Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή με ηχεία...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα πολλά παλιά ηχεία και τώρα με έπιασε το κατασκευαστικό μου δαιμόνιο και σκέφτηκα να κάνω μια κατασκευή, έχω ανοίξει όλα τα ηχεία και έχω βγάλει το μεγάφωνο από το κουτί... και έχω κάποιες ερωτήσεις

 

1)μπορώ να ενώσω όλα τα καλώδια των ηχείων και να βγάλω ένα καλώδιο;

2)αν γίνεται το από επάνω μετά θα μπορώ να βάλω βύσμα jack;

3)θα χρειαστώ ενισχυτή ή θα μπορώ έτσι όπως είναι να τα συνδέω εκεί πυ θέλω και θα παίζουν...

4) θα έχω πρόβλημα επειδή θα είναι σκέτα τα ηχεία ;

5) μπορούν να θωρακιστούν μαντικά για να μην έχω πρόβλημα με παρεμβολές;

 

έχετε να μου υποδείξετε, επισημάνετε ή γενικότερα να με βοηθήσετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Ναι σαφώς μπορείς να ενώσεις τα ηχεία μεταξύ τους με ένα καλώδιο ηχείων και να βγάλεις μια κοινή γραμμή . Αυτό που θέλει προσοχή είναι να ενώσεις το + με + και το - με - και να ξέρεις ποιό είναι ποιό στην τελική γραμμή (καλώδιο) εξόδου. Αν τα ηχεία δεν γράφουν πίσω +/- και έχουν κόκκινη μπογιά σε ένα μέρος αυτό τότε είναι το +. Επίσης καλό είναι να ξέρεις πόση ευαισθησία (db) έχει το κάθε ηχείο και πόσα Ohm (Ω) είναι για να ξέρεις πόσα Watt θα χρειαστείς μην κάψεις καμιά έξοδο ή κάποιο ηχείο.

 

2. Ό,τι θες μπορεί να βγάλεις, αρκεί να ξέρεις να κάνεις κολλήσεις με καλάι και να αναγνωρίζεις τα ζεστά και ψυχρά μέρη στα βύσματα. Τι το θες το βύσμα οι περισσότεροι ενισχυτές (ολοκληρωμένοι όχι pa) έχουν έτοιμες εισόδους για γυμνά καλώδια.

 

3. Σαφώς και θα χρειαστείς ενισχυτή από που θα παίξουν από το line out? και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να ξέρεις πόσα Watt θα χρειαστείς ανά έξοδο (R&L) και στα πόσα Ω θα τα παίζεις για να μην κάνεις καμιά ζημιά.

 

4. Τι εννοείς σκέτα? βάλε λίγο κέτσαπ Heinz No 57 :P

Πέρα από το γεγονός ότι αν έχεις διαφορετικού τύπου ηχεία (woofer/mid/tweeter) θα χρειαστεί crossover ενδιάμεσα για να πάρεις τις σωστές συχνότητες  απλώς θα ακούγονται χάλια με ανύπαρκτα μπάσα, πολλά μεσαία και ό,τι να'ναι ψηλά. Κατά τ'αλλα αν δεν κάψεις καμιά είσοδο ή κάποιο ηχείο δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα... απλά μάπα ήχο.

 

5. μαντικά δεν ξέρω αν μπορούν να θωρακιστούν... να ρωτήσουμε ένα καφετζή!

Μαγνητικά πάντως γίνεται, αρκεί να βρεις ένα έτοιμο κουτί  (καμπίνα) ηχείων το οποίο είναι τεχνικών προδιαγραφών τέτοιων που να τα θωρακίζει και να τα βιδώσεις επάνω. Το να το φτιάξεις το θεωρώ λίγο χλωμό εκτός αν έχεις κανά θείο και δουλέυει στην Warfadale ή την Audio Spectrum.

 

υ.γ. μήπως είσαι ξάδερφος του kotsikatou?

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4) Σκέτα εννοώ ότι δεν θα είναι σε κουτί..., δεν θα βάλω ότι να ναι συνδυασμούς ηχείων, θα είναι 2 set ηχείων (4 δλδ - όπου το καθένα μέσα έχει ένα μεγάλο και ένα μικρό...) και ένα woofer (δεν ξέρω αν είναι woofer ή subwoofer ή αν είναι το ίδιο), και πάλι μάπα θα είναι ο ήχος; Το crossover τι ακριβώς κάνει και είναι

 

5) επειδή δύσκολο το κόβω αν δεν είναι θωρακισμένο μαγνητικά τι προβλήματα μπορεί να έχω;

 

υγ. δεν είμαι ξάδερφος του kotsikatou

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν να τα χεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται....

 

Πως θα ενώσεις τα σκέτα ηχεία χωρίς καμπίνα που θα ακουμπάνε στον αέρα? Δεν λέω ότι δεν γίνεται, απλά δεν έχει κανένα νόημα αυτό... τί κάνεις πειράματα φυσικής για το σχολείο?

 

Αν θες να φτιάξεις ένα σετ ηχείων πρέπει καταρχήν να κατασκευάσεις ή να πάρεις έτοιμο το κουτί. Μετά πρέπει να το επενδύσεις με υαλοβάμβακα μέσα και αφού σιγουρευτείς ότι οι τρύπες από τα ηχεία και οι βίδες εφαρμόζουν ακριβώς στη επιφάνεια να τοποθετήσεις μέσα τα crossover, τις ενώσεις καλωδίων και τις κολλήσεις με καλάι και τέλος να συνδέσεις όλα αυτά στην έξοδο πίσω σημειώνοντας το + και το -, απλά πράγματα...

 

τώρα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις δεν καταλαβαίνω...

 

Το woofer είναι το ηχείο για τις πιο χαμηλές συχνότητες. Το subwoofer είναι για πιο χαμηλές συχνότητες ακόμα στα που δεν μπορούν να πιάσουν τα woofer γι αυτό και ονομάζεται "υπόγουφερ". Αυτό έχει και άλλο τρόπο σύνδεσης οπότε μη σε απασχολεί το sub για την ώρα σε νοιάζει μόνο το woofer.

 

To crossover είναι μια ηλεκτρονική πλακέτα που μπαίνει μέσα στο ηχείο και χρησιμεύει για να διανέμει (κόβει/αφήνει) καλύτερα τις συχνότητες αν έχεις 2-3 ηχεία μαζί, καλή ώρα όπως εσύ. Εαν λείπει θα ακούγονται όλα το ίδιο (μάπα δηλαδή).

 

Μαγνητικός Θωρακισμός ηχείου σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει. Τα γυμνά ηχεία επειδή έχουν μαγνήτες πίσω έχουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο, οπότε αν τα βάλεις κοντά σε άλλα ηχεία, τηλεόραση, κεραίες γενικά συσκευές με ηλεκτρονικά μέσα κάνουν παρεμβολές. Αν έχεις καμιά παλιά τύπου τηλεόραση που δεν χρειάζεται βάλε ένα ηχείο μπροστά στην οθόνη να δεις τι θα γίνει. Όπως καταλαβαίνεις για να μιλάμε για θωράκιση πρέπει πρώτα να υπάρχει και καμπίνα, και όχι απλή καμπίνα αλλά ειδικού τύπου. Δεν σημαίνει ότι αν φτιάξεις μια καμπίνα από απλό mdf είναι και καλά μαγνητικά θωρακισμένη.

 

Τώρα σαν επίλογο, πειραματίσου με ό,τι θες και πρόσεξε μη καείς πάνω απόλα.

Αν θες να συνεχίσεις και να έχεις κάποιο αποτέλεσμα επειδή βλέπω ότι δεν γνωρίζεις και πολλά συμβουλέψου κανα φίλο ηλεκτρονικό που να έχει γνώσεις να σε βοηθήσει και να μπορεί να σου κάνει κολλήσεις με καλάι και να σου βάλει crossover υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο.

 

Αλλιώς σε βλέπω να τα καις όλα και να ησυχάζεις!

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok με έπεισες πάω να αγοράσω κανονικά ηχεία... χεχεχε κατάλαβα όλα όσα είπες και δεν έχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο άλλο είχα στο μυαλό μου... Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου