Προς το περιεχόμενο

Οι εσώτερες μπαταρίες των synths...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι τα συμπτώματα που μπορεί να έχει ένα synth όταν η μπαταρία του πλησιάζει πρός το τέλος της ζωής της? Για παράδειγμα το KORG M1 πώς θα συμπεριφέρεται όταν θα είναι λίγο πρίν το τέλος η μπαταρία του(CR2032)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Τα περισσότερα μηχανήματα βγάζουν κάποιο σχετικό μήνυμα κατά την έναρξη.

Στην περίπτωση αυτή, η αντικατάσταση της μπαταρίας πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Πριν αντικαταστήσουμε την μπαταρία, θα πρέπει να έχουμε κάνει backup γιά την αποφυγή καταστροφής των δεδομένων μας.

 

Στην περίπτωση που η μπαταρία "έσβησε" γιά κάποιο λόγο χωρίς να το αντιληφθούμε, π.χ. μεγάλο χρονικό διάστημα σε αδράνεια, τότε τα δεδομένα της μνήμης του χρήστη (USER RAM) πάνε ... περίπατο. Με άλλα λόγια, υπάρχει αλλοίωση δεδομένων, καταστρέφονται ή/καί διαγράφονται.

Γι'αυτό φροντίζουμε πάντα να έχουμε κάνει backup σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο. Αρκετές φορές όταν συμβεί, είναι πλέον αργά.

 

Στα αρκετά παλιά μηχανήματα, αντίγραφο ασφαλείας (backup) γίνεται με την χρήση ειδικής κάρτας (Ram Memory Card) γιά το συγκεκριμένο όργανο ή μέσω MIDI (Bulk Dump) σε κάποιο sequencer σε αρχείο *.SYX ή καλύτερα σε αρχείο *.MID. Κάποια ακόμα πιό παλιά μηχανήματα αν και έχουν μπαταρία, αποθηκεύουν/φορτώνουν μόνο μέσω ταινίας.

Φυσικά μιλάμε γιά τα αρκετά παλιά μηχανήματα που έχουν μπαταρία.

 

Στα νεότερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού τα περισσότερα πλέον, έχουν νεότερης τεχνολογίας μνήμες, π.χ. FlashEprom, που έχουν τη δυνατότητα να κρατάνε τα δεδομένα χωρίς την βοήθεια μπαταρίας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσε πρωτού βγεί το προειδοποιητικό μήνυμα, να υπάρξουν συμπτώματα τύπου "οθόνη τρεμοπαίζει","ήχοι δεν ακούγονται σωστά","δεν διατηρούνται ρυθμίσεις σωστά και χαλάνε από μόνες τους" και άλλα τέτοια παράξενα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Φυσιολογικά όχι.

Και για να μην επεκταθούμε, εάν το έχει πειράξει κανείς μπορεί και ναί, όσον αφορά τις ρυθμίσεις αλλά όχι με το "τρεμοπαίζει" η οθόνη. Η οθόνη δεν έχει σχέση με το ερώτημά σου, δηλαδή με την μπαταρία της μνήμης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου