Προς το περιεχόμενο

korg r3 vs microkorg xl vs ultra nova vs Roland sh 101 vs Akai miniak


undo_an

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να αγορασω ενα ακομα οικονομικο-μικρο synth.Εχω στην κατοχη μου ενα microkorg 7 χρονια και δεν το εχω μετανιωσει ποτε μου.Οι ηχοι που μου αρεσουν να φτιαχνω ειναι ατμοσφαιρικοι(π.χ. σαν ηχητικο αποτελεσμα πλησιαζουν ηχους απο Sigur ros με διαφορα pads και ηχους στυλ. electric piano-vibraphones-retro pads  κτλπ.) χωρις να ειναι  (σαν αισθητικη) καθαρα ηλεκτρονικοι ηχοι.Ποιο απο τα παραπανω θα μου προτεινατε?

 

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφερουν αποψεις για software synth γιατι τα παω βολτες μαζι με αλλα "συμπραγκαλα" και θελω να ειναι και μικρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το xl και το miniak είναι τα 2 που έχω ακούσει και δουλέψει και μου άρεσαν πολύ.Ειδικα το xl.

Το 101 το έχω μόνο σε φώτο στο μυαλό μου.Παλαιότερο μοντέλο,ίσως με πιο παχύ δείγμα.

Πρέπει να τα δεις από κόντα.

Όλα τους είναι αξιόλογα και σοβαρές κατασκευές.Μονο το xl δεν μου τράβηξε την προσοχή μου σχετικά με την κατασκευή.

Υ.Γ. Korgius σε ευχαριστω που παντα βοηθας...  ;)

όλα τα παιδιά προσπαθούν και ξέρουν και πολλά περισσότερα.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως κάτοχος του XL, μόνο καλά λόγια θα έλεγα για αυτό το μικρό όμορφο κόκκινο(!!!) πραγματάκι.

Έχει all-around ήχους, όχι μόνο "αναλογικούς" αλλα και pcm δείγματα για να βρεις πιανάκια, ήχους rhodes κτλ, ωραία pads, ρέτρο ήχους όπως λες και γενικά ταιριάζει πιστεύω για το είδος που το θες. Εύκολος χειρισμός. Φορτώνει και τους ήχους του κλασικού MicroKorg μόνο που δεν αναπαρόγονται τόσο καλά λόγω διαφορετικής μηχανής. Έχει ίδια μηχανή με το R3 αν θυμάμαι καλά. Στα σύν του το πολυ καλό και βελτιωμένο σε σχέση με το Mikrokorg, mini κλαβιέ. Αναβαθμισμένο και το Vocoder με καλό πυκνωτικό micr (XLR είσοδο) αλλα και audio strereo line-in.

Και πάνω από όλα το βάζεις στην τσέπη και φεύγεις (και με μπαταρίες).

Θα ήθελα βέβαια να υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία στο να φτιάχνεις pattern στο appregiator. Σου δίνει τις βασικές δυνατότητες πάντως.

Το θέμα κατασκευής είναι ένα ζήτημα καθότι ειναι πλαστικό όλο, αλλά η πλαστικούρα του δεν φαίνεται λόγω του design. To R3 όταν το δοκίμαζα μου φάνηκε πολύ χειρότερης ποιότητας κατασκευής. Η τιμή του θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη πάντως.

Δεν έχω παίξει σε κάποιο από τα υπόλοιπα του τίτλου για να έχω άμεση γνώμη.

 

Forgive me Lord for I have synthed..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου θα σου πρότεινα να πάρεις ένα laptop-soft synths-midi... πλάκα κάνω...

 

1. To sh101 παλιό... αν το βρείς πάρτο. Εκτός αν εννοείς το sh201...

2. To ultra nova (κρίνοντας απο το super nova & το nova) αν δεν το πάρεις εσύ, δεν πειράζει θα το πάρω εγώ, κάποια στιγμή.

3. Το Akai miniak (που είναι το ίδιο με το Alesis micron που έχω, απλά σε άλλο κουτί) είναι πολύ καλό μηχάνημα, που θα σου φάει όμως λίγες παραπάνω ώρες, σε σχέση με το microkorg, για να φτιάξεις τους δικούς σου ήχους. Ο ήχος του όμως, είναι πολύ καλός.

4. Τώρα για τα korgάκια... είναι πολύ καλά και απο ένστικτο και μόνο θα έπερνα το R3 (μου μοιάζει λίγο ποιό "καθαρόαιμο" synth σε σχέση με όλη αυτή την σειρά των micro-κάτι της korg).

Αν μου επιτρέπεις, μία ερώτηση: αφού έχεις ήδη ένα korg, δεν θα ήταν καλύτερο να πάρεις και καμια άλλη μάρκα? Ειδικότερα όταν μιλάμε για VA?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μου επιτρέπεις, μία ερώτηση: αφού έχεις ήδη ένα korg, δεν θα ήταν καλύτερο να πάρεις και καμια άλλη μάρκα? Ειδικότερα όταν μιλάμε για VA?

 

Φυσικα και σκεφτομαι να αγορασω κατι διαφορετικο απο Korg απο την μια , αλλα απο την αλλη εμεινα 100% ευχαριστημενος απο το Microkorg κυριως για την ευκολια που εφτιαχνες τους ηχους που ηθελες.Φυσικα και με προβληματιζει μην παω και παρω το R3 η το Microkorg xl και ειναι λιγο πιο εξελιγμενο απο το κλασσικο Microkorg αλλα με παρομοιο στυλ-υφος ηχων.

Γενικοτερα επειδη με ξερω θα ασχοληθω μεχρι ενα σημειο με το οργανο μετα θα βαριεμαι και μετα απο καμια 2 βδομαδες θα μου σκαει θα καθομαι καμια ωρα θα φτιαχνω ενα ηχο(φαντασου το microkorg το εχω 7 χρονια και ακομα βγαζω πολλα πραγματα)ι.Θελω να ειναι ευχρηστο και διασκεδαστικο(λιγο παιχνιδι) να μην μου σπαει τον...

 

Υ.Γ. To ultra nova μου φαινεται για πιο ηλεκτρονικα πραγματα(ετσι μου φαινεται)

Υ.Γ. Καποτε ειχα το Ob 12 και το πουλησα γιατι  μου φαινοταν ενα χαος και για να το κουβαλησω εκανα ολοκληρο σχεδιο.Ηταν πολυ καλο Synth αλλα δεν μου εκανε-δεν του εκανα?δεν ξερω δεν ηταν αυτο που ηθελα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα!

Λογικα ειναι στην Κρητη...

Το ειχα αγορασει τοτε μεταχειρισμενο 600 ευρω και μετα το πουλησα πιο πολυ δεν θυμαμαι ομως ποσο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου