Προς το περιεχόμενο

Ερώτημα περί τηλεόρασης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σοβαρά. Βλέπετε τηλέοραση; Αν ναι γιατί; Τι σας προσφέρει;

Με όλους όσους κάνω αυτή τη συζήτηση, θεωρούν την τηλεόραση 99,9% σκατά. Τους πιστεύω.

Όλοι όμως είναι ενήμεροι για το τι παίζει η τηλεόραση, πότε το παίζει, τι παίχθηκε χθες, τις τρέχουσες εξελίξεις κάθε τηλεπαιχνιδιού - αλλά και πόσο σκατά είναι.

Τόσο δυνατή η συνήθεια;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 65
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Έχω να δω τηλεόραση πάνω από επτά μήνες (αν εξαιρέσεις κάνα ματσάκι Champions League) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά μεγάλο θέμα συζήτησης ....

 

Στο σπίτι μου τώρα τελευταία που γίναμε 3 οι ώρες που παίζει έχουν ελαχιστοποιηθεί για το καλό όλων μας . Στη θέση της παίζει της περισσότερες ώρες της ημέρας ραδιόφωνο (εν λευκώ & Kosmos) . Κάποιες φορές μένει ανοιχτή στο mute αλλά δε της δίνει κανείς σημασία.

 

έχει όντως τα χάλια της εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων . κάποιες καλές ταινίες κλπ.

Όσο για της ειδήσεις ... ένα 10λεπτο ραδιοφωνικό δελτίο στο αυτοκίνητο είναι μακράν πιο ενημερωτικό απο 1 ώρα παπαγαλισμού στην TV.

 

Κλασική δικαιολογία που παίζει βέβαια : .... ε και τι να κάνεις μωρέ ? να μη δείς ?

Όχι κύριε να μη δεις ... άκου ραδιάκι , διάβασε , κάνε sex , άντε μια βόλτα , παίξε μια παρτίδα σκράμπλ .... πιο ωραία θα περάσεις  :)

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα δεν βλεπω τηλεοραση. Στο πατρικο μου υπαρχει τηλεοραση στο δωματιο μου την οποια δεν ανοιγω σχεδον ποτε, παρα μονο σε στιγμες υστατης βαρεμαρας, ελπιζοντας να υπαρχει κατι καλο* (9 στις 10 φορες ξανακλεινει μεσα σε 5 λεπτα). Στο δικο μου σπιτι δεν εχω καν τηλεοραση.

 

Μπορω λοιπον να δηλωσω οτι δεν εχω ΙΔΕΑ ποια ειναι η τελευταια trendy ατακα διαφημησεως ή ποιες σειρες παιζουν. Απο την αλλη βεβαια, εχω συναντησει και εγω το φαινομενο που περιγραφεις - ειδικα με ατομα της ηλικιας μου που εχουν παμπολλα να πουν σχετικα με το σκουπιδαριο της τηλεορασης αλλα μεχρι πρωτινος τελειωναν καθε λεγομενο τους με το γελοιο "Τυχαιο? Δε νομιζω".

 

 

 

*Δηλαδη καποιο ενδιαφερον ντοκυμαντερ/ρεπορταζ ή καποια αξιοπρεπης ταινια.

 

Υ.Γ. Συμπτωματικα, ανοιξα για λιγο την τηλεοραση τωρα, πετυχα μια εκπομπη με τιτλο "Οικογενειακες Ιστοριες" και, οπως λενε και εδω εξω, I puked in my mouth a little bit.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τηλεόραση είναι το ισχυρότερο εκπαιδευτικό μέσο όλων των εποχών μέχρι σήμερα. Έχω θαυμάσιες αναμνήσεις από την επαφή μου με αυτό το μέσο (ειδικά από τη παιδική μου ηλικία, όπου απόλαυσα εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές του BBC) αλλά ακόμη και σήμερα βρίσκω πολύ συχνά πράγματα που κρατούν το ενδιαφέρον μου, ειδικά σε επίπεδο κάποιων μη-ορθόδοξων ντοκυμανταίρ που προβάλλονται σε μεταμεσονύκτιες ώρες.

 

Τα ιδιωτικά ελληνικά κανάλια παρέχουν πρόγραμμα πολύ κακής ποιότητας βέβαια, ειδικά από τότε που ανακάλυψαν ότι είναι ευκολότερο να έχουν όλη μέρα "ειδήσεις" από το να προσπαθήσουν να παράγουν ένα πλήρες τηλεοπτικό πλάνο, αλλά... τι να κάνουμε, δε σημαίνει ότι το μέσο απαξιώνεται επειδή έχει κακούς εκφραστές.

 

Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει, κυρίως ακούω τηλεόραση παρά βλέπω, δηλαδή την έχω ανοικτή ενώ κάνω άλλα πράγματα και γυρίζω να δω την οθόνη μόνο όταν το ηχητικό υλικό με κεντρίσει αρκετά ώστε να το κάνω.

 

Συμπληρώνω ότι ποτέ δεν ακούω μουσική από τη τηλεόραση και ότι σχεδόν ποτέ δεν την αφήνω ανοιχτή κατά τη διάρκεια μίας (έστω, τηλεφωνικής) συνομιλίας ή όταν κοιμάμαι.

 

Υ.Γ.: Συμπληρώνω ότι τη πέταξα από το σπίτι (κυριολεκτικά) τα πέντε πρώτα χρόνια της μικρής.... :)

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμφισβήτητα η τηλεόραση, γενικά, έχει βγάλει αριστουργήματα. Ιδίως, ορισμένες κωμικές σειρές του BBC είναι διαμάντια πραγματικά. Το ερέθισμα για τη συζήτηση αυτής όμως μου ήρθε από την τρέχουσα - δεκαετίας πάνω-κάτω - κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης. Μάλλον έπρεπε να το τονίσω περισσότερο.

 

Ως εκπαιδευτικό μέσο για κάποιο λόγο δεν μου κάθεται. Παράγει πολύ μασημένη τροφή η οποία kateme δεν προκαλεί "σκέψη" και καταπίνεται και χωνεύεται χωρίς προσπάθεια.

Όσες φορές προσπάθησα να "μάθω"/συγκρατήσω κάτι από την τηλεόραση, δλδ από κάποια ιστορικά κυρίως ντοκιμαντέρ, είχα ξεχάσει το 90% στη μισή ώρα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα καθόλου, κ δεν μπορώ να συμμετάσχω σε συζητήσεις για διαφημίσεις  ::), ποιος είναι ο τάδε ηθοποιός  ::) ::), η καινούρια σειρά κλπ. Οι ώρες που καίω σε στιγμές βαρεμάρας είναι στο Internet.

 

Οι περισσότεροι πάντως που έχω παρατηρήσει να ανοίγουν την τηλεόραση χωρίς να παρακολουθούν το κάνουν

α) επειδή θέλουν να ακούγεται κάποιος θόρυβος στο σπίτι (ανασφάλεια ότι δεν είναι μόνοι)

β) για να έχουν μια δικαιολογία ότι κάτι κάνουν, ώστε να μην κάνουν κάτι άλλο.

Αυτό ισχύει και όταν βρίσκονται μαζί με κάποιον άλλο. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι όταν βρίσκονται με κάποιον άλλο νιώθουν άβολα αν δεν μιλάνε, οπότε η τηλεόραση χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για να μη μιλάνε μεταξύ τους και να μη χρειάζεται να το δικαιολογήσουν κάπως.

Αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε συνήθως βαριούνται τόσο ώστε ελπίζουν να έχει κάτι η τηλεόραση να τους αποσπάσει την προσοχή στη βαρεμάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

αλλά... τι να κάνουμε, δε σημαίνει ότι το μέσο απαξιώνεται επειδή έχει κακούς εκφραστές.

 

Πάρα πολύ σωστά.

 

Είναι σαν να λέμε και για το ίντερνετ αυτό που λένε οι τεχνοφοβικοί μεσήλικες συνήθως: "ολη μέρα μπροστά στο κομπιούτερ είναι". Το κάθε μέσο έχει τα καλά και τα στραβά του.

Στο ίντερνετ μπορεί να βλέπει τσόντα, να παίζει παιχνίδια να διαβάζει το Youpi, την Wikipedia ή να παρακολουθεί ένα podcast του Yale για τον θάνατο από τον φιλόσοφο S. Kagan. Τι κοινό έχουν;

 

Στην τηλεόραση μπορεί να μην υπάρχει αυτή η ποικιλία αλλά σίγουρα έχω μάθει πολλά πράγματα από σοβαρά ντοκιμαντέρ και συνήθως όταν θέλω να χαλαρώσω και δεν θέλω να δεσμευτώ για τα 180 λεπτά ενός ολόκληρου DVD, κολλάω σε κάποια ταινία ή αστυνομική σειρά μέχρι να βαρεθώ και να πάω για ύπνο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα καθόλου, κ δεν μπορώ να συμμετάσχω σε συζητήσεις για διαφημίσεις  ::), ποιος είναι ο τάδε ηθοποιός  ::) ::), η καινούρια σειρά κλπ. Οι ώρες που καίω σε στιγμές βαρεμάρας είναι στο Internet.

 

Ακριβώς.

 

Πού τη θυμηθήκατε την τηλεόραση?  ;D

Σήμερα, ειδικά από ένα ηλικιακό όριο και κάτω, το ίντερνετ έχει γίνει το μέσο ψυχαγωγίας, ενημέρωσης αλλά και ''καψίματος''.

 

Παλιά οι γονείς μας λέγανε ''κάτσε λίγο να διαβάσεις και άσε την τηλεόραση'' σήμερα λένε ''κάτσε λίγο να διαβάσεις και άσε τον υπολογιστή''

 

Ακόμα και η μάνα μου (!!) που έχανε τα επεισόδια μιας σειράς λόγω δουλειάς τις τα έβαζε ο πατέρας μου να τα βλέπει online το βράδυ.

 

Στον ενημερωτικό τομέα (ειδήσεις και εκπομπές πάσης φύσεως) ενα καλό με το ίντερνετ σε σχέση με την τηλεόραση είναι ότι υπάρχει συνήθως ''ανάδραση'', με την έννοια ότι μπορεί να διαβάσεις ένα άρθρο και να το σχολιάσεις από κατω (σε αντίθεση με την τηλεόραση που δεν μπορείς καθόλου να ''παρέμβεις'').

 

Τώρα το αν αποβλακώνει το ίδιο με την T.V. η απάντηση είναι μάλλον όχι, καθώς έχεις συντριπτικά μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής, αλλά όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο περισσότερη και η ''άχρηστη'' πληροφορία που αφομοιώνεις, αλλά και λόγω της φύσης του, τόσο περισσότερη η ''ράδιο αρβύλα'' αλλά και ατεκμηρίωτη πληροφορία (τί είναι όμως καλύτερο, η ράδιο αρβύλα ή ''κατεθυνόμενη'' είδηση της τηλεόρασης?)

 

Επειδή όμως ξεφεύγω επικίνδυνα από το αρχικό θέμα και εγκυμονεί σε τεράστια συζήτηση, σταματάω κάπου εδώ, και επανέρχομαι:

 

Δεν βλέπω καθόλου τηλεοραση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξιοποιώ στο μέγιστο τον χρόνο μου, καθώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιορίσω λίγο τον χρόνο που ''καίγομαι'' στο ίντερνετ...  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλά... τι να κάνουμε, δε σημαίνει ότι το μέσο απαξιώνεται επειδή έχει κακούς εκφραστές.

 

Δηλαδή, πότε απαξιώνετε? ??? ??? ??? ??? ???

If you want to be a hippie...you 're too late.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου