Προς το περιεχόμενο

Αγορά: Ενισχυτής για synth...


Macubert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα πάρει πρόσφατα ένα microKorg XL και ψάχνω εδώ και καιρό ένα ενισχυτή για να το χρησιμοποιώ και σε live, αλλά και σε πρόβες με την υπόλοιπη μπάντα. Δε θέλω κάτι τεράστιο αλλά ούτε και κάτι μικροσκοπικό. Όποιος γνωρίζει κάτι (σχετικά με κάποιο προϊόν καθώς και για τη τιμή του...) ας με βοηθήσει. :'(

Ευχαριστώ...

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως προς τι θα ωφελήσει ο ενισχυτής αγαπητέ μου?

 

Κατ' αρχήν έχε υπόψιν ότι καταργείς τη στερεοφωνία εφόσον δουλεύεις με ενισχυτή ή αυτοενισχυόμενο monitor. Δηλαδή θα βγαίνεις μόνο με L (mono) μονοφωνικά δηλαδή πράγμα που σου καταστρέφει τη στερεοφωνία των ήχων εξού και την όλη ομορφιά των εφφέ.

 

Αυτό δεν είναι πρόβλημα στα floor monitors όταν παίζεις με μπάντα σε live γιατί οι ήχοι όλων των synth είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε τα effects να βγαίνουν όλα από το αριστερό κανάλι (L-mono-main out).

 

Έπειτα το τι ακούς εσύ πάνω στο stage είναι πολύ σχετικό με το τι βγαίνει έξω από το main mix. Εσύ μπορεί να θες να ακούς μόνο μπότα και κιθάρα πχ δεν σημαίνει ότι έξω βγαίνουν μπότα και κιθάρα.

 

Πρέπει να ξεχωρίσεις το θέμα live και το θέμα πρόβες.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο και καμιά σχέση μεταξύ τους στον ήχο και στο στήσιμο.

 

Στις πρόβες μπορείς να πάρεις είτε ένα mini-stereo 150W+ και να το δουλεύεις στερεοφωνικά από το aux/tape/md in ή έναν φτηνό ενισχυτή κιθάρας 25W που θα σε βγάζει όμως μονοφωνικά. Εαν θες σώνει και καλά να ακούς stereo στις πρόβες με ενισχυτή πρέπει να πάρεις 2 ενισχυτές έναν για κάθε έξοδο Left(mono) & Right πράγμα ασύμφορο.

 

Από την άλλη το θέμα live είναι θέμα ηχολήπτη. Εαν δεν σε καλύπτει ο εξοπλισμός του ηχολήπτη και θες να δουλεύεις με δικό σου monitor ή δουλεύετε με δικά σας μηχανήματα μπορείς να καταφύγεις στην αγορά  ενός floor monitor 50-80W είναι υπεραρκετά τα οποία θα παίρνουν σήμα από το aux return της κεντρικής σας κονσόλας. Ο ενισχυτής στη προκειμένη περίπτωση είναι άχρηστος αφού θα βγαίνετε από το κεντρικό pa, είτε μαγαζιού είτε δικό σας.

 

Σε ότι πλήκτρα έχεις θα υπολογίζεις πάντα τις εξόδους σου Χ2 σε ζευγάρια L&R, δηλαδή 1 synth-2out, 2synth-4out, 3synth-6out κοκ

 

Εάν μετά θες να συμπληρώσεις synthia μπορείς να πάρεις ένα μικρό μικτάκι για τις πρόβες και για τα live πριν στείλεις σήμα στην κεντρική κονσόλα.

 

Λίγες εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για κάποια αναλογικά synth που έχουν μία έξοδο (L-mono) πχ Korg Σ, minimoog κτλ εκεί δεν χρειάζεσαι stero outpouts.

 

Αυτά τα ολίγα  8)

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως μια καλή λύση είναι ένα αυτοενισχυόμενο ηχείο/monitor σαν το JBL EON 510.

 

http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=264&MId=3

 

Το βρίσκεις γύρω στα 500 - 700 Ευρώ, ανάλογα με τις εκπτώσεις που έχεις. Είναι μικρό σε μέγεθος (σα φορητό κασετόφωνο), σχετικά ελαφρύ (κάτω από 8 kg) για να σηκώνεται με το ένα χέρι, έχει τρεις εισόδους και αρκετό γκάζι 280W (maximum SPL 121 dB) για να το ακούς ακόμα και αν στέκεσαι κοντά στον drummer.

Αν αργότερα έχεις λεφτά μπορείς να προσθέσεις και άλλο ένα για να έχεις και στερεοφωνία.

 

Αν τα λεφτά ή/και τα Watt σου φαίνονται πολλά μπορείς να τσεκάρεις και το MACKIE SRM 150.

http://www.mackie.com/products/srm150/

Γύρω 300 - 400 Ευρώ, είναι ακόμα πιο μικρό έχει και αυτό τρεις εισόδους, 150W (Maximum SPL 120 dB), αλλά μάλλον δεν θα το ακούς αν παίζεις δίπλα στο drummer.

 

Και οι δύο προτάσεις προσανατολίζονται κυρίως στη χρήση ως προσωπικό monitor, γιατί λόγω του μικρού μεγέθους δεν θα μπορείς να ακούσεις τα μπάσσα που θα σε χτυπήσουν στο στομάχι.

Αυτά και καλή τύχη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κατάλαβα περίπου τί παίζει...

Αυτό που λες (stavros_d80) δεν το είχα σκεφτεί, δηλαδή το stereo ήχο. Περισσότερο έψαχνα για κάτι που θα το χρησιμοποιούσα κατά την ηχογράφηση ή το ψάξιμο των ήχων, οπότε απ' ότι κατάλαβα καλύτερα είναι να πάρω αρχικά, ηχεία που να βγάζουν στερεοφωνικό αποτέλεσμα, και για live μετά (περισσότερο για monitor) δύο μεγάλα monitor.

Μήπως έχετε κάποια πρόταση σχετικά με τα ηχεία που πρέπει να πάρω (ή που νομίζετε ότι είναι καλύτερα) για να ψάχνω τους ήχους...;

Ευχαριστώ

pedals in everything

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν θες φθηνή λύση και κυρίως για να ακούγεσαι και όχι τόσο για την απόδοση ήχου μπορείς να κοιτάξεις για ενισχυτές ακουστικής κιθάρας που έχουν full range ηχεία και υπάρχουν σε στερεο. Εγώ πχ για πρόβα έχω εναν Fame(:P) 2x30 Watt με 2 10αρια Coaxial woofer ο οποίος είναι πιστό αντιγραφο απο Ashton AEA60. Ο σκοπός μου ήταν να ακούγομαι με normal ποιότητα ήχου σε πρόβες έναντια drummer και ενισχυτή κιθάρας με 4χ12 καμπίνα  :P Βέβαια πρέπει να κοιτάξεις και το πρόβλημα με την μετακίνηση καθώς τετοιοι ενισχυτές είναι συνήθως στα 20+ kg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου