Προς το περιεχόμενο

Torque Key Review


hwept

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

 

Ειναι γεγονος οτι μετα απο αρκετα χρόνια ανασχολησης με το αθλημα, και εχοντας δοκιμασει διαφορους τροπους κ gadgetakia τυπου tama tension watch - αχρηστο, εχω μαθει κουτσα στραβα να καταφερνω να κουρδισω τα τυμπανα μου και να μπορω να ακουω το pitch σε καθε κλειδι.

 

Παρ ολα αυτα επειδη ειναι αρκετα χρονοβορο να κουρδισεις, ειπα να δοκιμασω και αυτο το gadget. Αυτο που διατεινεται οτι κανει (και το κανει) ειναι να δινει σε κάθε κλειδι την ίδια "ταση" οποτε λογικα και την ιδια (περιπου) ταση στο δέρμα, το οποιο ειναι το ζητουμενο για ενα καλο κουρδισμα.

 

Η λογικη ειναι οτι δινεις αρχικα μια σχετικα χαμηλη τιμη (για να μην υπαρξει εντονα ανομοιογενες τεντωμα του δερματος) και κουρδιζεις ολα τα κλειδια με την μεθοδο του αστεριου. Ετσι σιγα σιγα αυξανοντας την ταση φτανεις περιπου εκει που θελεις.

 

Στην αρχη φαινεται λογικο να περιμενεις οτι μπορει το μηχανακι να ξεγελιεται και ιδια ταση κλειδιου να μην συνεπαγεται ιδια ταση δερματος, ειδικα για τα κλειδια που ειναι κοντα στο συστημα στηριξης στα τομ. Και ομως! τα αποτελεσματα ειναι εξαιρετικα και μαλλιστα πολυ γρηγορα.

 

Δεν κουρδιζει αυτοματα. Ενα fine tuning που λεει και ο bob ειναι απαραιτητο, αλλα σε παει σε ενα πολυ ανετο σημειο απο το οποιο μπορεις να κανεις μικροπροσαρμογες΄. Επιπλεον εχει μεγαλη ακριβεια (κατι που δεν περιμενα) την οποια επιβεβαιωσα κ με το αυτι, αλλα και με το πολυ ευαισθητο tama tension watch.

 

Στα τελικα πλεονεκτηματα εκτος απο την ταχυτητα και τα καλα αποτελεσματα ειναι και η χαμηλη τιμη. 20 $ (περιπου 15 ευρω) απο το ebay. Αξιζει

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

hwept ευχαριστούμε για το ριβιού.

 

Έχω δοκιμάσει μηχανάκια τύπου tension watch και drum dial, και κατέληξα να τα πουλήσω και τα δύο, αφού τελικά κούρδιζα πάλι με το αυτί. Σκεφτόμουν να δω και το torque key, αλλά ήμουν επιφυλακτικός. Τώρα με πρίζωσες να το δοκιμάσω. Εξάλλου τι ψυχή έχει ένα 20άρικο σήμερα...

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο εδω δεν εννοεις?http://www.thomann.de/gr/evans_datk_drumkey_stimmschluessel.htm

Επισης επειδη ειναι evans  υπαρχει περιπτωση να το εχει ο Νακας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτο ειναι.

φανταζομαι καποιος θα το εχει και εδω, απλα αν ο Θομαν το εχει 25ευρω οι εδω μπορει να το εχουν και 30, τα οποια ειναι μεγαλη διαφορα με τα 15 του ιμπεη.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το tension watch δεν είναι καθόλου άχρηστο, απλά παρεξηγημένο. Κι εγώ στην αρχή ήμουν έτοιμος να το πετάξω από το παράθυρο αλλά μόλις του έδωσα λίγη προσοχή παραπάνω μου ανταπέδωσε την αγάπη!  ;D Το κλειδί στην υπόθεση, όπως και με τα torque, είναι να ξεκινήσεις ομοιόμορφα το σφίξιμο σε όλα τα lugs αφού πρώτα τα έχεις φέρει σε συγκεκριμένο σημείο σφίγγοντας με το χέρι τα κλειδιά. Μετά με παράλληλη χρήση αυτιού και tension watch κουρδίζεις πάντα τοποθετώντας το ακριβώς στην ίδια απόσταση από το στεφάνι σε κάθε κλειδί, ταυτόχρονα το βάζεις και στο κέντρο του τυμπάνου για να δεις κι εκεί τι γίνεται. Εμένα με βοηθάει στο να κρατάω και "presets"  ;D γιατί ξέρω ότι πχ το συγκεκριμένο snare έχει ωραίο low pitch και παίζει καλύτερα στα 70 κτλ.

 

Εννοείται πως μιλάμε για καλοκατασκευασμένα τύμπανα έτσι, αν είναι χάλι μαύρο δεν πρόκειται ποτέ να το κουρδίσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ οχι αχρηστο.

Ειναι ομως δυσχρηστο και ακριβο. Αυτο που λες για ακριβως ιδια αποσταση ειναι αληθεια.

 

Δηλαδη πρεπει :

να φερεις το τυμπανο φλατ

να τοποθετησεις το tw στη σωστη αποσταση χ 6 η 8 η 10 φορες (να φερεις την μετρηση στην ιδια τιμη)

να επαναλαβεις για λιγο πιο σφιχτα (ωστε να μην κουρδιστει απο το finger tight στο τελικο)

και ομοιως για το resonant.

 

Εχεις ηδη στραβωθει, στραβολαιμιασει, και σπασ@ρχιδισεις αφου εχεις 2*(6 η 8 η10)*2 τεντωματα διαβασματα τοποθετηση στην "ακριβη" αποσταση.

 

Ναι γινεται αλλα δεν τη παλευω.

 

Ειναι και υπερευαισθητο

 

και κανει 80 ευρωπουλα

 

αναφερομαι στην εμπειρια με τα τυμπανα μου (pearl masters MCX Maple) και οχι granite

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To torque key δουλέυει με βάση την τάση της βιδας. Εαν δεν έχετε κλειδιά που γυρνάνε απροβλημάτιστα και με χρήση κάποιου λιπαντικού, η τάση ποτε δεν θα είναι ίδια στα διάφορα κλειδιά του κάθε κόθρου οπότε θα έχετε διαφορετική τάση και σε κάθε πλευρά του δέρματος. Κοινώς Bye bye κούρδισμα. Συνήθως τέτοια κλειδιά τα βρίσκουμε σε πανάκριβα σετ και καινούρια πριν εγκλωβιστεί σκόνη,υγρασία και οξείδωση στις σπέιρες των κλειδιών. Ένα απλό κλειδί και εξάσκηση είναι το παν ΙΜΟ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

αναφερομαι στην εμπειρια με τα τυμπανα μου (pearl masters MCX Maple)

 

Χε το ίδιο set έχουμε!  ;D

 

Οκ δεν είναι για μη υπομονετικούς, εγώ ούτε στραβολαιμιάζω ούτε κάνω 50 περάσματα, λίγο εξάσκηση θέλει και στην τελική όλα αυτά πρέπει παράλληλα να σε βοηθάνε να μάθεις να κουρδίζεις και με το αυτί, που είναι πάντα και ο καλύτερος τρόπος, και σιγά σιγά να τα παρατήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου