Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος απο παρεμβολές (μάλλον...)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

¶λλαξα πρόσφατα μαγνήτες στην κιθάρα, έβαλα έναν JB και ένα Custom custom. Όλα καλά, αλλά πολύς θόρυβος και παρεμβολές (βρίσκω ακόμα και από που περνάνε τα καλώδια ρεύματος στον τοίχο, πιάνω σταθμούς, κτλ). Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η γείωση, οπότε στο σημείο που είχα αλλάξει την κόλληση (εκεί που πρωτοσυναντιόντουσαν τα καλώδια των μαγνητών με την γείωση) ξαναέκανα την κόλληση. Είχα πάλι τα ίδια ακριβώς (άλλωστε αν είχε πρόβλημα η γείωση ο θόρυβος όταν έπιανα τις χορδές δεν θα έπρεπε να μειωνόταν καθόλου, έτσι δεν είναι?). Προς κρύες κολλήσεις κτλ δεν προσανατολίστηκα, μιας και ο κύριος όγκος του θορύβου εξαρτάται απο τη θέση της κιθάρας, οπότε συμπεραίνω ότι είναι παρεμβολές.

 

Μερικές ερωτήσεις:

1)Στους μαγνήτες, σε μερικά σημεία η μαύρη (υφασμάτινη μάλλον) ταινία που καλύπτει το πηνίο είναι καμένη, την έχει ακουμπήσει μάλλον κολλητήρι και έχει μαζέψει, με αποτέλεσμα το πηνίο σε αυτό το σημείο να φαίνεται. Επηρεάζει αυτό? Λογικά όχι μιας η ταινία φαίνεται να μην είναι μεταλλική... κάνω λάθος?

 

2)Είδα οτι οι περισσότεροι τεχνίτες καλύπτουν τις κοιλότητες της κιθάρας για να την μονώσουν απο παρεμβολές, με copper foil ("χαλκόφυλλο") το οποίο υπάρχει σε αυτοκόλλητες ταινίες, φτιάχνει πχ η 3Μ . Όμως έψαξα και σε κανένα σχετικό με ηλεκτρονικά κατάστημα δεν βρήκα copper foil! Καμιά ιδέα για το που θα βρω/ εναλλακτική?

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιξε με την κιθαρα σε καποιο αλλο ΜΕΡΟΣ αν εχεις ακομα προβληματα τσεκαρε τις γειωσεις & τις κολλησεις (μην ακουμπανε μεταξυ τους τα καλωδια)

 

οι μαγνητες που εχεις βαλει ειναι humbuckers οποτε πρεπει να ειναι σχεδον αθορυβοι (και δεν χρειαζονται shileding)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επικοινώνησε μαζί τους και θα σου πούν που θα βρείς

 

3Μ Ηellas - Αθήνα

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι, Αθήνα

τηλ.: 210 6885300

Fax: 210 6885373

 

 

3M Hellas - Θεσσαλονίκη

Γ. Παπανδρέου 54, 546 55 Θεσσαλονίκη

τηλ.: 2310 425888

Fax: 2310 418814

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχουμε 3Μ αντιπροσωπία! Ωραίος ρε κουροσάβα, ευχαριστώ, δεν σκέφτηκα να κοιτάξω...

 

Κατα τ'άλλα superfunk με ανησυχείς λίγο, άμα δεν χρειάζονται shielding ελπίζω να έχω κάνει εγώ τη βλακεία, γιατί παρατήρησα και κάτι άλλο:

 

Τους μαγνήτες τους πήρα μεταχειρισμένους. Στα σημεία λοιπόν που είναι λίγο κατεβασμένη η μαυρη ταινία δεν πρέπει απλώς να έχει περάσει κοντά κολλητήρι... υπάρχει κάτι που δεν ξέρω αν πρέπει να είναι έτσι, όποιος έχει seymour μαγνήτες ας μου πει, αλλά εκτός απο ένα καλωδιάκι που φαίνεται να ενώνει τα δύο πηνία απο τη μία μεριά, (το οποίο τράβηξα λίγο την μαύρη ταινία στους παλιούς μου μαγνήτες και είδα οτι υπάρχει κι εκεί)απο την άλλη μεριά και στους δύο humbuckers, υπάρχει και ένα πολύ μικρό σε μήκος γυμνό συρματάκι (ασημένιο σε χρώμα, όχι χαλκινο δηλαδή) που έχει κοληθεί με κόληση χύμα πάνω στις περιελήξεις των πηνίων, ενώνωντας τα και απο κει.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούφ δεν προλαβαίνω να διαβάσω καλά το μήνυμά σου...θα ξαναποστάρω ίσως αργότερα το βράδυ.

Καταρχήν, 2 στρώσεις απλού αλουμινόχαρτου κουζίνας με κόλλα σε σπρει μπορούν να σε καλύψουν χαλαρά...

Το πηνίο δεν έχει πρόβλημα αλλά αν το κολλητήρι ακούμπησε για ώρα πάνω του μπορεί να το έκαψε την πλαστική περιέληξη του σύρματος ή ακόμη χειρώτερα να βραχυκυκλώνει σε κάποιο σημείο...

 

Γενικά δεν υπάρχει πλέον οποιοσδήποτε μαγνήτης (μονός-διπλός) στην αγορά που να βγάζει θόρυβο. Όλα αυτά με σωστή συνδεσμολογία και χωρίς to metal zone στο τέρμα... :lol:

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου