Προς το περιεχόμενο

Περιορισμένος χρόνος vs μελέτη κιθάρας


gadget

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ...

 

ΠΡΟΣΟΣΧΗ! Ξεκινάει μεγάλο post.

 

Πρωτοασχολήθηκα με την κιθάρα πριν 8-9 χρόνια και ποτέ δεν είχα συνέχεια και συνέπεια στην μελέτη του όργανου μου (κιθάρα ;))... 3 μηνες την έλιωνα μετα έκανα 3 μήνες να την ξαναπίασω... Τα τελευταία 3 χρόνια την είχα παρατήσει σχεδόν αλλα τώρα έχω αρκέτό καιρό που προσπαθώ να το πίασω απο εκει που το άφησα και να το πάω και παραπέρα (αγόρασα και καινούριο εξοπλισμό τρομάρα μου!!).

 

Είμαι αυτοδίδακτος και να πώ την αλήθεια δεν με δίδαξα πολλά αφού μέχρι τώρα κατα κύριο λόγο μάθαινα απο ταμπλατούρες 10 τραγούδια και 5 συγχορδίες για να jammαρουμε με κανα φίλο. Απο θεωρία λοιπον ξέρω ελάχιστα πραγμάτα και αυτα κατα πάσα πιθανότητα λάθος...

 

Το ερώτημα μου τώρα...

Ο χρόνος που μπορώ να αφιερώνω στην κιθάρα είναι περιπου 1-1,5 ώρα μέρα παρά μέρα..

 

Αξίζει να δώσω λεφτά για μαθήματα για να προχωράω πιο γρήγορα ή δεν θα δώ διαφορά λόγο του περιορισμένου χρόνου για μελέτη.

 

Θέλω απλά πράγματα, να μπορώ να μαθάινω κομμάτια που μου αρέσουν πιο γρήγορα και πιο σωστά και να μπορώ να αναπτύξω τις διάσπαρτες "ιδέες" που έχω σε πιό ολοκληρωμένα κομμάτια...

 

Μιας και μέχρι τώρα όταν καταφέρω να πίασω μια δικία μου μελωδία το επόμενο βήμα είναι να την συνεχίσω με το στόμα καπως έτσι:

 

;D

 

Ολες οι γνώμες δεκτές ειδικά απο δασκαλούς/μαθητές/ομοιοπαθείς

ακομά και λάθος να έχω στο συλλογισμό μου...

 

ΥΓ. : Ελπίζω να βγάζω νόημα γιατί το κείμενο το γράφω στο γραφείο στη ζούλα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Περίπου στην ίδια φάση με σένα ήμουν και εγώ.Είχα αγοράσει την πρώτη μου κιθάρα(ακουστική),με τον πρώτο μου μισθό στα 18 μου και κάθισα και έμαθα καμιά δεκαριά συγχορδίες,για να κουτσοβγάζω τον αγαπημένο μου Σαββόπουλο(και μόνο  :P).

  Μετά από καμιά διετία τα παράτησα,παίζοντας κάποιο τραγουδάκι μια στο τόσο,και αποφάσισα να ξανασχοληθώ τώρα,δέκα χρόνια και βάλε μετά(είμαι στα 34  :P),αλλά με δάσκαλο και ηλεκτρική.

  Πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα για 1-1,5 ώρα(η δουλειά και οι υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν περισσότερο)και μελετάω στο σπίτι άλλες 3-4 ώρες βαριά την εβδομάδα.Παράλληλα 1-2 φορές το μήνα πηγαίνουμε με φίλους σε στούντιο και τζαμάρουμε.

  Τα αποτελέσματα,λοιπόν,είναι πολύ ικανοποιητικά.Ο δάσκαλος(βλέπε marshallist  ;D) έβαλε τα πάντα σε μια τάξη μέσα στο μυαλό μου,από που να ξεκινάω και πως να συνεχίζω τη μελέτη και με τη λίγη θεωρία,που κάνουμε παράλληλα,νίωθω περισσότερη αυτοπεποίθηση,όταν πιάνω την κιθάρα μου.

  That sums it up for me και ελπίζω να απάντησα το ερώτημά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι αποφασισμένος και συνεπής να αφιερώνεις αυτή την 1-1,5 ώρα κάθε μέρα θα δεις αποτελέσματα. Αλλιώς ξέχνα το.

 

Το πρόσπαθω πραγματικά αλλά όπως είπε και ο φίλος hadgi έχω βαρύα 3-4 ώρες την εβδομάδα (αντε κάτι ψιλά παρπάνω)...οταν γυρνάς απο την δουλειά στις 8 και έχεις και άλλες "υποχρεώσεις" (φίλους/κοπέλα/ψώνια κλπ κλπ) η συνέπεια δεν είναι πάντα εφικτή..

Γιαυτό σκεφτόμουνα να την αναπληρώσω με κάποιο μάθημα.

 

ΥΓ.: Φίλε hadgi μου δίνεις ελπιδες  ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά κ θα σε βοηθήσει γιατί θα σε βάλει σε σειρά κ ίσως να σε πιάνει κ ένα φιλότιμο όσο θα σκέφτεσαι ότι πληρώνω για μαθήματα κ πάω αδιάβαστος  ;D

Οπότε go for it, απλά έχε στο νου σου πως θα βλέπεις αποτελέσματα όσο δίνεις κ εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι πρέπει ίσως να θυσιάσεις, λίγο ή πολύ, για να μάθεις μουσική. Στο μάθημα θα πας γιατί διψάς για μάθηση και όχι για να αναγκάσεις τον εαυτό σου να ασχοληθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1,5 ωρα μερα παρα μερα ειναι μια χαρα για μελετη,απο τη στιγμη που δεν θες να ασχοληθεις επαγγελματικα.Μπορεις να βρεις ενα δασκαλο να σου κανει μαθημα μια φορα τη βδομαδα και θα εισαι μια χαρα.Αρκει να το κανεις συνιθεια.Π.χ. καθε δευτερη μερα 18:00-19:30(τυχαια επιλογη) εχει μελετη και οχι αστο μωρε θα το κανω αργοτερα ας αραξω τωρα κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω δε μπορουσα λογω χρονου να μελετησω πανω απο 1-2 ωρες τη βδομαδα.πηγαινα στο μαθημα και λεγαμε αλλα αντι αλλων με τον δασκαλο.μηδεν προοδος!οποτε πηρα την αποφαση να σταματησω, πουλησα και την κιθαρα και τωρα οποτε βλεπω καμια τετοια περιπτωση πικραινομαι  :'(  και μελαγχολω (γιατι ειναι και προσφατη η ιστορια.και ποσο μου αρεσε η ibanezoula μου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ να τα παρατήσω δεν παίζει...όπως είπα τελείως ασχετος δεν είμαι, 10-15 κομμάτια τα κουτσοπαίζω...εξάλλου έδωσα και 1,5 χιλιάρικο για κιθάρα-ενισχυτή πρέπει να κάνω απόσβεση  ;) ;). Το δύσκολο είναι το να βρώ στάνταρ χρόνο για την μελέτη όρεξη υπάρχει... κ γιαυτό ψάχνω την καθοδήγηση απο κάποιων δάσκαλο..

 

Και κάτι μάλλον χαζό σαν ερώτηση.. είναι απαραίτητο ο δάσκαλος να έχει πάνω κάτω κοινά ακούσματα με μένα;;

 

Γιατί αν και μέταλλο(πάντα έβρισκα πολυ αστείο τον χαρακτηρισμό ;D) δεν τρελένομαι να μαθω arpeggioas, tapping,ultra-fast picking σε στυλ vai-petrucci-satriani που έχω δεί σε πολλές αγγελίες να προσφέρουν.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κάτι μάλλον χαζό σαν ερώτηση.. είναι απαραίτητο ο δάσκαλος να έχει πάνω κάτω κοινά ακούσματα με μένα;;

 Όχι απαραίτητα.Αυτό το χαρακτηριστικό θα το ψάξεις,αν παίζεις με φίλους(πχ μην πάρεις το σκυλά φίλο σου,που είναι καλός στο τουμπερλέκι,να παίξει ντραμς σε metal κομμάτια  :P ;D)

 Αυτό που πρέπει να έχει ο δάσκαλος είναι μια συγκεκριμένη μεθοδολογία(και όχι πάμε,για να γουστάρουμε,φάση)και μεταδοτικότητα των γνώσεων του(προαπαιτούμενο πως έχει γνώσεις,για να μπορεί να απαντάει ακόμα και "κουλές" σου ερωτήσεις) και δυστυχώς,μόνο,στην πράξη θα φανεί αυτό(εκτός αν σου προτείνει κάποιον ένας γνωστό/φίλος σου)

 

Το δύσκολο είναι το να βρώ στάνταρ χρόνο για την μελέτη όρεξη υπάρχει... κ γιαυτό ψάχνω την καθοδήγηση απο κάποιων δάσκαλο

 

Θα πρέπει να ορίσεις πάνω-κάτω κάποιες συγκεκριμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα,που θα είναι για μελέτη(όχι Ελεωνόρα  :P),ακόμη και πιο αργά το βράδυ με ακουστικά,στη χειρότερη των περιπτώσεων.

 

δεν τρελένομαι να μαθω arpeggios, tapping,ultra-fast picking σε στυλ vai-petrucci-satriani που έχω δεί σε πολλές αγγελίες να προσφέρουν.....

 

Καλά,αυτοί προσφέρουν..εσύ μπορείς; ???

Με αυτό εννοώ,πως κάθε πράγμα είναι στον καιρό του.Δε θα ξεκινήσεις μαθήματα και κατευθείαν θα σου δείξουν tapping,sweep picking ή ότιδήποτε.

Πρώτα μπουσουλάς,μετά περπατάς,μετά τρέχεις και -αν το έχεις- μετά πετάς. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου