Προς το περιεχόμενο

Fuzz πεταλι γνωμες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα τη βοηθεια σας για fuzz πεταλι.Προσανατολισμος 70'ς prog/heavy rock.Με δυο προυποθεσεις 1)θα χρησιμοποιηθει στο καθαρο καναλι ενος Τech 21 trademark 60(ξερω θα ηταν προτιμοτερος ενας λαμπατος ::)  αλλα τι να κανουμε 2)επειδη χρησιμοποιω και  το βρωμικο καναλι του ενισχυτη (μουντο μπασο) θα ηθελα το πεταλι  στο καθαρο καναλι να μην ακουγεται too  bright  σε αντιθεση με το βρωμικο καναλι. ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Καλύτερα πιστεύω ένα ποιοτικό Big Muff style πετάλι για να μην έχεις προβλήματα με τον ενισχυτή (το Big Muff φέρνει αρκετά σε distortion και τα πάει καλά σχετικά σε transistor και modelling ενισχυτές)...

 

Υπάρχει σε πολλά budget και με αρκετά μεγάλες διαφορές. Από 50 ευρώ που κάνει στα μεταχειρισμένα η σύγχρονη έκδοση της ElectroHarmonix μέχρι τα 100 ευρώ που μπορείς να βρείς ένα Distortion Pro της Fulltone (ένα πολύ ήπιο και ποιοτικό triangle Muff κατά τη γνώμη μου) μέχρι τα παλία Ρώσικα muff στα 150 ευρώ στο ebay και τέλος μέχρι τα 200+ που κάνουν κάποιες από τις επανεκδόσεις του Skreddy...

 

Αλλά δεν μας έχεις πεί βασικά ούτε budget ούτε κάτι πιο συγκεκριμένο από πλευράς ήχου...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση το μπατζετ ειναι εως και 150 ευρω οσον αφορα το στυλ vintage prog/heavy rock κατι σαν τα παρακατω σημειωτεον το θελω και για σολο και για ριφφ να εναλλασεται με το βρωμικο του ενισχυτη.

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Distortion Pro δεν έχει απολύτως καμία σχέση ηχητικά και σαν κύκλωμα με το Muff, είναι πάντως καλή πρόταση. Φαζ-ίζει ελάχιστα (σε καλό βαθμό) και ταιριάζει σε 70s style distortion. Aπό την άλλη θα πρότεινα το Catalinbread Super Charged OD, το Blackout Effectors Mantra ή το Earthquaker Monarch, αλλά σημειώνω πως δεν έχω σχεδόν καμία πείρα με τον ενισχυτή σου σε συνδυασμό με τα πετάλια αυτά (στο μπάτζετ σου δυστυχώς μόνο μεταχειρισμένα).

 

Bασικά υπάρχουν άπειρες επιλογές, για τις οποίες φυσικά μπορείς να πάρεις μια ιδέα από τα δεκάδες προηγούμενα θρεντς. Δεν θα διάλεγα πάντως κανένα φαζ σε vintage στυλ (πχ. κάποιο κλώνο του Fuzz Face ή του Tone Bender) γιατί όσο pedal friendly και να είναι o solid state της Τech 21, αυτά είναι αρκετά ιδιόρρυθμα ηχητικά, με ήχο που εξαρτάται πάρα πολύ από τον ενισχυτή και την κιθάρα που θα χρησιμοποιήσεις, και χρειάζονται το ελαφρό sweetening που δίνουν οι λάμπες σε καλές εντάσεις (καθαρές ή έστω ελάχιστα overdriven).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εντάξει, δεν ξέρω σαν κύκλωμα πάντως αν άκουγα το Dist Pro με κλειστά τα μάτια θα ορκιζόμουν ότι είναι από τα καλύτερα muff που έχω ακούσει.

 

Σημειώνω βέβαια ότι δεν είμαι και μεγάλος φίλος των Muff (βασικά θεωρώ ότι ένα παλιό καλό RAT και ένα Distortion Pro μπορούν να καλύψουν όλες τις usable περιοχές από τα Triangle Muff (έχω ακούσει βέβαια μόνο κλώνους) μέχρι τα Red Army Overdrive.

 

Για τα fuzz face συμφωνώ κι εγώ με την καμία σε τρανζίστορ. Για τα Tonebender και τα Buzzaround δεν είμαι σίγουρος...κάποια που περάσαν από τα χέρια μου μπορεί και να κολλούσαν. Είναι όμως και πάλι μεγαλύτερο ρίσκο.

 

Aπό τα clip που στέλνεις σε αυτό budget (πάνω/κάτω) θα κυνήγαγα το Distortion Pro και ένα Electroharmonix Small Stone μεταχειρισμένα...και στον μέλλον και ένα καλό Delay

 

http://cgi.ebay.com/Fulltone-Distortion-Pro-DP-1-Effects-Pedal-PD-1029-/270717355668?pt=Guitar_Accessories&hash=item3f08030694#ht_2964wt_1135

 

http://cgi.ebay.com/ELECTRO-HARMONIX-SMALL-STONE-NANO-PHASE-SHIFTER-PEDAL-/280635472381?pt=Guitar_Accessories&hash=item41572d79fd

 

Y.Γ: επίσης...

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=24615

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=30637

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια και τα τρια πεταλια που προτεινεις  με καλυτερο το Earthquaker Devices Monarch  απο μια πρωτη αυτια για τα γουστα μου. Αραγε να  ακουγεται ετσι και στον tech 21 ::) ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποιος στις αγγελιες πουλαει το Mad Professor Fire Red Fuzz σε πολυ καλη τιμη.Βαζεις 30 ευρουλακια παραπανω κ εχεις την ευκαιρια να παρεις ενα μαματο fuzz που καινουργιο η τιμη του ειναι 250!

http://smart.noiz.gr/details.php?id=29676

Αξιζει ως κ τη τελευταια δεκαρα!

Τσεκαρε:

1)

2)

Αυτο εχω κ το καταγουσταρω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επίσης κοίτα το πολύ γνωστό fuzz factory το οποίο αν και αρκετά περίεργο έχει καλά αποτελέσματα με τον solid state ενισχυτή μου.

 

 

 

 

αν θες πάντως κάτι πιο ασφαλές, all around και ευέλικτο κοίτα και αυτά τα εκπληκτικά:

 

 

 

είχα το GI fuzz και μπορούσε να κάνει σχεδόν τα πάντα! το πούλησα γιατί δεν μπορούσε να κάνει ότι κάνει το fuzz factory! αλλά όλα τα άλλα τα κάνει και με το παραπάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης τσέκαρε τα fuzz από την εταιρεία freekish blues.είναι σχετικά φθηνά σε τιμή και ο τύπος που τα φτιάχνει είναι πολύ εξυπηρετικός

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου