Προς το περιεχόμενο

Τι πα να πει "ΣΩΣΤΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ" ;


DrRhythm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα πρόσφατα (κι εδώ κι αλλού) αγγελίες για drummers "ΣΩΣΤΟΥΣ, ΤΖΑΜΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΗΣΥΧΟΥΣ, ΧΑΛΑΡΟΥΣ, ΚΛΠ" (Κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του αποστολέα με λίγα λόγια).

Απευθύνομαι τώρα σε όσους παίζουν με rock drummers, που είναι και το είδος μου, να μου πουν ΤΙ πιστεύουν οτι πρέπει να έχει ένας drummer για να παίξει σε ένα rock group χωρίς γκρίνιες από τους υπόλοιπους band-mates του.

Σας ακούω. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να μη μιλαει πολύ :D :D :D

 

Σοβαρα τωρα ενας drummer πρεπει κατα τη γνωμη μου να λαμβανει πολύ σοβαρα το ευρος τον συχνοτητων που καλυπτει το οργανο του και να το κουμανταρει αναλογα το τι παιζουν οι υπολοιποι.

 

Οπως επισης και οταν ηχογραφει να μην βλεπει το σετ του αυτονομα αλλα μεσα στο συνολο. Πχ μια ξερη κασα ειναι μεν απαισια μονη της αλλα μεσα στην παραγωγη μπορει να δωσει αναλογα τα υπολοιπα οργανα.

 

Επισης πρεπει να ξερει οτι ειναι υπευθυνος για τον ρυθμο...οχι για να βγαινει πανω απο τα αλλα οργανα (με εξαιρεσεις παντα)

Rockinger Teleplikter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρεπει:

 

χρονοι,δυναμικες,λιγο καλη τεχνικη,μετρημενες φρασεις (γυρισματα και λοιπα) αποψη για τα κρουστα και να τα ποναει βρε αδερφε

 

δεν πρεπει:

 

Pozeras/τεμπελης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να έχει αυτό που λένε οι Ιταλοί για... τους οδηγούς αγώνων: cuore e mani, δηλαδή καρδιά και χέρια! :wink:

 

Να μη φοβάται ούτε να δείξει την τέχνη του, ούτε να υπηρετήσει σεμνά το κομμάτι. Στις ίδιες αναλογίες. Αν τα δίνει όλα για να βγει το κομμάτι τέλειο στο σύνολο είναι σε καλό δρόμο για να γίνει όχι απλώς ένας ντράμμερ, αλλά καλλιτέχνης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Να είναι μετρονόμος. Δεν με νοιάζει αν κάνει τα απίστευτα, αν έχει feel, αν έχει φοβερές δυναμικές, άπαξ και κουνάει το κομμάτι, εμένα δεν μου κάνει. Το θεωρώ το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σε οποιοδήποτε τεχνικό επίπεδο κι αν βρίσκεται η μπάντα.

 

2. Δυναμικές. Να μην... κοπανάει το ίδιο σε όλα τα σημεία και κομμάτια! :wink:

 

3. Να γκρουβάρει. Να μεταδίδει πόρωση, πάθος. Αν δεν το κάνει ο ντράμμερ πρώτος, η μπάντα θα σέρνεται, κόμα και να"εκτελεί" τέλεια.

 

4. Πειθαρχεία - σεβασμός - αισθητική. Για μένα ο ντράμμερ πρώτα κρατάει "τα μετόπισθεν" και μετά μιλάει (μουσικά). Και σίγουρα όχι την ώρα που "μιλάνε" οι άλλοι.! :wink: Μετρημένα breaks και επίδειξη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.να εχει groove & swing (πραγμα ΠΟΛΥ σπανιο στο Ελλαντα) & να τα ΚΟΠΑΝΑΕΙ οταν παιζει μουσικη που απαιτει κοπανημα (πραγμα ακομα πιο σπάνιο στο Ελλάντα!τι εγινε ρε παιδια δε φαγατε το πρωϊ :?: :lol: )

 

2.να "ακουει" το κομμάτι & να ΣΕΒΕΤΑΙ τον τραγουδιστη (ειναι το α & το ω στη δουλεια αυτη :wink: )

 

3.εννοειται οτι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πρεπει να κανει ΣΟΛΟ !:? :? (Ακομα και η ΣΚΕΨΗ αυτου του πράγματος πρεπει να τιμωρειται με πρόστιμο... :lol: )

 

μια ΜΠΑΝΤΑ ειναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ Ο ΝΤΡΑΜΜΕΡ της :!: :wink:

αν ο ντραμμερ δεν φυσάει οτι & να κανει η μπαντα πεφτει στο κενο....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποτε ο κομπαμ ειχε πει πως η μουσικη μιας μπαντας κατα 60% ειναι τα κρουστα....

 

Αυτό είναι μόνο κατά ένα μέρος αλήθεια. Υπάρχουν είδη μουσικής που ο ρυθμός είναι όντως το α και το ω, αλλά και είδη μουσικής που τα drums παίζουν απλά έναν συνοδευτικό ρόλο μέσα στην ενορχήστρωση και τίποτα περισσότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να παίζει ένας drumer σε rock group και όχι μόνο πρέπει να κατέχει τα εξής χαρακτηριστικά που πρέπει να κατέχει και κάθε μουσικός σε μια μπάντα :

1. Αξιοπρεπής τεχνική. Να μήν ψάχνεται για το τι θα παίξει αλλά και αυτό που θα παίξει να μην ακούγεται σαν μελέτη (συμπεριλαμβάνοντας και "λαθη που να μην ακούγονται λάθη")

2. Να τα πάει καλά με τους άλλους. Να μην πλακώνωνται και να μην μισιούνται. Αυτό δέν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ενός μουσικού αλλά όλων των μελών της μπάντας.

3. Να ακούει. Να ακούει τι γίνεται γύρω του τόσο μοσικά όσο και μή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου