Προς το περιεχόμενο

Στην εποχή του διπλού πυρήνα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Core 2 Duo ονομάζει η Intel τους επεξεργαστές που διαδέχονται τους Pentium

 

 

Η Intel αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα τη νέα, κοινή ονομασία για τους νέους επεξεργαστές επιτραπέζιων συστημάτων και υπολογιστών. Η σειρά Core 2 Duo βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική και προορίζεται να αντικαταστήσει την οικογένεια Pentium και τους σημερινούς επεξεργαστές Core Duo για φορητούς.

 

Οι Core 2 Duo, μέχρι σήμερα γνωστοί με την κωδική ονομασία Conroe για τα επιτραπέζια συστήματα και Merom για τους φορητούς, διαθέτουν δύο πυρήνες επεξεργασίες ενσωματωμένους στο ίδιο τσιπ. Ο διπλός πυρήνας επιταχύνει σημαντικά την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών.

 

Σύμφωνα μάλιστα με την Intel, σε σχέση με τη σειρά Pentium η νεά αρχιτεκτονική του Conore αυξάνει τις επιδόσεις κατά 40% ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου το ίδιο ποσοστό.

 

Την περασμένη εβδομάδ, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πρώτοι Core 2 Duo για επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

 

Αργότερα αναμένεται και o Core 2 Extreme, ο οποίος απευθύνεται κυρίως σε απαιτητικούς λάτρες των βιντεοπαιχνιδιών.

 

Οι επεξεργαστές της Intel χρησιοποιούνται σήμερα σε πάνω από το 80% των προσωπικών υπολογιστών, ωστόσο το τελευταίο διάστημα η Intel χάνει συνεχώς μερίδιο στην αγορά προς όφελος της AMD, του βασικού ανταγωνιστή της.

 

news.in.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επεξεργαστές της Intel χρησιοποιούνται σήμερα σε πάνω από το 80% των προσωπικών υπολογιστών' date=' ωστόσο το τελευταίο διάστημα η Intel χάνει συνεχώς μερίδιο στην αγορά προς όφελος της AMD, του βασικού ανταγωνιστή της.[/quote']

 

80% ΣΗΜΕΡΑ? Αν βάλουμε και τις αντίκες intel τότε οκ. ¶μα βάλουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τις τελευταίες τεχνολογίες η amd έχει πουλήσει 3-4% παραπάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου