Προς το περιεχόμενο

Κονσόλα - Ξεχωριστά ρυθμιστικά έντασης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hi παίδες.

 

Χρειάζομαι μια κονσόλα με το εξής χαρακτηριστικό:

 

Θέλω όταν ρυθμίζω τον ήχο (EQ/Reverb/e.t.c.) στο DAW μου, να μπορώ να ρυθμίζω ξεχωριστά την ένταση του ήχου στα ακουστικά μου και στα monitors από hardware pot ή fader.

 

Η mackie vlz 1402 για παράδειγμα, στέλνει το σήμα πρώτα στο main mix fader και μετά στο CR/Phones fader, οπότε ένα ασθενές σήμα που πάει στα ηχεία μου (από το main mix) δεν θα μπορεί να δώσει αρκετή ένταση στα ακουστικά. Δεν θα έβαζα τα monitor στο Control Room output γιατί έτσι θα είχαν το ίδιο ρυθμιστικό έντασης με τα ακουστικά μου.

 

Αυτό που θέλω μπορεί να γίνει πολύ άνετα στην Soundcraft Compact 4/10 αλλά θέλω κάτι ποιοτικότερο και με AUX sends (που δεν έχει η compact). Έχει κανείς υπόψιν του κονσόλα με αυτή την δυνατότητα;

 

Κάποιος άλλος τρόπος να γίνει αυτή η δουλειά;

 

Cheers,

 

Ghen

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην 1402 στο μαστερ τι εχεις συνδεσει?

σε ρωταω γιατι πολλες φορες σε home studio συνδεσεις ειναι ελευθερο αφου συνηθως παιρνουμε απο καποια control room εξοδο για τα μονιτορς και απο καποια alternate bus (νομιζω στην δικια οσυ λεγεται alt 3-4 ) ή και απο aux παιρνουμε σημα για να γραψουμε .

αν ειναι ετσι οπως τα λεω και ειναι κενο το μαστερ , τοτε σωθηκες ! βαζεις στο μαστερ τa monitor και στο control room submix τα ακουστικα.

εγω εχω οντως ελευθερη την main bus , και γραφω απο την alt 3-4 , εχς την vlz 1602, . ειναι πολυ βολικο . παταω Mute/alt3-4 στο / στα καναλια που θελω να γραψω . Και εχω τα μονιτορ στο control room , δε με πειραζει που δε μπορω να ρυθμισω ανεξαρτητα τα ακουστικα , γιατι χρησιμοποιω παντα ή το ενα ή το αλλο ποτε και τα δυο παραλληλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση boody.

 

στην 1402 στο μαστερ τι εχεις συνδεσει?

 

Δεν έχω την 1402, απλα αναφέρω πώς ρουτάρεται το σήμα σ'αυτή την κονσόλα, και με υποθέσεις οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι δεν μου κάνει.

 

Στο Main mix δεν θα έβαζα τπτ, ή το πολύ να έστελνα το σήμα πίσω στην κάρτα ήχου στο PC.

---------------

Το παραπάνω είναι λάθος τρόπος σκέψης. Στο main mix πρεπει να μπουν τα μονιτορ και sto CR/Phones τα ακουστικά.

 

Απ'οτι βλέπω στο manual της, αυτό που θέλω ίσως να γίνεται στην Μackie CFX12 mkII.

 

Είδωμεν...

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν κανεις αυτο που ειπα παραπανω δε θα εχεις προβλημα (εκτος και αν σε ενοχλει το το οτι το control room submix ειναι ενα ποσοστο του main (master) mix out που σημαινει οτι απλα μπορει να χρειαζεται μερικες φορες να ρευθμιζεις εκ νεου το φειντερ του c/r submix για να πετυχεις την επιθυμυτη ενταση οταν θα πειραζεις λιγο το μαστερ fader Προκειμενου να ρυθμισεις το μονοιτορ. πω πω μπερδεμενα τα γραφω αν και ειναι τοσο απλα αμα στο εξηγουσα απο κοντα. τεσπα αν θες διευκρινησεις ξαναρωτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβα τί λες.

 

Αλλά χρειάζομαι κάποιο άλλο τρόπο.

 

Γιατί πχ θα χρειαστεί σε κάποια φάση να κλείσω τελείως τα monitor που παίρνουν σήμα απο το main mix. (Εδώ καταλαβαίνω το λάθος στο προηγούμενο post μου)

 

Tότε και στα CR/Phones δεν θα έχω σήμα, αφού είναι όπως λες ποσοστό του main mix.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι σωστα. να πω μια τρελλα? παρε οποια θες και αγορασε ενα χαζοπροενισχυτη ακουστικων και παρε εξοδο απο auxiliary ή απο οπου σε βολευει και απο οπου δε θα χρειαστει ποτε να κλεισεις κατι.

αλλιως παρε απλως μια κονσολα η οποια εχει κνομπ για τα ακουστικα και επιλογες για το τι ακριβως θα ακους στα ακουστικα.

απ'οτι βλεπω η mackie που λες ειναι οκ , αλλα να ξερεις οτι πληρωνεις καποια πραματα που δε θα χρησιμοποιησεις στο home studio σου, (πολλα γκρουπς εφφε eq στο μαστερ section κλπ

http://www.mackie.com/home/showimage.html?u=/products/cfx12mkii/images/ZOOMED_CXF12mkII.jpg

 

αντιθετα θα σου φανει αρκετα χρησιμη αν την χρησιμοποιησεις σε καποιο μικρο Live (πολυ μικρο ομως :) )

 

σε soundcraft θα βρεις στις σειρες E kai M σιγουρα στα λεφτα αυτα(με την mackie) κατι αξιολογο που να εχει ξεχωριστη ρυθμιζομενη εξοδο headphones - monitor

 

http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=26

http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=24

 

αμα τελικα θελησεις να παρεις προενισχυτη ακουστικων (καλη φαση για να βαλεις και πανω απο ενα ακουστικα ) δες εδω .

 

http://www.thomann.de/gruppe-STKV-0.html?iwid=2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου