Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή λυχνίας προενισχυτή μικροφώνου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα σε ένα site απο έμπειρο ηχολήπτη ότι αν αλλάξεις τη λυχνία του προενισχυτή μικροφώνου TB202 (SM Pro Audio) με μία Shuguang 12AX7 θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με την original λυχνία. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει απο λάμπες; Θα ήθελα να γνωρίζω αν πραγματικά υπάρχουν τέτοιες προοπτικές και αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε σχέση με την επιλογή λυχνίας. Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στον ηχητικό χαρακτήρα (και ορισμένες φορές ελαφρά και στο gain) των διάφορων 12ΑΧ7 που κυκλοφορούν. Από τις 10-11 που έχω δοκιμάσει προσωπικά, αν βγάλουμε τις new old stock όπως Philips, Mullard, Telefunken κλπ. η καλύτερη σημερινή επιλογή που πάντοτε συστήνω είναι η Tung Sol, με δεύτερη την JJ ή την ΤΑD.

 

Δεν γνωρίζω ποια μάρκα τοποθετείται στον προενισχυτή αυτόν αλλά συνήθως είναι κάποια noname, Εlectroharmonix ή Sovtek, οι οποίες δεν είναι άσχημες αλλά χρησιμοποιούνται εκεί λόγω του χαμηλού τους κόστους και των αντοχών τους. Ηχητικά όμως δεν έχουν την λεπτομέρεια / γλύκα των άλλων. Οι διαφορές θα είναι μικρές αλλά αν κάνεις τη δοκιμή σου με βάλε/βγάλε την ίδια στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα θα τις ακούσεις.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.... η καλύτερη σημερινή επιλογή που πάντοτε συστήνω είναι η Tung Sol, με δεύτερη την JJ ή την ΤΑD.

 

+1 για την TungSol RI.

 

Για προενισχυτή μικροφώνου θα έβαζα και στη δοκιμή μία Mullard RI. Για ενισχυτή κιθάρας δεν θα την πρότεινα γιατί είναι αρκετά ουδέτερη και αχρωμάτιστη αλλά για προενισχυτή μικροφώνου ίσως το θες.

 

Αν πας σε Shuguang να προτιμήσεις την 12ΑΧ7Β. Είναι η τελευταία που βγάζει και λένε η καλύτερη από τις προηγούμενες. Να περιμένεις περισσότερο gain από τις παραπάνω. Αγαπημένες λυχνίες για τους high-gain τύπους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Πάω για Tung Sol δηλαδή, ελπίζοντας να στρώσει ο ήχος, γιατί αυτή τη στιγμή είναι κάπως "σκληρός".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου