Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί controllers και ευρηματικότητα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Πριν 4 περίπου χρόνια συνάντησα τον Tommy Snyder. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μουσικό με όλη τη σημασία της λέξης. Συνήθως δουλεύει σαν demonstrator για τα κρουστά της Roland, ζει στο Παρίσι και πηγαινοέρχεται στην Ιαπωνια όπου συμμετέχει και σε μια μπάντα γνωστή εκεί, σαν ντράμερ.

 

Ο λόγος που τον αναφέρω είναι ότι παρα το γεγονός ότι είναι ένας παραδοσιακός ντράμερ, αυτός ο άνθρωπος με κάνει να θέλω να αγοράσω και να ασχοληθώ με κάθε τι που παίζει και κυρίως τους εναλλακτικούς controllers που χειρίζεται με φοβερή φαντασία και τέχνη.

 

Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Στην έκθεση της Φρανκφούρτης κάθε χρόνο μου πέφτουν τα σαγόνια από άτομα που παίζουν πχ τύμπανα στο κλαβιέ ή σε ειδικά κατασκευασμένους controllers handmade. Αυτό προέκυψε από την εσωτερική ανάγκη τους να παίξουν. Κι ας μην έχουν το 5 piece drum kit που θα ξεσηκώσει μια πολυκατοικία. Ισως επίσης γιατί θα μπορέσουν να πάρουν παραμάσχαλα το κουτάκι τους και να βγάλουν μεροκάματο εκεί που δεν χωράνε ντραμς.

 

Παρατηρώ ότι αυτή την ευρηματικότητα δεν την βλέπω γύρω μου στη χώρα μας. Το ότι δηλαδή για να πετύχω το στόχο μου που είναι να παίξω μουσική, θα βρω μια εναλλακτική λύση όταν δεν μου προσφέρεται το αυτονόητο. Είτε λόγο χώρου είτε λόγο οικονομικής αδυναμίας.

 

Δεν ξέρω, ίσως και να υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που να το κάνουν και να μη τους έχω πάρει εγώ χαμπάρι αλλά πραγματικά, τελευταία σκέφτομαι να φτιάξω μια μικρή μπάντα με τέτοιες λύσεις για ελεγχόμενη ένταση και σκοντάφτω.

 

Κοιτάξτε σε πρώτη φάση τι κάνει στις παρουσιάσεις του και σκεφθείτε αν θα τον θέλατε να παίξει μαζί σας... Εγω του το είπα αλλά δεν έχω κλείσει... venues ακόμα!  :D

 

 

Κοιτάξτε τι κάνει στις προσωπικές του παραστάσεις

 

Performed on a Roland Handsonic15 & SPD-S. Bass line & piano are sequenced. All other instruments played live in real time by my hands and/or feet.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα τα δω τα βίντεο αργότερα, αλλά με τέτοιο controller άκουσα μπάντα σε ταβερνάκι, τύπου λαϊκό πρόγραμμα τα πάντα παίζω. Δεν με ενθουσίασε. Μπορεί να έφταιγαν κ οι τραγουδιστές, ή το πρόγραμμα.

Αντιθέτως με χάλασε, μ αρέσουν τα ντραμς και το φυσικό παίξιμο με φυσικά όργανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου