Προς το περιεχόμενο

Νέο Moog synth - Slim Phatty


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνοντας για κάτι άσχετο έπεσα πάνω στο παρακάτω:

 

http://www.dv247.com/keyboards-and-midi/moog-slim-phatty--80077

 

Η σελίδα του καταστήματος είναι κάπως ελλειπής από πληροφορίες όπως βλέπετε, στο δε site της Moog δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά so far. Στα διάφορα fora ανά τον κόσμο εικάζουν ότι το μηχανάκι προορίζεται κυρίως για όσους θέλουν να "πολυφωνίσουν" τα Moog τους (υποθέτω κάνοντας χρήση του CV I/O που έχει το Slim Phatty).

 

Όσον αφορά το interface, δεν έχει και πολλές εκπλήξεις. Βασικά είναι ένα Little Phatty σε μαζεμένη συσκευασία και χωρίς το keyboard. Και η μικρή διαφορά τιμής μεταξύ των δύο (800 ευρώ το Slim Phatty, 1000 το Little Phatty) προφανώς δεν είναι τυχαία... ;)

 

Τι σας λέει το μηχανάκι; Κυρίως εσάς που είστε κάτοχοι Moog ήδη;

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανεμορφο, αλλα ψιλοαδιαφορο. Δεν ειναι και τραγικά μικροτερο απο το κανονικο. Οπως πχ η διαφορα των poly evolver. Αν δεν ειχα ηδη δηλαδη, θα αγοραζα παλι την keyboard εκδοση.

 

Επισης δεν ειδα να προσθετουν κατι εξτρα απο την 2.0 εκδοση του stage.

 

Γνωμη μου ειναι οτι η Moog εχει μεινει πισω σε σχεση με την DSI η οποια βγαζει ποιοτικότατα πολυφωνικα συνθς σε πολυ καλες τιμες.

 

Ενα τετραφωνικο expansion για το Phatty οπως μπορει να γινει το polyevolver rack για οποιοδηποτε evolver, πιστευω θα ηταν πολυ καλο βημα.

 

 

Παρόλα αυτα, σιγουρα μπορει να φανει χρησιμο σε πολλους και ειδικα σε studios (φανταζομαι θα παιρνει rack ears).

 

θα ήταν ομως ακομα πιο χρησιμο αν υποστηριζαν μαζι με το LP επικοινωνια αντιστοιχη με το polychain του DSI.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ήταν ομως ακομα πιο χρησιμο αν υποστηριζαν μαζι με το LP επικοινωνια αντιστοιχη με το polychain του DSI.

+1

 

Δεν ξέρω αν πρέπει να συγκρίνουμε τα DSI με τα Moog γιατί νομίζω ότι η κάθε εταιρία πλασάρει διαφορετικά χαρακτηριστικά ως κύρια selling points των προϊόντων τους.

Τα μεν DSI είναι αχτύπητα από πλευράς value for money αν ψάχνει κανείς αναλογικό synth και προσφέρουν ευκολίες που σπανίζουν στα αναλογικά μηχανήματα, τα Moog από την άλλη έχουν ήχο-σήμα κατατεθέν και ΤΟ mojo.

 

Αν πρέπει να τα συγκρίνω πάντως, θα πω μόνο ότι εύχομαι να μη βγάλει ποτέ η DSI το Tetra σε keyboard version. Θα είμαι αναγκασμένος να το αγοράσω no matter what... ;D

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω. Το θεμα ειναι ομως για ποσο ακομα θα κραταει η Moog. Προς εκει που οδευει η ηλεκτρονικη μουσικη, ενα poly evolver ειναι θησαυρος. Και ας μη γελιομαστε, οι συνθετες της ηλεκτρονικης ειναι οι συνηθεστεροι αγοραστες αναλογικων synth. Απο τις αρκετες αγοραπωλησιες που εχω κανει στη Θεσ/νικη και γνωρισα ατομα, ολοι εγραφαν ηλεκτρονικη σε home studio. Μονο εγω ηθελα synth για να παιζω βαλς και pink floyd, για τα οποια ειναι ταμαμ το Moog ;D

 

Ο Ντειβ ομως σου δινει στην ιδια τιμη 4 φωνες, delay, hpf, distortion, output hack, feedback, digital waveforms, 16x4 step seq και lfo να ζαλιζεσαι απο την κινηση.

 

Θαρρω λοιπον οτι με αυτες τις κινησεις θα τον φαει σιγά σιγά τον μακαριτη τον Μπομπ.

 

Γιατι οι επομενες γενιες μουσικων θα ενδιαφερονται πιστευω ολο και περισσοτερο για το mojo, και για το ηχοχρωμα που τεινει να γινεται πιο σκληρο και τα χαρακτηριστικα των DSI που ανεφερα πιο πανω ειναι ταμαμ γι'αυτο. Σκεψου ενα Moog rack με 4 φωνες και 16x4 step seq. Να το παιρνεις στις διακοπες και να μη βλεπεις θαλασσα.

 

Απο κει και περα, εγω το DSI μου το πουλησα, το Moog δεν προκειται ποτε.

 

Ενα Τetra keyboard θα ειναι το απολυτο must buy. Αλλιως μολις μαζεψω τα χρηματα η επομενη αγορα θα ειναι μαλλον ενα Prophet 08

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου