Προς το περιεχόμενο

Βίντεο: Evans MXT vs. coated Ambassadors - δοκιμή Α/Β


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα άλλαξα δέρματα στα τομ - μετά από αρκετό καιρό - και έβαλα coated Ambassadors. Τα προηγούμενα ήταν Evans ΜΧΤ, που είναι δίφυλλα smooth white. Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά δέρματα, οπότε είπα να κάνω μία συγκριτική δοκιμή.

 

Ίδιο σετ, ίδιος χώρος, ίδιο ηχογραφητήρι, λίγο διαφορετικό κούρδισμα, καμία επεξεργασία.

Τα συμπεράσματα δικά σας (αν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε ακουστικά).

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος Χάρη! Ευχαριστούμε!

 

Έτσι όπως τα άκουσα τα EVANS είναι λίγο πιο μουντά, αναμενόμενο βέβαια λόγω του οτι είναι διπλά. Τα Remo ''γράφουν'' καλύτερα αλλά με ξενερώνει απίστευτα η αδικαιολόγητα γρήγορη φθορά στο coating. Επίσης τα Evans τα χεις λίγο πιο χαλαρά ή η ιδέα μου είναι? Πες μας κ σύ τις εντυπώσεις σου που τα έζησες απο κοντά!

 

PS 1: Τί σειρά είναι το σετ?

PS 2: Τέτοια βλέπω κ ζηλεύω κ ζαχαρώνω καινούρια ακριβά σετ!!!! (Ξέρεις απ αυτά που αμα βάλεις αμουφλάριστο μονό δέρμα ''τραγουδάνε'' αντί να βαβουριάζουν!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραίο το βιντεάκι {και όπως πάντα το παίξιμο}

 

Διαφορετικού στυλ δέρματα που ακόμα κ στο βίντεο είναι προφανής ο διαφορετικός ήχος.

Προσωπικά κλείνω περισσότερο προς τα αμπάσαντορ.

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμενα μου αρεσαν περισσοτερο τα ambassador.

 

Θα συμφωνησω με τον ippex παντως οτι το coating στα remo φθειρεται αμεσως σε αντιθεση με τα evans. Εχω ενα δερμα το οποιο εχει παιξει μονο σε 3 live ( κανα 6 ωρο δηλαδη) και η επιστρωση εχει ρημαξει.

 

Επισης ο ippex σοφα λεει παρακατω οτι : Αυτο ειναι που πληρωνεις στα ακριβα σετ. Το "τραγουδισμα" των αμαφλαριστων δερματων.

 

Αυτο το βιντεο μπορει να μπει σε sticky με τιτλο "Τι ηχο δε θα καταφερετε να βγαλετε απο power beat/granite/warrior κλπ αν αλλαξετε δερματα/βιδες/χρωμα κλπ"

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κι εγω αμπασαντορ ψηφιζω...αν και το βαθυ μου αρεσε περισσοτερο με τα εβανς...του ελειπαν λιγα χαμηλα με το αμπασαντορ,μπορει ομως να χρειαζοταν λιγο πιο προσεκτικο κουρδισμα απλως...εγω συνηθως προτιμω να βαζω αμπασαντορ στο τομ και εμπερορ στο βαθυ για περισοτερα χαμηλα και πιο στεγνο ηχο...ενιγουει...ωραιο σετ! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνησω με το Μιχαλη οτι το βαθυ μου αρεσε πιο πολυ με Evans.Κατα τα αλλα ο ηχος ηταν πολυ καλος , ''τραγουδαγε'' λιγο περισσοτερο με ambassador.Χαρη θα ηθελα να σε ρωτησω εαν εχεις δοκιμασει ec2 στο σετ που ειναι πανεμορφο btw  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ippex:

Έχεις δίκιο για την επίστρωση των Ambassador (αν και δεν συμβαίνει σε όλες τις παρτίδες). Προσωπικά για τα τομ δεν με πολυνοιάζει γιατί αφήνω τα δέρματα αρκετό καιρό στο σετ - μ' αρέσει ο πιο "γήινος" ήχος τους όταν έχουν στρώσει για τα καλά - οπότε η επίστρωση θα έφευγε ούτως ή άλλως. Στο ταμπούρο βέβαια, αν παίζεις και με σκούπες, είναι σπαστικό.

Όντως τα Evans είναι λίγο πιο χαλαρά (ειδικά στο 10άρι). Γενικά τα χοντρά, δίφυλλα δέρματα δεν σηκώνουν και πολύ ψηλά κουρδίσματα.

Οι εντυπώσεις μου από κοντά είναι πάνω κάτω ίδιες με αυτό που ακούγεται στο βίντεο. Τα ΜΧΤ έχουν ένα κάπως στουντιακό, προ-ισοσταθμισμένο ήχο, αλλά σχετικά μικρό sustain, ενώ τα Ambassador είναι ζωντανά με καλή διάρκεια και ζεστή ατάκα.

Το σετ είναι Gretsch USA Maple, αρχών της δεκαετίας του 2000, αγορασμένο το 2003 (1800 δολάρια μεταχειρισμένο - θα ήμουν για κλωτσιές αν το είχα χάσει, αν σκεφτείς ότι καινούργιο κάνει γύρω στα 4 χιλιάρικα...).

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι πανάκριβο το σετ για να του φορέσεις μονά δέρματα. Και ένα καλοφτιαγμένο μεσαίο σετ μια χαρά θα ακούγεται αν είναι καλά κουρδισμένο.

 

@beeros:

Το Q3HD είναι ένα πολύ καλό recorder με μία συμπαθητική HD κάμερα.

Το Q3 από όσα έχω διαβάσει είναι ένα εξίσου καλό recorder με μία συμπαθητική απλή κάμερα. Για μια περίοδο άκουγα πολλά παράπονα για το ότι δεν γράφει καλή εικόνα σε χαμηλό φωτισμό (γεγονός που αποκλείει π.χ. τα σκοτεινά clubs), αλλά κάποια στιγμή η Samsontech έβγαλε ένα firmware που υποτίθεται ότι διόρθωσε το πρόβλημα.

 

@WrTsXxx:

Μίλτο, ευχαριστώ! (σόρυ που δεν ήρθα την Κυριακή, αλλά δυστυχώς ήμουν εκτός...).

 

@kapdrums:

Έχεις δίκιο για το βαθύ. Πρέπει να παίξω λίγο με το κούρδισμα του κάτω δέρματος, γιατί νομίζω ότι το έχω παρατσιτώσει και δεν "συνεργάζεται" καλά με το επάνω. Πάντως αυτό που λες με τα διπλά δέρματα στο βαθύ και τα μονά στα τομ το κάνω κι εγώ κάποιες φορές, αν και όχι στα 14άρια.

 

@hampis:

Μπάμπη, για το βαθύ βλέπε πιο πάνω. Δεν έχω δοκιμάσει τα EC2. Θα τα πρότεινες; (για μετά από κανα-δυο χρόνια που θα ξαναλλάξω δέρματα... ;D)

 

 

Ευχαριστώ όλους για το feedback. 

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου