Προς το περιεχόμενο

Rockinger Strat + Steel block σε γέφυρες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε ναί λοιπόν μετά από πολλές μέρες αναζήτηση στο φόρουμ αυτό, μετά από πολλά searches με θέμα Rockinger, μετά από πολλές συζητήσεις με μέλη και φυσικά μετά από πολύ ώριμη σκέψη παρήγγειλα ένα Rockinger Strat Guitar kit και για μένα σε χρώμα sonic blue....

 

Οπότε μόλις το παραλάβω θα πέσει review και φωτός.

Ελπίζω να έκανα καλά..... :roll:

 

¶λλωστε το σκεπτικό μου ήταν το εξής: Από Ελλάδα κιθάρα δεν παίρνω λόγω κόστους και έλλειψης ποικιλίας, ήθελα strat οπότε σκεφτόμουν κάτι σε deluxe mexico, παραγγελία από thomann...Και σκέφτηκα: οι mexico (πολλοί λένε και οι usa) όπως λένε πολλοί, στο θέμα της ποιότητας ποικίλουν, δηλαδή δεν ξέρεις τί κομμάτι θα σου κάτσει άρα είναι ένα ρίσκο να παραγγείλεις κιθάρα χωρίς να την πιάσεις.

 

Έλεγα να περιμένω να μαζέψω χρήματα και να πάρω μια USA αλλά και πάλι, κάποιοι μου είπαν ότι είναι ρίσκο...Οπότε και κατέληξα στη rockinger (αφού με καλύπτει και σαν specs) όπου όπως λένε πολλοί εδώ μέσα είναι εγγύηση από θέμα ποιότητας και φυσικά έχεις δώσει πολύ λιγότερα χρήματα...

 

Αυτά... Σε μια βδομάδα θα έχω νεότερα και θα βεβαιωθώ αν έκανα καλά ή όχι.

Μέχρι τότε cu... :wink:

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ρε παιδιά, κάνα μπασάκι της προκοπής βγάζει αυτή η Rockinger? Είναι στυλ Warmoth το μαγαζί? Δεν πουλάει έτοιμα?

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Που λέτε τελικά την παραλαμβάνω την Τρίτη και μου είχαν στείλει mail ότι έφυγε την Παρασκευή!

¶ψογη συσκευασία, δεν το συζητώ...

Πραγματικά δεν ήξερα τί να περιμένω μετά από τόσα thread στο noiz για την ποιότητά της και δεν ήξερα τί να πρωτοπιστέψω.

Τελικά, κατάλαβα από την πρώτη μου επαφή μαζί της ότι όλα τα παιδιά που έλεγαν για την ποιότητα της rockinger ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ!

 

Δεν πίστευα ότι η ταστιέρα είχε τόσο σκούρο rosewood! Και κατόπιν επικοινωνίας με τον elavd, μου είπε ότι μάλλον έχουν κάνει ebonizing στην ταστιέρα εξού και το απίστευτα σκούρο χρώμα. Επίσης αυτό που παρατήρησα ήταν ότι σε σχέση με άλλα rosewood που έχω δει είχε πολύ λίγους πόρους (εμένα μου άρεσε πολύ αυτό).

 

Τα κλειδιά όπως λένε και στο site είναι Kluson Deluxe και όχι ότι το γράφουν μόνο άλλα έχουν πραγματικά πολύ καλή αίσθηση και ακρίβεια στο κούρδισμα!

 

Το δέσιμο του λαιμού με το σώμα ήταν αρκετά καλό και σφιχτό.

Από περιέργεια άνοιξα το pickguard και διαπίστωσα ότι τα Pots από κάτω έγραφαν "made in japan", ενώ το 5-way switch έγραφε " made in USA"! Επίσης να σημειώσω ότι τα καλώδια καθώς και το φινιρίσμα από κάτω από το pickguard ήταν πολύ καλοφτιαγμένα και ποιοτικά.

 

Η γέφυρα αν και έβγαλα όλες τις χορδές για να καθαρίσω ταστιέρα και να ανοίξω το pickguard έμεινε (τα βαγονάκια της δηλαδή) τελείως ακίνητη, κάτι που σε Fender mexico δε συνέβαινε (όχι ότι μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό), πάντως γενικά μου φαίνεται καλή η γέφυρα και μάλιστα αν και έχω μια wilkinson 6βιδη από Αμερική σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην τη βάλω καν και να αφήσω της μαμάς της αφού κατά τη χρήση του τρέμολο έχει πολύ καλή αίσθηση.

 

Επίσης αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι το μπράτσο της είναι πιο μεγάλο από μιας Fender Mexico με satin φινίρισμα και με βόλεψε απίστευτα! Επίσης τα τάστα ήταν πολύ καλά γυαλυσμένα και το χέρι γλυστρούσε άνετα κατά μήκος του λαιμού.

 

Γενικά όπως ο elavd που έχει την Τέλε και έχει δει (και έχει παίξει) και τη strat ενός φίλου του, δεν πιστεύω ότι με 520€ πήρα τέτοιο όργανο!!!

 

Α! Να σημειώσω ότι το χρώμα είναι το sonic blue! Το οποίο μάλιστα στη σκηνή φαίνεται σαν άσπρο πολλές φορές!!!

Και που το ξέρω??? Μα την Παρασκευή έπαιξα live με τη Rockinger!!!

 

Σε επόμενο post θα μιλήσω και για τον ήχο της!

 

to be continued...

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλοριζικη!

προς θεου μη βαλεις τη μαπα το Γουιλκινσον στη θεση του εκπληκτικου τρεμολο της Ροκινγκερ,ο ηχος σου θα γινει "πουρες"!! 8O :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλοριζικη!

προς θεου μη βαλεις τη μαπα το Γουιλκινσον στη θεση του εκπληκτικου τρεμολο της Ροκινγκερ' date='ο ηχος σου θα γινει "πουρες"!! 8O :lol:[/quote']

 

Ευχαριστώ!

:lol:

Εντάξει, αφού είπα ότι μ'αρέσει η γέφυρα της Rockinger! :D

 

Ξέχασα να πω επίσης ότι την παρήγγειλα με 2 roller string trees και μου ήρθαν εγκατεστημένα όπως τους ζήτησα! Εννοείται ότι ήταν και κομμένο το nut, απλά έχω την εντύπωση ότι θέλει λίγο λιμάρισμα ακόμα η D χορδή, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα...

 

Και επίσης συνηθισμένος από τα 12"αρια radius (Gibson SG, Blade Texas standard) το 9" κάπως μου ξύνισε στην αρχή, αλλά το συνήθισα πολύ εύκολα, βέβαια μετά από λεπτομερέστατο σετάρισμα του ύψους των χορδών κλπ κλπ.... :!:

 

Σίγουρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τελικά αν το ψάξει κανείς μπορεί και με λιγότερα χρήματα να πάρει ένα πολύ καλό όργανο που να το έχει πραγματικό workhorse, για πρόβες, live και για ό,τι άλλο θέλει κανείς...!

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλοριζικη!

προς θεου μη βαλεις τη μαπα το Γουιλκινσον στη θεση του εκπληκτικου τρεμολο της Ροκινγκερ' date='ο ηχος σου θα γινει "πουρες"!! 8O :lol:[/quote']

 

Mάπα το Wilkinson; Διακρίνω κάποια υπερβολή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου