Προς το περιεχόμενο

O Luis Tikas και ο Ηλίας Ζάϊκος (Blues Wire)


epikouris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάει καιρός που ένας φίλος μου έστειλε κάποια άρθρα σχετικά με τη ζωή αλλά και το θάνατο ενός ομογενή από τις ΗΠΑ, του Ηλία Σπαντιδάκη ή αλλιώς Luis Tikas, όπως τον γνώριζαν οι Αμερικανοί. Ο Luis Tikas ήταν εργάτης στα ανθρακωρυχεία του Ludlow στο Colorado και έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες ενός πολυβόλου στην προσπάθειά του να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκεί ανθρακωρύχους.

Όταν διάβασα τα άρθρα, τα οποία και σας επισυνάπτω, αμέσως τα έστειλα στον Ηλία το Ζάϊκο, τον αδιαμφισβήτητο πατέρα της ΕΛληνικής μπλουζ σκηνής. Ο Λιάκος μας συγκινήθηκε από την ιστορία και αμέσως (δεν πρέπει να πέρασαν πάνω από 2 ώρες) κάθησε και έγραψε τους στίχους ενός τραγουδιού αφιερωμένου στη ζωή και το θάνατο του Luis Tikas.

 

Χτες, συνομιλώντας με τον Ηλία, ένοιωσα πολύ μεγάλη χαρά όταν μου ανακοίνωσε πως το τραγούδι έχει πλέον ολοκληρωθεί και πως θα συμπεριληφθεί στην καινούργια του δουλειά που σύντομα θα κυκλοφορήσει.

 

Toυς στίχους ή κάποιο δείγμα του τραγουδιού ας τους παραθέσει ο ίδιος αν το επιθυμεί.

Εγώ απλά επισυνάπτω την ιστορία του άλλου Ηλία, του Τίκα από Αμερικανικές και Ελληνικές πηγές. Όποιος θέλει και μπορεί ας βρει και άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον άγνωστο ήρωα και ανθρωπιστή.

Louis_Tikas.pdf

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην έχοντας διαβάσει ακόμα την ιστορία του Tika,  θέλω να πω ένα

μεγάλο μπράβο στον Κ. Ηλία Ζαίκο!

 

Blues και καρδιά πάνε μαζί!

 

... πάω για διάβασμα τώρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου