Προς το περιεχόμενο

Απορία για ηχεία (για Live)


Ridergr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα.

 

Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί αν και δεν συμμετέχω ενεργά, πολλές φορές μου λύσατε μουσικές απορίες :-)

 

Στο.. Θέμα μου λοιπόν. Ήρθα ο καιρός να αλλάξω ένα κομμάτι από το PA που χρησιμοποιώ  για τα Live που κάνουμε με το συγκρότημά 'μου' σε εσωτερικούς χώρους.

Ουσιαστικά κρατάω τα μόνιτορ, ενισχυτές, κονσόλα και αλλάζω τα ηχεία (2 15άρια EV και 2 Woofer 18'' επίσης EV), ένα Crossoverάκι και ίσως να προσθέσω ακόμα έναν ενισχυτή για τα καινούρια Woofer αντί του μικρού πια P3500S (που είναι και 10ετοίας)

 

Επειδή λοιπόν τα Live που καλύπτω εγώ τον ήχο μας γίνονται σε μαγαζιά έως και 200τμ το πολύ, δεν έχω υπερβολικές ανάγκες, αν και καλοέμαθα στα EV....

 

ΗΧΕΙΑ

Επειδή λοιπόν σε ηχεία πάντα δούλευα με YAMAHA-EV-JBL και πιο σπάνια με Peavey, Δεν έχω ιδέα από άλλες μάρκες. Ψάχνοντας για την Behringer κατάλαβα ότι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω αυτή τη στιγμή που είναι οι καιροί μας δύσκολοι :-P. Δηλαδή Τιμή: 10++ Απόδοση: 7 Αξιοπιστία:8++

Σκεφτόμουνα λοιπόν Να πάρω 2 Woofer=> http://www.thomann.de/gr/behringer_b_1800_x_pro.htm και 2 Ηχεία => http://www.thomann.de/gr/behringer_b1520_eurolive_pro.htm αλλά μετά είδα σε εξευτελιστική τιμή Αυτά => http://www.thomann.de/gr/behringer_vp_2520.htm και αυτά => http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b2520.htm

Αν κάποιος γνωρίζει από Behringer καλύτερα ας μου πει τι είναι προτιμότερο.... Τα 2πλα ηχεία, μου μπήκαν στο μάτι περισσότερο γιατί θα με καλύπτουν σε μικρότερα μαγαζιά χωρίς τα Woofer. Από την άλλη θυμάμαι με τα αντίστοιχα της JBL πως είχα ένα μικρό πρόβλημα με τις υψηλές συχνότητες, λογικό με 2 15''άρια  και μία κόρνα ανά ηχείο....

 

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Ο Ενισχυτής θα χρησιμοποιηθεί πότε μόνο για τα Woofer (άρα από ξεχωριστή έξοδο στην κονσόλα) και πότε μαζί με τον P7000S (YAMAHA) και για τα 2 ζευγάρια (Τα μόνιτορ παίζουν με ξεχωριστό)

Λόγω της πρώτης περίπτωσης σκεφτόμουν κάτι οικονομικό όπως => http://www.thomann.de/gr/behringer_ep4000_europower.htm Αλλά δεν ξέρω πως θα συνεργαστεί με τον YAMAHΑ (Σε ενισχυτές επίσης δεν έχω εμπειρία απο Behringer παρά μόνο από YAMAHA, CROWN, EV) Οι ενισχυτές είναι λίγο υπερβολή σε δύναμη αλλά θέλω να έχω περίσσευμα μήπως και χρειαστεί να οδηγήσουν σε καμιά δουλειά και ακόμα 2 500άρια που έχω για προσωπική χρήση (C115 YAMAHA)

 

CROSSOVER

Ένα απλό http://www.thomann.de/gr/behringer_cx3400_super_x_pro.htm πιστεύω θα ήταν αρκετό...

 

 

ΚΟΝΚΛΟΥΖΙΟΝ :-P

Απ' ότι καταλαβαίνετε δεν έχω τρελές απαιτήσεις από τον ήχο, ούτε πάω να φτιάξω κάνα professional PA σύστημα. Θέλω κάτι απλό και αρκετά αποδοτικό για εσωτερικούς χώρους και επειδή κουβαλάμε τρέλα και για κανένα παρτάκι σε εξωτερικό χώρο (καλά αυτό είναι το λιγότερο).

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή/πρόταση μπορείτε να προσφέρετε, κυρίως επειδή δεν έχω ιδέα από Behringer αλλά και επειδή εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί με απείρως μεγαλύτερη γνώση/εμπειρία από μένα επί του θέματος.

 

 

Ευχαριστώ, Μιχάλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ νομίζω ότι η επιλογές σού είναι καλές και εγώ τώρα θέλω να πάρω τον ep 4000 της beringer μου έχουν πει ότι είναι καλός ενισχυτής, με τον ep 1500 (που τώρα η εταιρία τον έχει σταματήσει να τον βγάζει, δεν ξέρω γιατί. ???..) ενταξη έχει καλο ήχο.

 

Εγώ όμως αντί για τα Β1520 που έχεις επιλέξει θα σου πρότεινα τα JBL112m (http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_112_m.htm) η διαφορά τους δεν είναι πολλή μεγάλη και τα ξέρω τα ηχεία ότι έχουν καλό ήχο.

Μην επιρεαζεσαο τοσο με τα watt ;) ........δηλαδή τα Β1520 λέει ότι φτάνουν peak 1200 και τα JBL112m στην κεντρική ιστοσελίδα της JBl (http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=85&MId=3) λέει για 250-1000watt.

 

Δηλαδή η διαφορές δεν είναι μεγάλες, εγώ θεωρώ πιο αξιόπιστη την JBl (για ηχεία).

 

Άμα δεν θέλεις τα JBL112m που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για monitor μπορείς να πας στα JBL 115, αντίστοιχα http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_115.htm και ιστοσελίδα της JBL http://www.jblpro.com/catalog/General/Product.aspx?PId=87&MId=3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Τα JBL είναι καλά αλλά έχουν και πολύ ''ξερό'' ήχο για τα προσωπικά μου γούστα στο Live (Τα δούλευα καιρό). Προσωπικά άμα δεν ήταν θέμα τιμής δεν θα σκεφτόμουν καν, θα έπαιρνα αμέσως τα Tour X της EV, έχουν ακριβώς τον ήχο που θέλω αλλά...

Επίσης Τα ηχεία προορίζονται για να καλύψουν τον χώρο και όχι για μόνιτορ. Μόνιτορ έχω, γιαυτό και σκέφτομαι ΚΑΙ τα διπλά της Behringer. Επίσης για 12ιντσα δεν το συζητώ καν για τις εντάσεις που παίζουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω μπορω να σου πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ενα ηχειο που εχω: db technologies 402d. εχει ισχυ 400 βατ με 12΄ γουφερ και 2΄ κορνα. αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι να αλλαξεις τα ηχεια σου!

η αλληλεγγυη το οπλο μας μαγκες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί συνεχίζουμε και μιλάμε για 12αρια από την στιγμή που τα έχω αποκλείσει :-P

 

Τα Ηχεία τα αλλάζω γιατί

α) Τα EV κάψανε κόρνες και ένα Crossover (καιρός τους ήταν)

β) Βρήκα αγοραστή για το ΣΕΤ σε αρκετά καλή τιμή, όπως είναι, με καμένες τις κόρνες

γ) Οι συγκεκριμένες κόρνες είναι πανάκριβες και

δ) Είναι 10ετοίας, πόσα ακόμα Live να αντέξουν έστω και αν τα φτιάξω??? Μιλάμε για μεγάλες εντάσεις και πολλές ώρες λειτουργίας.... Καιρός για αλλαγή λοιπόν.

 

Επί της ουσίας όμως σε αυτά που ρωτάω, υπάρχει καμιά απάντηση???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου