Προς το περιεχόμενο

Art Tube MP mods


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας!

Αφου ο "προενισχυτής" μου παρέδωσε πνεύμα (βλέπε συννημένο νο.1) θυμήθηκα ένα pdf που είχα βρεί πριν κάτι χρόνια με διάφορα mods.(συννημένο νο.2)

Το κόστος των υλικών μάλλον ξεπερνά την αξία της συσκευής ωστόσο από το να το πετάξω προτιμώ να το πειράξω λίγο...

 

Θέλω να ρωτήσω πού θα βρώ Nichicon ή Sanyo OS-CON πυκνωτές (όπως προτείνει το pdf).Έχω βρεί στο mouser και στα άλλα μεγάλα eshops με 18€ έξοδα αποστολής όμως δεν συμφέρει...Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να έχει;

 

Ευχαριστώ!!

 

 

tube_mp_gia_ta_mpaza.mp3

BAF1C99Ad01.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν το επισκευαζεις απλα? Τουλαχιστον εφοσον εχεις παρει αποφαση να το ανοιξεις κανε εναν οπτικο ελενχο πρωτα για καποια ψυχρη κολληση η καποιο καμμενο πυκνωτακι η αντισταση.Αυτα ειναι υλικα που τα βρισκεις και εδω!

Το δικο μου ειχε μια ψυχρη κολληση στην καλωδιοταινια και ηταν πανευκολη η επισκευη του!!!!

Keep true to the dreams of thy youth...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπτικά το μόνο που μου φαίνεται περίεργο είναι οτι το ολοκληρωμένο του σταθεροποιητή ζεσταίνεται υπερβολικά και όταν το πείραξα λίγο επιδεινώθηκε ο ήχος.Για να φανταστείς πόσο ζεσταίνεται, η άσπρη θερμαγώγιμη που έχει στην ψύκτρα του έχει στάξει στην πλακέτα.Την ακούμπησα λίγο με το κατσαβίδι και ήταν πολύ μαλακή.

Το πρώτο που θα αλλάξω είναι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα χειρότερα parts μέσα στο κύκλωμα του art mp είναι οι καλωδιοταινίες. Θέλει προσοχή γιατί ξεκολλούν εύκολα και σπάνε όταν βγάζεις τις πλακέτες απ το σασί. Σαν βελτίωση, αρχικά αυτές θέλουν αλλαγή με πιο ελαστικές.

Για να έχεις ηχητική βελτίωση, η πρώτη σκέψη είναι η αλλαγή της λυχνίας αλλά κυρίως των τελεστικών ενισχυτών που έχει με κάποιους πιο premium ηχητικά (πχ. LM6172 που προτείνει στο mod).

  Κακά τα ψέματα, οι τελεστικοί κάνουν όλη τη δουλειά στο κύκλωμα κι η λυχνία απλά συμμετέχει στη μετάδοση και μικρή ενίσχυση του σήματος. Αν είχαμε κάποιο schematic, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνουν bypass τα chip και να συμμετέχει μόνο η λυχνία στο δίαυλο του σήματος, έστω και ως buffer με μικρή ενίσχυση. Η παραμόρφωση των chip που έχει, είναι απαράδεκτη ως άκουσμα για ηχογραφήσεις κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... Αν είχαμε κάποιο schematic, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνουν bypass τα chip και να συμμετέχει μόνο η λυχνία στο δίαυλο του σήματος, έστω και ως buffer με μικρή ενίσχυση...

 

ορίστε ...

 

http://www.megaupload.com/?d=IM7DJ0WW

Musical Instrument Digital Interface

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου