Προς το περιεχόμενο

ελληνικές εταιρίες για ΑΕdrums;;; (ακουστικά-ηλεκτρονικά)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ξέρει κανείς αν υπάρχει καμιά εταιρεία ελληνική τύπου jobeky να φτιάχνει τέτοιου είδους ντράμς; Τελευταία ψάχνομαι να πάρω καινούρια (αναγκαστικά ηλεκτρονικά) και κοιτάω πολλές εναλλακτικές (όχι όπως τα πρώτα μου, td-3, άπειρος...). Ξεκινάω λοιπόν απο το hardware που είναι και το πιο δύσκολο... κάτι που να νιώθει πραγματικό... Ξέρω για τα 2box αλλά οι αμφιβολίες μου για αυτά ακόμη είναι πολλές. Roland προσπαθώ με νύχια και με δόντια να τα αποφύγω- πολύ γερά, αλλά μικρά ρε παιδί μου... ;) - τα yamaha είναι ακριβά (τα καινούρια τους). Οπότε επανέρχομαι στα χειροποίητα ΑΕ. Επειδή ότι αγοράζω θέλω να το δοκιμάζω (είμαι περίεργος, τι να κάνω; :P) τόσο για τον ακουστικό ήχο (γείτονες), όσο και για την αίσθηση του και δεν μπορώ να τρέχω λονδίνο (αστειάκι), ψάχνω μήπως κάποιος Γραικός φιλοτιμάται και φτιάχνει (σε ανταγωνιστική τιμή) τέτοια σετ. Άσε που θα ενισχύσω και την ελληνική οικονομία... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη απο οτι καταλαβαινω σε ενδιαφερει πλην των αλλων και το μεγεθος γιατι δεν μετατρεπεις κανονικο σετ σε ηλεκτρονικο με mesh heads και triggers ?

 

Στην Ελλαδα νομιζω δεν υπαρχει εταιρεια, μπορει να υπαρχουν μεμονωμενα ατομα που ασχολουνται απο χομπυ.Εαν τελικα καταληξεις σε λυση απο εξωτερικο σου συνιστω ανεπιφυλακτα diamond electronic drums .Μιλα με τον Dave Chetwynd που ειναι και φιλος μου και θα σου τα ετοιμασει οπως τα θελεις.

 

Με οτι και να αποφασισεις να θυμασαι ο εγκεφαλος uber alles  ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε hampis, τα έχω δει και τα diamonds αλλά δεν καταλαβαίνω τον τιμοκαταλογό τους... :$ όπως και να έχει αυτό που προέχει ο,τιδήποτε και να διαλέξω είναι να το δοκιμάσω... πράγμα δύσκολο με τα χειροποίητα... και μάλιστα από παρασκευαστές εκτός Ελλάδας. Μένω σε πολυκατοικία με τέλεια (!) ηχομόνωση, οπου μια φορά δέχτηκα παρατήρηση για τα td-3 στις 8 το απόγεμα... άρα ο φυσικός ήχος με απασχολεί πολύ... και όντας στην πραγματικότητα ακουστικά σετ, πρέπει να... ακούγονται :( α ρε 2box, χάθηκε να τα φτιαξεις λίγο πιο γερά? :@ ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

...Roland προσπαθώ με νύχια και με δόντια να τα αποφύγω- πολύ γερά, αλλά μικρά ρε παιδί μου...

Όταν λες μικρά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από λίγη μελέτη που έκανα για A-E drumkit, δεν είναι και το καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μεγάλο τύμπανο έτσι κι αλλιώς γιατί θα έχεις πρόβλημα με το triggering. Για το δικό μου (που θα αρχίσω σε λίγες μέρες) θα παραγγείλω baby drumset.

Φυσικά μπορεί μεγάλες εταιρίες να φτιάχνουν με μεγάλα τύμπανα όπως θες εσύ με καλη απόδοση, δεν ξέρω,  απλα σου λέω τι ξέρω πληροφοριακά

Music is what feelings sound like...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ Μανώλης Χναράκης, από άποψη hardware και παντα μιλώντας στα 2 χιλιαρικα (td-9 kx2, οκ το 10" ταμπούρο, το συνηθίζεις αλλά δεν αντέχω τα 8αρια τομ... θέλω ρεαλιστικότητα στη σύνδεση ήχου-εικόνας και με ανοιχτά τα μάτια... ;) )

 

@ str.drummer, το γνωρίζω για τα triggers αλλά όπως και ο μάλλον περισσότερο γνώστης σε αυτά hampis θα σε διαβεβαιώσει πως οι τύποι που τα φτιάχνουν κάνουν θαύματα... και αρκετά βιντεο στο youtube το αποδεικνύουν....

 

@chembeast, μπά ακόμη και τα roland θα προτιμούσα σε σχέση με αυτά... ;) ίσως είναι ιδέα μου, αλλά μεγάλη αποτυχία... με τα ίδια λεφτά παίρνεις χειροποίητα όπως αυτά που αναφέραμε και με εγκέφαλο td-12. συμφέρει; ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι στα diamonds ας πουμε παιζει ρολο το βαθος του τυμπανου οι βιδες κλπ... μπορεις να τα μετατρεψεις και σε ακουστικο σετ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

από άποψη hardware και παντα μιλώντας στα 2 χιλιαρικα (td-9 kx2, οκ το 10" ταμπούρο, το συνηθίζεις αλλά δεν αντέχω τα 8αρια τομ... θέλω ρεαλιστικότητα στη σύνδεση ήχου-εικόνας και με ανοιχτά τα μάτια... ;) )

Τότε γιατί δεν κάνεις τη δική σου "σύνθεση"; Το έχουν κάνει αρκετοί. Ειδικά δικοί μου πελάτες.

Εννοώ να πάρεις εγκέφαλο και pads που θέλεις εσύ. Καινούργια ή μεταχειρισμένα. Όχι όλα μαζί πακέτο. Με μία επιφύλαξη στον εγκέφαλο λόγω δυνατοτήτων. Στον εγκέφαλο θα πρέπει να κάνεις εξ'αρχής σωστή επιλογή. Αυτό όμως εξαρτάται από σένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως επαναλαμβανω συνεχεια αυτο που εχει τεραστια σημασια σε ενα Ε-kit ειναι ο εγκεφαλος.Ολα τα αλλα ειναι κουτακια με καλωδιακια που παραγουν ηχο που ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ απο τον εγκεφαλο.Οτι ηχο θες στο καθε κουτακι...Επισης δεν υπαρχουν ''ταμπουρα'' και ''βαθια'' pads οπως εχει αναφερθει καποιες φορες...Ολα ιδια ειναι απλα σχηματικα διαφερουν για να μοιαζουν καπως με τα πραγματικα.Δε θα ξεχασω την εκπληξη μου οταν αρχισα να ασχολουμε οταν ''εφτιαξα'' ενα κιτ με 9 μποτες  ;D ;D

 

Για το θεμα του triggering και εγω πιστευω οτι ενα σετ με mesh heads και triggers ( Roland,ddrum κλπ) χανει , η τελος παντως θελει πολυ tweaking απο τον εγκεφαλο.

Με τα diamond drums δεν εκανα το παραμικρο tweaking.Εχουν δοκιμαστε σε td-6,Td -12 και Td -20 και δουλευαν αψογα.Οσονουπω πιστευω θα ενημερωσει και ο τυχερος κατοχος της diamond που ειχα ......

Φιλε συνωνοματε για το θεμα του ακουστικου ηχου η λυση ειναι πολυ απλη για να μηδενισεις σχεδον τον ηχο.Ανοιξε το κελυφος του τυμπανου και βαλε μεσα ρουχα,κουβερτουλα κλπ.''Καταπινει'' τον ηχο πριν φτασει στο κατω δερμα απο οπου αντανακλαται ο ηχος.Η εν τελει βγαλε το κατω δερμα.

 

Για αυτον που ρωτησε εαν τα diamond μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν ακουστικα η απαντηση ειναι οτι μπορουν.Ο Dave χρησιμοποιει birch ξυλο και εχω ακουσει και απο αλλους

(Γερμανια,Αγγλια ) οτι το εχουν κανει.Θα πρεπει ομως να βγαλεις προσεχτικα τα triggers να αλλαξεις δερματα να κουρδισεις κλπ....Αξιζει αυτος ο μπελας ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου