γιατί το XP μου με ψιλοκάλυπτε σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής που παίζω/γράφω εκτός από φυσικούς ήχους οπότε με το XV η ποιότητα των φυσικών ήχων για live/πρόβα είναι σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο (σπίτι χρησιμοποιώ και VSTs οπότε δεν έχω πρόβλημα) και παράλληλα κράτησα και έβαλα τις καρτούλες μου που δεν αλλάζω με τίποτα. Μάλλον ένα 76άρι midi controller θα αγοράσω όταν θα χρειαστεί να παίξω live και μελλοντικά ίσως θα κοιτούσα κανά V-Synth XT μιας και πιστεύω ότι θα κάλυπτε πλήρως όλες τις αναλογικές-προγραμματιστικές μου ανησυχίες. Προς το παρόν έχω την τύχη να δανείζομαι πυκνά-συχνά το Motif Rack καθώς και τα Kurzweil SP88X και Studiologic SL-161PRO από έναν κολλητό μου.

 

Πρόσφατα λοιπόν αποφάσισα να αξιοποιήσω τις δυνατότητες του XV ως sampler (sample playback για την ακρίβεια) μιας και έχω μερικά CD με Samples από Roland και AKAI. Αγόρασα λοιπόν ένα εξωτερικό SCSI CD-ROM και 126ΜΒ RAM μνήμη (οικονομικά και μεταχειρισμένα από ebay πάντα). Τα τοποθέτησα, διάβασα και μερικά πράγματα και κατάφερα να φορτώσω τους ήχους από τα CD και όλα καλά. Σκέφτηκα λοιπόν να πειραματιστώ και λίγο παραπάνω με wavs. Έκανα λοιπόν μερικά wav αρχεία σε 16bit 41100 (μικρά-μεγάλα-mono-stereo) και τα έκαψα σε ένα από τα μερικά CD-RW 10x (rewriteable) που έχω. Βάζω λοιπόν το CD-RW στο SCSI CD-ROM του XV και μου βγάζει IMPROPER DISK. Τα γράφω λοιπόν σε ένα άλλο rewriteable CD (παλαιότερο 4x) και επίσης το ίδιο. Δοκίμασα να τα βάλω και σε φακέλους αλλά τίποτα. Επίσης έκανα και μια μετατροπή των wav σε AKAI format (.p και .p αρχεία) και τα πέταξα μέσα στο επανεγράψιμο αλλά τίποτα. Λέτε να φταίει το ότι είναι επανεγράψιμο ή μήπως είναι κάτι άλλο όπως το format εγγραφής του CD, γιατί παρατήρησα ότι όταν βάζω τα Roland/AKAI Samples CDs στο CD-ROM του υπολογιστή δεν τα αναγνωρίζει, εκτός αν τα κάνω convert με κάποιο πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι πως δεν δοκίμασα να γράψω ένα απλό CD-R με wav ακόμη. Προφανώς καταλαβαίνω ότι για να σαμπλάρω ένα πλήρες όργανο θέλω αρκετές νότες/εντάσεις/δειγματοληξίες αλλά δεν έχω φτάσει καν εκεί, θα μου αρκούσε για αρχή να βάλω π.χ. ένα μονάδικό wav να παίζει σε μία νότα του XV.

Ευχαριστώ πολύ,

Χρήστος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά κατάφερα να κάνω load τα wav. Έφταιγαν τα επανεγράψιμα CD, δοκίμασα να γράψω ένα απλό CD με wav(s) και αφού το έβαλα στο SCSI CD-ROM του XV μετά από λίγη ώρα το φόρτωσε και μπορούσα κανονικά να περιηγηθώ μέσα και να ακούσω (με preview) τα αρχεία. Τώρα μένει να δω αν γίνεται να κάνω assign π.χ. μιας νότας σε συγκεκριμένο wav μέσα από το XV και όχι από διαφορετικό πρόγραμμα στον υπολογιστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου