Προς το περιεχόμενο

Αγορα πληκτρων ΒΟΗΘΕΙΑ!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φιλοι αναγνωστες του σαιτ καθως και φιλοδοξοι keyboardιστες.....

 

Ονομαζομαι Δημητρης ,και ειμαι 17.... προσφατα εφυγα απο το παλιο μου γκρουπακι που παιζαμε ροκακια....και εφτιαξα ενα με εναν φιλο μου (καταπληκτικο κιθαριστα) στο οποιο παιζουμε τη μουσικη που λατρευουμε και αυτη δεν ειναι αλλη απο την πολυαγαπημενη μας ΜΕΤΑΛ.....συγκεκριμενα παιζουμε συμφωνικο -prog metal με στοιχεια απο thrash......ειμαστε σχεδον ολοκληρωμενοι ,καθως μας λειπει μονο ο τραγουδιστης.....Τωρα στο θεμα μας.....τα πληκτρα που χρησιμοποιω ειναι τα Roland EM-GR1 τα οποια τα ειχα παρει πριν 6-7 χρονια(λεγοντας τα ειχα παρει εννοω οι γονεις μου) χωρις να εχω καποια γνωση.......αφου αυτα ειναι τα πληκτρα με τα οποια αρχισα να ασχολουμαι με τα πληκτροειδη.....στο οδειο εχω φτασει 3η μεση τωρα στο κλασσικο πιανο....και ειμαι σε ενα επιπεδο , πιστευω, που πρεπει να αρχισω να σκεφτομαι την αναβαθμιση μου ως keyboardιστα.....αυτη δεν ειναι αλλη απο την αγορα καινουργιων πληκτρων.

 

 

Τωρα μην αρχισετε να με ρωτατε τι ακριβως ψαχνω κλπ κλπ...

θα ηθελα καποιες διαφωτιστικες  διευκρινησεις στο χωρο των πληκτρων καθως και τι θεωρειτε εσεις καλυτερο για να μπορεσω να ανταποκριθω στις αναγκες ενος μεταλ (Progressive -thrash - symphonic metal οπως ειπα και παραπανω) συγκροτηματος.....

 

Οι οικονομικες  μου δυνατοτητες κυμαινονται απο τα 800- 1000 ευρω.....στο κατω κατω αν ειναι και παραπανω ε θα κανω και καποιες θυσιες για να τα παρω τι να κανουμε ;ρ.....

Αρκει οπως ειπα και παραπανω να με καλυπτει το οργανο ηχητικα και παικτικα.....

 

 

Ευχαριστω ΘΕΡΜΑ οσους καταφεραν να διαβασουν το αρθρο μου και προκαταβολικα ευχαριστω οσους προκειται να μου απαντησουν.....θα το εκτιμουσα παρα πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/korg_m5061.htm

 

Αλλά έχει μειονεκτήματα: Μέτρια αίσθηση στα πλήκτρα, λίγες συνδέσεις, έλλειψη sampling.

 

Στη θέση σου θα έψαχνα για κάνα μεταχείρα, μέχρι να μαζέψω λεφτά για κάτι καλό.

 

Αλλά να σου πω, και το M50 μια χαρά θα σε βγάλει. Είναι και ελαφρύ για το κουβάλημα, έχει σφαιρικότητα στους ήχους, τραβάει στην ανηφόρα κλπ  ;D

 

 

Σε σχέση δε με το Roland που έχεις, είναι διαστημικό λεωφορείο  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλισπερα και απο μενα :)

οτι σου ειπε ο μανος και εγω το korg m50 εχω και ειμαι ευχαριστιμενος για το baget του

αλλα μεσα στις αγγελιες εχει και το m3 που εχει και smpler και karma στα 1300

το m50 παιρνει karma αλλα με luptop οχι πανω του αυτα απο μενα,δεσ και κανα demo video η ακομα καλιτερα αν μπορεις να το δεις απο κοντα.

 

korg m50

 

korg m3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

WOW απιστευτα πραγματα κανει το γαμιδι.....προκειται για πολυ καψιμο το οργανο ;) ....ευχαριστω παιδια ευχαριστω πολυ......επειδη ομως αποφαση δεν θελω να παρω τοσο ευκολα....γιατι οπως και να το κανουμε ειναι αρκετα τα λεφτα......μπορειτε να μου πειτε καποια αρνητικα του συγκεκριμενου? καποια πραγματα που θα επρεπε να εχει και επισης να μου πειτε γιατι ειναι τοσο φθηνο σε σχεση με αυτα που κανει? ;ρ

α και επισης τι ειναι το sampler και το karma? ??? .....ρωταω πολλα?  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αλλά έχει μειονεκτήματα: Μέτρια αίσθηση στα πλήκτρα, λίγες συνδέσεις, έλλειψη sampling.

 

 

Τι εννοεις λεγοντας λιγες συνδεσεις, και ελειψη sampling?  ??? (ξερω ειμαι ολιγον τι ασχετος :P )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Jiomy_Keys χωρίς να θέλω να σε θίξω επειδή είσαι αρκετά άσχετος όχι ολίγον εδώ είναι ένα link για να δεις τι παίζει με το Karma:http://www.karma-lab.com/m3/m3_demos.html

 

Στα επίσημα www.korg.com & www.roland.co.uk μπορείς να καείς για κάποιες μέρες συν videos στο youtube για να πάρεις μια ιδέα από τις βιβλιοθήκες ήχων.

 

Στo budget που δίνεις μπορείς να βρεις πολύ καλά μεταχειρισμένα όργανα πράγμα το οποίο προτείνω. Το m3 ήδη παίζει για παράδειγμα στα 1,400 ενώ καινούργιο είναι στα 2,200. Υπάρχουν πολύ καλά επίσης Korg Triton, Yamaha Motif, Roland Fantom X/G series τα οποία μπροστά σε αυτό το Roland που έχεις είναι έτη φωτός μπροστά.

 

Από εκεί και πέρα κάνε και λίγο googling για τα υπόλοιπα συναφή sampling, vsti κτλ κτλ υπάρχει και η wikipedia διάβασε και λίγο γιατί όσο πιο βαθιά μπαίνουμε και θα σου εξηγούμε δεν θα καταλαβαίνεις χειρότερα και θα μπερδεύεσαι εαν δεν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις και δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Karma είναι πολύ προχωρημένη πίστα, θα έλεγα προς το παρόν να μην ασχοληθείς, ειδικά αφού παίζεις σε γκρουπ.

 

Το sampling με την κυριολεκτική έννοια, είναι και αυτό προχωρημένη πίστα. Αυτό που δεν είναι προχωρημένη πίστα είναι τα sample cd που μπορείς να φορτώσεις σε κάποιο όργανο με sampler. Είναι μπάνκες ήχων, που επεκτείνουν δραματικά την παλέτα του οργάνου.

 

Τα μέτρια πλήκτρα θα τα καταλάβεις αν παίξεις πλάι πλάι με το Μ3 και το Μ50. Το Μ3 έχει καλύτερη, ΠΟΛΥ καλύτερη αίσθηση στο κλαβιέ.

 

Τέλος οι extra συνδέσεις επιτρέπουν ωραίες πατέντες, όπως π.χ. να στείλεις μετρονόμο στον drummer, ή να "βγάλεις" κάποιους έξτρα ήχους σε άλλο κανάλι.

 

Γενικά ένα μεταχείρα Μ3 είναι πολύ καλύτερο όργανο. Κούνα τα βύσματα και δες αν κάνουν θόρυβο, παίξε ΟΛΑ τα πλήκτρα ένα ένα, πάτα τα κουμπάκια, και παίξε κάνα δεκάλεπτο με οθόνη και encoders, Και από εκεί και πέρα δεν έχεις να φοβηθείς για τίποτα. Αξίζει πιστεύω τον κόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια .....παντως απο οτι ειδα....μαλλον πρεπει για την ωρα να μην παω σε κατι τοσο καλο....μιας και αυτο που νομιζω πως θελω ειναι ισως πολυ πιο απλο απο τα απιστευτα πολλα πραγματα που μπορω να κανωμε ενα Korg M3 h Korg M50 ...Για την ωρα χρησιμοποιω πολυ τα strings  στο δικο μου(που οπως μου εχουν πει ειναι παρα πολυ καλα σε σχεση με την ποιοτητα του αρμονιου μου) και το πιανο (επισης καλο) μιας και τα lead ειναι επειικως για τον που...ο. Επισης εχω ενα τεραστιο μειονεκτημα με τo συγκεκριμενo keyboard ....δεν εχω pitch bend....το οποιο χρειαζομαι επειγοντος για πολλους και διαφορους λογους με κυριοτερο το solo. Ακομα δεν εχω πενταλ για να αλλαζω ηχους (απιστευτο ε? ) ουτε καποιο κουμπι που να τους περναω και οταν το παταω να φορτωνει τον ηχο που θελω.....Φανταστειτε με λοιπον να θελω να αλλαξω απο strings σε πιανο και να παταω 800 κουμπακια.....Οποτε αυτα θελω σιγουρα να τα εχει το καινουργιο οργανο...

Τωρα αυτο που επισης φοβαμαι ειναι να μην χαθω σε αυτο το χαος, γιατι περι τινος προκειται , λειτουργειων που εχουν τα 2 Korg που προανεφερα.

Εχετε κατι να μου προτεινετε που να μου καλυπτει τις αναγκες και να με παει ενα βημα , οχι παραπανω, πιο βαθεια στον κοσμο των Keyboards?

::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Για την ωρα χρησιμοποιω πολυ τα strings  στο δικο μου(που οπως μου εχουν πει ειναι παρα πολυ καλα σε σχεση με την ποιοτητα του αρμονιου μου) και το πιανο (επισης καλο) μιας και τα lead ειναι επειικως για τον που...ο.

Το οργανο (EM-GR1) που έχεις στα χέρια σου είναι αρμόνιο very entry level του 2002 και όχι synthesizer.

 

Επισης εχω ενα τεραστιο μειονεκτημα με τo συγκεκριμενo keyboard ....δεν εχω pitch bend....το οποιο χρειαζομαι επειγοντος για πολλους και διαφορους λογους με κυριοτερο το solo.

Είπαμε είναι very entry level, αν και μέσω Midi σαφώς και ακούει αυτή τη λειτουργία. ("Μέσω Midi" δηλαδή συνδεδεμένο με άλλο όργανο κλπ).

 

Ακομα δεν εχω πενταλ για να αλλαζω ηχους (απιστευτο ε? )

Συνήθως εμείς που παίζουμε πλήκτρα τους ήχους τους αλλάζουμε με το χέρι. Οι κιθαρίστες με το πόδι. Αλλά και αυτή η εκδοχή παίζει. Γιατί όχι, μ'αρέσει.

Edit: Και στο EM-GR1 μπορείς να το κάνεις αλλά μέσω άλλου midi οργάνου ή με midi πεταλιέρα.

 

ουτε καποιο κουμπι που να τους περναω και οταν το παταω να φορτωνει τον ηχο που θελω.....Φανταστειτε με λοιπον να θελω να αλλαξω απο strings σε πιανο και να παταω 800 κουμπακια.....

Αυτό που λες αν και very entry level, το κάνει. Απλά έχει μόνο οκτώ μνήμες γι'αυτή την λειτουργία. Ονομάζονται "User Programs" και μπορείς να αποθηκεύσεις τα πάντα στο πάτημα ενός κουμπιού. Έχοντας πατημένο το "WRITE" πατάς ένα από τα οκτώ κουμπιά των user programs. Όταν θες να καλέσεις αυτό που αποθήκευσες, απλά πατάς το αντίστοιχο κουμπί του user prrogram. Τώρα είσαι εντάξει για να κάνεις τα πειράματά σου ?

Συγνώμη που είναι μόνο οκτώ οι μνήμες αλλά τότε μου φάνηκαν καλές γιά ένα very entry level αρμόνιο.

 

Οποτε αυτα θελω σιγουρα να τα εχει το καινουργιο οργανο...

Όλα τα καινούργια, πλέον, ειδικά τα synthesizers ή αρμόνια έχουν αυτή την λειτουργία (πολλές μνήμες χρήστη) και σε μεγάλο βαθμό. Ειδικά τα αρμόνια.

 

Τωρα αυτο που επισης φοβαμαι ειναι να μην χαθω σε αυτο το χαος, γιατι περι τινος προκειται , λειτουργειων που εχουν τα 2 Korg που προανεφερα.

Πιθανό αλλά μπορεί και όχι. Μιά απόφαση είναι. Θα τα μάθεις γρήγορα αφού σου είναι αναγκαία πλέον, εάν κατάλαβα καλά.

 

Εχετε κατι να μου προτεινετε που να μου καλυπτει τις αναγκες και να με παει ενα βημα , οχι παραπανω, πιο βαθεια στον κοσμο των Keyboards?

Θα κοιτάξεις και να παίξεις σε ότι βρείς από Yamaha , Korg , Roland , Kurzweil, Nord και ότι άλλο "πέσει" στο δρόμο σου. Όχι μόνο απλά synthesizers αλλά και workstations γιατί όχι και αρμόνια. Ακόμα και τα πολύ ακριβά ασχέτως εάν δεν έχεις τα χρήματα να τα αγοράσεις. Καλό είναι να πάρεις μιά γεύση από το τι κυκλοφορεί και ειδικά το πως ακούγεται στα δικά σου αφτιά έτσι ώστε να σχηματίσεις τη δική σου γνώμη.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σου. Εσύ θα παίζεις με το όργανο που θα αγοράσεις και όχι εμείς. Αν σου κάνουν οι ήχοι του, η επεκτασιμότητά του, η ευελιξία στον προγραμματισμό, οι δυνατότητές του, η αίσθηση του κλαβιέ, η τιμή του, γιατί όχι ακόμα και το χρώμα του και διάφορα άλλα, εσύ θα είσαι αυτός που θα αποφασίσει. Η τελική απόφαση είναι δική σου.

 

Υ.Γ.

Μην χαρακτηρίζεις κανένα όργανο ως "γ....ι". Κάποια μέρα ίσως να σου δώσει να φας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ για αυτα που μου ειπες αν και καποια τα ηξερα ηδη.....ειδικα αυτο με το user programs ποτε δεν το ειχα καταλαβει και για αυτο σε ευχαριστω πολυ......

τωρα εχεις κατι να μου προτεινεις να δω στο περιπου. Εγω θα δοκιμασω οσα synthesizer και αρμονια μπορω αλλα πρεπει να εχω καποια στο μυαλο μου, καποια τα οποια θα ειναι στα πλαισια των τιμων που ζηταω και να με εξυπερετησουν απολυτα.....

 

Ξερω πως την επιλογη θα την παρω εγω και εννοειται πως θα κανω τεστ ντραιβ 2-3 φορες πριν αποφασισω να παρω το οργανο και θα το τεσταρω αναλογα με τις δικες μου αναγκες απλα κατατοπισε με λιγο σε αυτο το θεμα , προτεινε μου καποιο...... οι παραπανω ασ πουμε μου συνεστησαν να παρω το korg m50 η m3.....

 

Θα εκτιμουσα αφανταστα να βοηθουσες λιγο ακομα γιατι απο οτι βλεπω δεν εισαι καινουργιος και καποια πειρα θα την εχεις.....σε ευχαριστω και παλι ......

 

:)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου