Προς το περιεχόμενο

Social Network


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αιντε παλι.

Ρε φιλε(ΛΚ), γνωριζομαστε? κανα τσαμπουκα?

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 105
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Αιντε παλι.

Ρε φιλε(ΛΚ), γνωριζομαστε? κανα τσαμπουκα?

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

 

Όχι δεν γνωριζόμαστε. :-\

Συγνώμη παραφέρθηκα.  :'(

Αλλά αν ήμασταν φίλοι στο facebook θα γνωριζόμασταν!!! 8) Ακολούθα λοιπόν το παράδειγμα του Zuckerberg , μπας και γίνεις και εσύ $$$$$$$$$$$ (διότι με το banking δες σε βλέπω να)…….και αν θές περαιτέρω τσαμπουκάδες…έλα «παιδική Χαρά». :D

P.S.  Κάτσε δες την ταινία ρε. (όπως λέμε κάτσε διάβασε)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη του υποτιμας-με.

Αν διάβαζες όλο το θρεντ θα έβλεπες ότι μάλλον το αντίθετο κατηγορούμαι ότι κάνω :)

 

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Παραθέτω κάποιες σκέψεις -λίγο πιο αναλυτικά- για το σήριαλ της ανώτατης εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα.  

 

Η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από την εύκολη δικαιολογία της "γραφειοκρατίας που τα σκοτώνει όλα" και του αναρχοκουμουνισμού ( :P ) στα τραπεζάκια που διαβρώνει τη θέληση των νέων για επιχειρηματικότητα.

 

Κατά τη γνώμη μου η φοιτητική επιχειρηματικότητα πρέπει να ενθαρρύνεται από μια συνολική κουλτούρα επιχειρηματικότητας μέσα στο Πανεπιστήμιο η οποία όμως απουσιάζει. Η κουλτούρα αυτή οφείλει να αναπτυχθεί μέσα απο συνεργασίες, από τις οποίες θα κερδίσουν και τα πανεπιστήμια και οι επιχειρήσεις.

 

Υπάρχει όμως κάποιος νομικός, κοινωνικός ή πολιτικός φραγμός ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο που τόσα χρόνια δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία μιας υγιούς επιχειρηματικής συνείδησης?

 

Κάθε άλλο. Η σύνδεση των ανώτατων και ανώτερων ιδρυμάτων με την "παραγωγή" είναι όραμα όλων των κυβερνήσεων εδώ και περισσότερο απο 20 χρόνια. Το όραμα αυτό δεν εκφράζεται μέσω γενικών και αόριστων ευχολογίων, αλλά με κανονικό ζεστό χρήμα.

Πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηματοδοτήσεων προς τα ΑΕΙ την τελευταία 20ετία έχει χορηγηθεί με ακριβώς αυτό το στόχο. Με άλλα λόγια (χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες) πολύ συχνά είναι προυπόθεση η δημιουργία κοινοπραξιών μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων με σκοπό την απο κοινού έρευνα ή/και τη μεταφορά τεχνογνωσίας απο τα πανεπιστήμια προς τις επιχειρήσεις. Τα πανεπιστήμια έχουν ειδικά γραφεία που λειτουργουν (κάποια υποδειγματικά, κάποια λιγότερο καλά και κάποια καθόλου) για το σκοπό αυτό. Σε ένα ιδανικό σύστημα, οι επιχειρήσεις θα αξιοποιούσαν τις καινοτόμες ιδέες που υπάρχουν (και) στα ερευνητικά εργαστήρια, θα μοιράζονταν (με το αζημίωτο για το Πανεπιστήμιο) υποδομές και ανθρώπους και οι νέοι ερευνητές και οι φοιτητές θα είχαν την ευκαιρία ης επιλογής ανάμεσα στις 10δες επιχιρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το ίδρυμά τους.

 

Αυτό όμως δεν συμβαίνει.

 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσα στα πανεπιστήμια. Οι αντιδράσεις αυτές πολυ συχνά εκφράζονται είτε με το ανόητο τσιτάτο  "εξω οι επιχειρήσεις απο τα πενεπιστήμια" αλλά κάποιες φορές με πιο σοβαρή (στην ουσία της) επιχειρηματολογία.  

 

Για παράδειγμα, υπάρχουν ομάδες/τμήματα που ομολογουμένως αδικούνται απο αυτή τη διαδικασία. Οι άνθρωποι αυτοί (που δεν πρέπει να τους συγχέουμε με όσους θεωρούν τους επιχειρηματίες ως ενσαρκώσεις του διαβόλου) καταδεικνύουν τις αδύναμες πτυχές της επιχειρηματικότητας στα πανεπιστήμια -όπως αυτή εκφράζεται σήμερα- με γνήσια αγωνία για την δομή και το χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης:  Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η χρηματοδότηση μέσω συμπράξεων με τη βιομηχανία τείνει να γίνει μοναδική επιλογή,  κάποιες επιστημονικές ομάδες που λόγω αντικειμένου δεν είναι δυνατόν να αναπτύξουν άμεση ή έμμεση επιχειρηματικότητα και διασύνδεση με επιχειρήσεις (π.χ. θεωρητική Φυσική) τείνουν να υποχρηματοδοτουνται. (Όλοι υποχρηματοδοτουνται, αλλά αυτοί βρίσκονται σε μόνιμη ασφυξία...).

 

Κάποιοι ακόμη επισημαίνουν (άποψη με την οποία συμφωνώ) ότι η δημιουργία κοινοπραξιών μεταξύ ακαδημαϊκών ομάδων και επιχειρήσεων δεν καρποφορεί όταν είναι αναγκαστική και συγκυριακή (για να λάβουν δηλαδή τη χρηματοδότηση) αλλά θα έπρεπε να να υποστηρίζεται μόνο όταν υπάρχει αληθινή και ουσιαστικά τεκμηριωμένη ανάγκη. (Η τεκμηρίωση που γίνεται σήμερα είναι αστεία και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Απλά η χρηματοδοτήσεις κυλούν, γιατί κάπως πρέπει να απορροφηθούν τα προγράμματα).

 

Παράλληλα κάποιοι αναφέρουν τον κίνδυνο  "καθοδήγησης" της έρευνας απο τις επιχειρήσεις και της απώλειας της ακαδημαϊκής ελευθερίας (προσωπικά δεν βλέπω σοβαρό τέτοιο κίνδυνο) αλλά και τον κινδυνο της αλλοίωσης του χαρακήρα της ανώτατης εκπαίδευσης μέσω του μαρασμού των τμημάτων/ομάδων των οποίων το αντικείμενο δεν έχει άμεση επιχειρηματική διάσταση (αυτό νομίζω έχει μεγαλύτερη σημασία).  

 

Προσωπική μου άποψη είναι οτι θα έπρεπε μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης να κατευθύνεται με γνώμονα την επιστημονική αριστεία και μικρότερο με βαση την (υποτιθέμενη) σύγκλιση έρευνας-βιομηχανίας (η οποία σχεδόν πάντα εν τέλει αποτυγχάνει).

 

Οι προηγούμενες εύλογες αντιρρήσεις (με κάποιες απο τις οποίες όπως είπα συμφωνώ) μερικές φορές διαστρεβλώνονται, χρησιμοποιούνται αποσπασματικά και παρουσιάζονται ως ταυτιζόμενες με τα διάφορα τσιτάτα των τραπεζακίων (αλλά και κάποιων "εδρών").

 

Στην πράξη, όλες αυτές οι αντιρρήσεις έχουν μηδενική επίδραση στον σχεδιασμό που πραγματοποιείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία τέτοιων χρηματοδοτικών σχημάτων και τη χάραξη αυτών των πολιτικών. Επίσης έχουν μηδενική επίδραση στη βούληση και την αποφασιστικότητα όσων (ανθρώπων, ομάδων) τελικά επιδιώξουν την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Αντίστοιχα, ένας φοιτητής που θέλει να κάνει κάποια μπίζνα .... σκεφτείτε ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ θα αδιαφορήσει για το τι θα πουν οι συμφοιτητές του των κομματικών τραπεζακίων....  

 

Τι φταίει όμως και παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια το δέντρο της σύγκλισης ποτίζεται... τα πανεπιστήμια εξακολουθούν να είναι εσωστρεφή και με ελάχιστες διασυνδέσεις?

 

Φταίει η εσωστρέφεια και ο ελιτισμός πολλών καθηγητάδων (που πολλές φορές απλά συγκαλύπτει την οκνηρία και τη δυσπιστία τους για κάθε τι έξω από την πεπατημένη) που κάνει τα πανεπιστήμια να εμφανίζονται ως "εκτός τόπου και χρόνου" για τους επιχειρηματίες.

 

Φταίει η ανοησία πολλών καθηγητάδων που νομίζουν ότι "εταιρεία= εκατομμύρια" χωρίς να έχουν εικόνα της αγοράς και νομίζουν  ότι τα εκατομμύρια οφείλουν να εισρέουν στο εργαστήριό τους όσο εύκολα εισρέει και ο μισθός τους.

 

Φταίει η απουσία βιομηχανίας με υψηλές απαιτήσεις έρευνας και τεχνολογίας. (Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν ζητουν ερευνητικά προϊόντα αιχμής αλλά "μια ιστοσελίδα" ή έναν βιομηχανικό αυτοματισμό. Τις δουλειές αυτές τις κάνουν πολύ καλά ένα σωρό άλλες εταιρείς εκεί έξω και δεν χρειάζεται να μπλέξουν με την ανοησία του δημοσίου....)

 

Φταίει το ποιοτικό και ποσοτικό "χάσμα" ανάμεσα στο είδος της έρευνας που επιτελείται στα πανεπιστήμια και των αναγκών των επιχειρήσεων.

 

Φταίει το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις καθυστερούν ένα χρόνο (και περισσότερο) με αποτέλεσμα κανένας επιχειρηματίας να  μην βασίζεται σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις (και τις σχέσεις με τα πανεπιστήμια) για την κάλυψη πραγματικών του αναγκών. Όταν το έργο εκριθεί και χρηματοδοτηθεί... είναι ήδη ξεπερασμένο.

 

Φταίει η λογική της αρπαχτής και της λαμογιάς που διακατέχει μερίδα επιχειρηματιών που πραγματικά δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια.

 

Φταίει ο φαύλος κύκλος της απουσίας οράματος στον οποίο εγκλωβίζονται νέοι ερευνητές και φοιτητές που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η επιστημονική επάρκεια είναι κάτι το προαιρετικό ή μάλλον ότι η επιστημονική ανεπάρκεια συγχωρείται στον επαγγελματικό βίο. (Καθώς από νωρίς οι φοιτητές διαπιστώνουν ότι είναι πιθανό να μην ασκήσουν επάγγελμα σχετικό με αυτό που σπουδάζουν.) Κι έτσι οι κάθε λογής καλαμπόρτζηδες .... είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.  

 

Ίσως αυτός να είναι τελικά και ο λόγος για τον οποίο είμαστε μια χώρα που προσφέρουμε υπηρεσίες και μεταποίηση ενώ σπάνια κάνουμε κάτι εξαιρετικά καινοτόμο.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως το ότι η βιομηχανία έχει συρρικνωθεί κατά πάρα πολύ και πολλές βιοτεχνίες ή γενικά παραγωγικές μονάδες κλείσανε (πολλά χρόνια πριν καν μιλήσουμε για κρίση) έχει να κάνει και με τα διάφορα νομοθετήματα και συντεχνιακά αιτήματα που γίνονταν με σκοπιμότητες από μικρές συνδικαλιστικές ομάδες ώστε να μην έχουν σοβαρό ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις τους, δημόσιες ή μη.

(Υποσημείωση οι περισσότερες συνδικαλιστικές ομάδες αποτελούνταν από πλειοψηφία ΔΥ οι οποίοι ειχαν καταλάβει διάφορες θέσεις ισχύος και επέβαλλαν διάφορες τέτοιες επιλογές)

Πολλές επιχειρήσεις έχουν δεχθεί αρκετό πόλεμο από τέτοιες συνδικαλιστικές ομάδες και λοιπές άδειες (ιστορίες με τα κλειστά επαγγέλματα) ώστε να έχουν δημιουργήσει μια δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας στην κοινωνία. Στολισμένο όλο αυτό από τα διάφορα τσιτάτα μικρότερων και αρκετά μεγαλύτερων παρατάξεων...

 

Επίσης για τα πανεπιστήμια μετράει και η εισροή τεράστιων αριθμών φοιτητών με μέτρια κριτήρια. Ούτε οι φοιτητές απορροφώνται, μεγάλη πλειοψηφία τους δεν είναι ικανή να τα βγάλει πέρα στις σπουδές, κ καμιά φορά έχει κ ως αποτέλεσμα και την υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα είπες πολύ σωστά και μπράβο σου .

Απλά σα συμπλήρωμα .

Ποιός θέτει τα πλαίσια? Η εκάστοτε κυβέρνηση μέσω του υπουργείου παιδείας σε συνεργασία με το ανάπτυξης ,αγροτικής ανάπτυξης κλπ κλπ ..........................0 εις το πηλίκιο που λέει και κάποια ψυχή

Οι καθηγητές για τα όσα καλά είπες

Οι φοιτητές για τα όσα καλά είπες

Οι επιχειρηματίες ............Ποιοί επιχειρηματίες ?

Καλά τα λέμε ,καλά βριζόμαστε νυχθημερόν για τις λαμογιές μας ,τη τεμπελιά μας ,τον ωχαδελφισμό μας κλπ κλπ

Ας μου πει κάποιος το όνομα ενός έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που έκανε έρευνα και ανέπτυξε πρωτότυπα προιόντα στη νεώτερη ιστορία μας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ...........εγώ 3 θυμάμαι . Μουζάκης -κλωστές, Πετζετάκης-σωληνουργία Γερμανός-μπαταρίες

Αν θέλουμε να μιλάμε με όρους αγοράς εργασίας ,πρώτα η εκάστοτε κυβέρνηση θέτει τους όρους του παιχνιδιού και μετά οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις κάνουν παιχνίδι ,με τα πανεπιστήμια ,τους επιστήμονες και τους φοιτητές.

 

Η ευκολία με την οποία φορτώθηκε ο κοσμάκης με όλα τα δεινά της χώρας με εξοργίζει. όχι δε τα φάγαμε μαζί που λέει ο χοντρός . όχι δεν είμαστε καφενόβιοι ,βολεψάκιδες , διεφθαρμένοι.

Πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι έθεσαν τους κανόνες και ποιοί οφελήθηκαν άμεσα και αυτοί  ήταν πάντα οι πολιτικοί αυτού του τόπου και οι εκάστοτε μεγαλοεπιχειρηματίες ,οι οποίοι έφεραν στα μέτρα τους τους κανόνες ,ώστε να κονομάνε με πλάγιους τρόπους.

Στη πορεία και για να μη ξεσηκώνεται ο κόσμος αμόλαγαν και κανά ψίχουλο στο κοσμάκη ,είτε με τη μορφή επιδομάτων ,είτε συντεχνιακών ευκολιών, είτε έκαναν τα στραβά μάτια στα δικά μας παιδιά. Ετσι λοιπόν φτάσαμε στη διάλυση των πάντων

Και αυτά που λέω δεν είναι ούτε κουμουνιστικά ,ούτε λεγώμενα δημοσίου υπαλλήλου . Είναι λεγώμενα ενός σκλάβου που φιλοσοφεί άνευ λαλακίας ............αυτό το τελευταίο για κάποιον που είπε για σκλάβους στην αρχαιότητα

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν διάβαζες όλο το θρεντ θα έβλεπες ότι μάλλον το αντίθετο κατηγορούμαι ότι κάνω :)

 

Οχι δε καταλαβες. Μεσα ειμαι. Απλα με αφορμη τι εγραψες απευθυνομουν σε γ' προσωπο.

@ΛΚ εχεις facebook? ;D ;D

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ philosophos

Αααα, μάλιστα. Τώρα κατάλαβα το λόγο της επιβουλής. Το υπέδαφος...

Άααααλλη παραμύθα κι αυτή... Λοιπόν φίλε μου για να πάψει αυτό το παραμύθι, αν είχαμε υπέδαφος, οι Αμερικάνοι θα μας πετούσαν εν μια νυκτί από το ΝΑΤΟ την επόμενη θα μπουκάραν οι Τούρκοι με την υποστήριξή τους και Game Over.

Όσο για τα άλλα, ας πιστεύουμε ο καθένας ό,τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Αλλά πραγματικά, ίσως, να θέλεις να διαβάσεις τα περί γυναικών και δούλων από καμιά σοβαρή πηγή. Όπως π.χ. κάποιους αρχαίους συγγραφείς.

Τι είναι "Άφεσης";

 

Άργησα να δω την απάντησή σου .Απολογούμαι.

Με βλέπεις βρε παλικάρι μου να παίρνω μέρος σε συζητήσεις για κουρδισμένα ξύλα?

Για τον ρόλο των λυχνιών στους ενισχυτές?

Για να πάψει λοιπόν το παραμύθι και επειδή απάντησες σε ότι νόμιζες ότι σε βόλευε, σε πληροφορώ πως και υπέδαφος έχουμε και λιγνίτη και πετρέλαιο και ράδιο και και και ....

και ''έχουμε'' υπογράψει ως έθνος, πως ''αν'' έχουμε δεν θα το εξορύξουμε.........και μάθε τι είναι η υφαλοκρυπίδα.....και άμα κατουρήσουν όλοι οι τούρκοι με την ευλογία των αμερικάνων, ούτε μέχρι τον αφαλό μας δεν θα φτάσουν τα ούρα.........και σιγά μην αφήσουν οι αμερικάνοι μουσουλμανικό κράτος δερβέναγα στην περιοχή.........και άμα δεις την βιβλιοθήκη μου θα λιποθυμήσεις..........και δεν το παίζω έξυπνος..........και αυτά.

 

Κατά τα άλλα επειδή έχουμε δημοκρατία πάμε κατά κει που πάμε.

Ο κάθε άσχετος μπορεί να ψηφίζει τον κάθε τυχάρπαστο.(Εμού συμπεριλαμβανόμενου.)

Συγχώρα με.(ΆΦΕΣΗ) ;)

 

If you want to be a hippie...you 're too late.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εγώ λέω ότι έχουμε υπέδαφος και μάλιστα πολύ πλούσιο σε αέριους υδρογονάνθρακες.

 

Εδώ όλη η αλήθεια που μας κρύβουν:

xttp://www.youtube.com/watch?v=T0TTMeYKWEA#

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από την εύκολη δικαιολογία της "γραφειοκρατίας που τα σκοτώνει όλα" και του αναρχοκουμουνισμού ( :P ) στα τραπεζάκια που διαβρώνει τη θέληση των νέων για επιχειρηματικότητα.

Σίγουρα, αλλά όπως και να έχει οι πολιτικές παρατάξεις ΠΡΕΠΕΙ να ξεκουμπιστούν απο τα πανεπιστήμια.

 

Στην πράξη, όλες αυτές οι αντιρρήσεις έχουν μηδενική επίδραση στον σχεδιασμό που πραγματοποιείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία τέτοιων χρηματοδοτικών σχημάτων και τη χάραξη αυτών των πολιτικών. Επίσης έχουν μηδενική επίδραση στη βούληση και την αποφασιστικότητα όσων (ανθρώπων, ομάδων) τελικά επιδιώξουν την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Αντίστοιχα, ένας φοιτητής που θέλει να κάνει κάποια μπίζνα .... σκεφτείτε ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ θα αδιαφορήσει για το τι θα πουν οι συμφοιτητές του των κομματικών τραπεζακίων.... 

ΑΚΡΙΒΩΣ, και μπορώ να σας πω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός φοιτητής δεν λαμβάνει υπόψη τι λένε τα τραπεζάκια. Και αναφέρομαι στην περίοδο 2004-2009 όπου ήμουν φοιτητής, όχι 20 χρόνια πριν....

 

 

Φταίει η εσωστρέφεια και ο ελιτισμός πολλών καθηγητάδων (που πολλές φορές απλά συγκαλύπτει την οκνηρία και τη δυσπιστία τους για κάθε τι έξω από την πεπατημένη) που κάνει τα πανεπιστήμια να εμφανίζονται ως "εκτός τόπου και χρόνου" για τους επιχειρηματίες.

Αυτοί οι καθηγητές είναι το μεγάλο πρόβλημα, διότι όταν ο σοβαρός φοιτητής πάει να πάρει θέμα πτυχιακής (αυτός που γράφει στα @@ του το τι λέει η κάθε παράταξη), ο καθηγητής του δίνει ένα θέμα όσο απαρχαιωμένο είναι και οι γνώσεις του. Και φυσικά δεν θα μιλήσει ποτέ για επιχειρηματικότητα στον φοιτητή του γιατί θεωρεί ότι οι "επιχειρήσεις" δεν εκτιμάνε το μεγαλείο της "έρευνας" του,χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτή απευθύνεται στην αγορά του 1980....

 

Φταίει η απουσία βιομηχανίας με υψηλές απαιτήσεις έρευνας και τεχνολογίας. (Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν ζητουν ερευνητικά προϊόντα αιχμής αλλά "μια ιστοσελίδα" ή έναν βιομηχανικό αυτοματισμό. Τις δουλειές αυτές τις κάνουν πολύ καλά ένα σωρό άλλες εταιρείς εκεί έξω και δεν χρειάζεται να μπλέξουν με την ανοησία του δημοσίου....)

Ε, αν έβγαιναν περισσότεροι ουσιαστικά μορφωμένοι φοιτητές ίσως άνοιγαν και επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις έρευνας και τεχνολογίας. Συνήθως τέτοιες εταιρείες όμως ξεκινάνε απο άτομα που έχουν έρθει φρεσκο-σπουδαγμένοι απο το εξωτερικό...

 

Εγώ θα συγκεφαλαίωνα στα 2 βασικότερα κακά:

Μούφα καθηγητές σχεδόν παντού + Καταστροφική για τις επιχειρήσεις Ελληνική γραφειοκρατία = 0 επιχειρηματικότητα.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου