Προς το περιεχόμενο

Ιδεες περι αγορας ενισχυτη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

 

μετα απο αρκετο ψαξιμο στο φορουμ και διαβασμα reviews,video κλπ κλπ ειπα να ανοιξω ενα θεματακι γιατι ενδιαφερομαι αμεσσα προς αγορα νεου ενισχυτη για αλλη μια φορα..Απ'οτι φαινεται το μονο πραγμα που δεν μπορει να αγγιξει το Δ.Ν.Τ ειναι η μουσικη βιομηχανια. ;D

Τεσπα,θα διαθεσω μεχρι 1500 ευρω για αγορα λαμπατου ενισχυτη κεφαλι ή combο.

Εχω σκοπο τις επομενες μερες να παρω την κιθαρα μου και να κατεβω Αθηνα να δοκιμασω οσους ενισχυτες μπορω.Δεν βιαζομαι.Η αγορα θελω αυτη τη φορα να γινει οπως πρεπει και να μην αναγκαζομαι σε 6 μηνες να βαζω τον εξοπλισμο μου παλι σε αγγελια (αν κι αυτο ειπαμε..ειναι μικροβιο..) ;)

Η προσοχη μου εχει εστιασει σε καποια μοντελα ενισχυτων οπως :

 

Blackstar series one 100

Marshall JVM 410 (Head or Combo)

Peavey JSX

 

Θελω οσο το δυνατον ο ενισχυτης να ειναι ευελικτος για τις μουσικες μου προτιμησεις pου πιανουν απο blues μεχρι metal ορεξεις.

Ο ενισχυτης θα χρησιμοποιηθει στο σπιτι ,σε live αλλα και σε στουντιο.Ο υπολοιπος εξοπλισμος περιλαμβανει μια Gibson les paul και μια Line 6 M13 για τα εφφε μου.Θα χρησιμοποιω τα βρωμικα καναλια του ενισχυτη μου και μονο και θα ηθελα οσο το δυνατον καλυτερα καθαρα.Αν εχετε να μου προτεινετε και καποιον αλλο ενισχυτη δεκτες ολες οι αποψεις.Οι Blackstar μου αρεσαν πολυ αλλα δεν γνωριζω αν υπαρχει καπου στην Αθηνα ωστε να τον δοκιμασω και δεν γνωριζω σε περιπτωση προβληματος ποιος θα με καλυψει.Ο βρετανικος ηχος απο την αλλη του Marshall ειναι ενα μικροβιο που δυσκολα εξοντωνετε..οποτε ειναι κι αυτος στα υποψιν μου.Για τον JSX δεν ειμαι σιγουρος αλλα απο βιντεακια στο youtube (ξερω δεν ειναι λυση το youtube) μου φανηκε αρκετα καλος στα γκαζια του.

 

Αν καποιος γνωριζει καποια πραγματα παραπανω για τα συγκεκριμενα μοντελα ή εχει κακες ή καλες εμπειριες ας τις παραθεσει παρακαλω.Θα με βοηθουσε πολυ. :)

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Blackstar φέρνει ο Τρίμης στην Αθήνα. Μίλησε μαζί του γιατί νομίζω είναι αντιπρόσωπος πλέον.

Τον JSX λογικά θα τον βρεις σε καλές τιμές καθώς η συνεργασία της Peavey με τον Joe σταμάτησε οπότε τα ψιλοσκοτώνουν. Πρέπει να τον είχα πετύχει σε κάποια κιθαρομάγαζα στην Αθήνα αλλά πάει καιρός από τότε. Μια τσάρκα είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις (πέρα από το τηλέφωνο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=9716.0;topicseen

 

Διάβασε μια το παραπάνω θέμα(θα μάθεις και που μπορείς να τους δοκιμάσεις),άκου και κλιπάκια στο youtube και...Καλές αγορές! :)

 

Αν είχα τα χρήματά σου τον είχα πάρει επιτόπου...Έχω ερωτευτεί με τον συγκεκριμένο ενισχυτή γι αυτό είμαι και λιγάκι απόλυτος...  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Koch είναι εξαιρετικός, αλλά καθότι ο φίλος ενδιαφέρεται μάλλον και για πιο βρώμικα παιξίματα, θα μπορούσε να εξετάσει και την λύση (κλειστής) καμπίνας-κεφαλής. Νομίζω το budget το αντέχει άνετα, και μπορεί να αγοράσει και την 40 W έκδοση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ndnikola

 

Σίγουρα και συμφωνώ μαζί σου...Εγώ ενισχυτή πρότεινα...Απο κει και πέρα μένει να δοκιμάσει διάφορους συνδυασμους να δει τι τον καλύπτει...Πάντως στο θέμα που παρέθεσα υπάρχουν απόψεις πάνω στα βρώμικα παιξίματα...  :)

 

Σίγουρα το budget του αντέχει και τα 40watt αλλά επειδή τον θέλει και για σπίτι πέρα από τις πρόβες και τα live νομίζω ότι τα 20watt είναι ίσως πιο καλή επιλογή...Βέβαια αν το παιδί μένει κάπου όπου μπορεί να ανοίξει άνετα τον 40αρη τότε κανένα πρόβλημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα'αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Ο Koch δεν με εντυπωσιασε να πω την αληθεια,τουλαχιστον απο τα βιντεο που ειδα γιατι απο κοντα δεν τον εχω ακουσει.Θα ηθελα να εχει καποιο πιο hi gain overdrive.

Μιλησα με τον Τριμη και μου ειπε πως δινει 2 χρονια εγγυηση στους Blackstar και η τιμη του ειναι κατω απο χιλιαρικο το κεφαλι(Σημαντικο αφου ο Θωμας το εχει 1333 ευρω) κι οτι με βαση την DPR επιλογη που εχει ο ενισχυτης και μειωνει βατ, μπορω να παιξω και σε καμπινα 1Χ10 χωρις προβλημα.Το αναφερω γιατι ειναι ενα θεμα η 4X12 καμπινα της Blackstar η οποια εχει ενα 800αρι.

Νομιζω οτι ειναι πιο ευελικτος ενισχυτης απο τον Marshall και μπορω να παρω βρετανικο ηχο απο την επιλογη ISF την οποια διαθετει κι απο reviews που διαβασα κανει δουλεια.

Το μονο που μενει ειναι να τον δοκιμασω, ακομα και σε καμπινα Marshall για να δω ποσο καλα μπορει να παιξει σε μια 4Χ12 Marshall με celestion vintage 30 μιας και η τιμη της ειναι τα μισα λεφτα απο την ιδια καμπινα Blackstar.

Ειδομεν... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με μόνη "γνώση" από τα specs και τα online κλιπάκια, θα έλεγα ότι ο Blackstar είναι εξαιρετική επιλογή (δεδομένης και της τιμής). Φυσικά μην περιμένεις να είναι ο "όλα σε ένα" ενισχυτής για οποιοδήποτε στυλ. Να ρίξω στο τραπέζι και την πρόταση για κάποιον Egnater (Renegade ή Tourmaster, αν και ξεφεύγουμε κάπως οικονομικά).

 

Επίσης κάτι άλλο, και ελπίζω να μην το πάρει κανείς προσωπικά: όταν κάποιος ρωτάει "θέλω τη γνώμη σας για ένα τζιπ αυτοκίνητο" ΔΕΝ του απαντάμε "γιατί δεν κοιτάς και το καινούργιο 500αράκι της Fiat".  ;) ;D ;D Χωρίς πρόθεση απαξίωσης για τα 500αράκια, τα οποία αγαπώ.  ;)

 

Θέλω να πω, καλές οι προτιμήσεις, δεκτά και τα κολλήματα, αλλά βλέπω κάθε τόσο thread που κάποιος ρωτάει κάτι αρκετά συγκεκριμένο και παίρνει απαντήσεις αλλού γι'αλλού. Υπάρχουν και άλλες συζητήσεις, δεν είναι ανάγκη να λέμε "τη γνώμη μας" στην οποιαδήποτε. IMHO πάντα, YMMV και άλλα τέτοια.  ;D

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1000 για Blackstar γενικά.

Ο S100 πάει από 100 Watt σε 10 και μπορεις να τον χρησιμοποιείς παντού.

Οταν πας για δοκιμή τσέκαρε και τον ΗΤ100.

Σκέψου επίσης και τη λύση της 2χ12 , πιο ευκολα μεταφέρσιμη και πιάνει λιγότερο χώρο.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Mesa του SF δεν είναι στις αγγελίες ???

Με όλο το θάρρος, βρες φίλε μου έναν μετάχειρο... τόσα διαμάντια πουλάνε εδω μέσα, άκουσε το κιόλας και θα είσαι ο πιό μάγκας από όλους.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρίξω στο τραπέζι και την πρόταση για κάποιον Egnater (Renegade ή Tourmaster, αν και ξεφεύγουμε κάπως οικονομικά).

 

Ωραιος ο Egnater Renegade.Στην πρωτη ευκαιρια θα τον δοκιμασω αλλα απο βιντεο φαινεται αρκετα δυνατος..στα υποψιν κι αυτος.. ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου