Προς το περιεχόμενο

Νεος Δισκος - May Roosevelt - Haunted


matawan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

HAUNTED. H ΠΑΡΑ∆ΟΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ MAY ROOSEVELT

    Η May Roosevelt, µε το νέο της άλµπουµ «Haunted», ανοίγει τις πόρτες στα φαντάσµατα του παρελθόντος. Οκτώ µoυσικές συνθέσεις πλανώνται ως υπερφυσικές οντότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και διαρρηγνύοντας το ρουστίκ µπαούλο της παράδοσης, πάλλονται σε ρυθµούς ελληνικών χορών.

 

    Μετά το «Panda, a story about love and fear», η συνθέτις και θέρεµινιστ Μay Roosevelt, στοχεύει σε ένα σκοτεινό και απόκοσµο σύµπαν που οριοθετείται µε κίνηση και χορό. Αρχική ιδέα για τη δηµιουργία του Haunted ήταν τo ζεϊµπέκικο «Τhe Unicorn Died», που ηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη µουσική ακαδηµία της Red Bull τον Φεβρουάριο του 2010 στο Λονδίνο. Η εξέλιξη της ιδέας αυτής και ο προβληµατισµός για την θέση της παραδοσιακής µουσικής ρυθµολογίας στη σύγχρονη ελληνική χορευτική µουσική, οδήγησε στην δηµιουργία ενος κύκλου οκτώ κοµµατιών, οκτώ διαφορετικών παραδοσιακών χορών.

   

    Το θέρεµιν, ένα από τα δυσκολότερα µουσικά όργανα και απόλυτο κτήµα της May Roosevelt, οδηγήθηκε στην ερµηνεία µιας πληθώρας ήχων από πνευστά και έγχορδα, ως την ανθρώπινη φωνή. Ο απόκοσµος ήχος του µεταλλάσεται απο γκάιντα στο «Oomph» σε ποντιακή λύρα στο «Mass Extremination» και από κλαρίνο στο «Vow» σε βιολί στο «Dark the Night». Τα ηλεκτρονικά beats υφαίνουν τον κάθε ρυθµό και σε συνδυασµό µε synthesizers και φωνητικά, η May Roosevelt επιχειρεί να επανατοποθετήσει το ελληνικό ιδίωµα στη σύγχρονη µουσική, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

   

      Ο τίτλος του είναι εµπνευσµένος από την έννοια «hauntology», όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά, προσδιορίζοντας το concept και υπογραµµίζοντας τον χαρακτήρα των συνθέσεων. Τα φαντάσµατα του παρελθόντος και το πνεύµα του µέλλοντος αναµειγνύονται και επανεµφανίζονται, «στοιχειώνοντας» τη µουσική της May Roosevelt.

 

 

5519948050_b31582c2d6_b.jpg

 

5519358809_ae1ddefde8_b.jpg

 

 

It's a shame stupidity isn't painful.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

To cd μπορειτε να το προμηθευτειτε απο εδω : http://www.mayroosevelt.com/shop.html ή σε ηλεκτρονικη μορφη απο εδώ : http://www.cdbaby.com/cd/mayroosevelt οπου μπορειτε να ακουσετε και samples των κομματιων.

It's a shame stupidity isn't painful.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο το κομμάτι, μου θυμίζει λίγο Στέρεο Νόβα... το layout του cd φαίνεται εκπληκτικό (και ακριβό, σε βαθμό που μια δισκογραφική μου φαίνεται πως θα το πουλούσε ως deluxe έκδοση). Matawan, συμμετείχες κι εσύ στο άλμπουμ, και αν ναι πώς?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου