Προς το περιεχόμενο

Μαμά, πότε η κιθάρα είναι... ''κουπί''?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Nομιζω οτι εδω πρεπει για αλλη μια φορα να κανω το ΑΙΩΝΙΟ ερωτημα που απασχολει την ανθρωποτητα απο καταβολης της...

 

Ρωτω λοιπον:

 

ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ ΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΑΙΤΑΛ?

 

 

Φίλωσ μασ έχης βγάλυ το μάτοι με τα ωρθωγραφικά. Το Μαχόγκανυ γράφαιτε με "Η". Δλδ Μαχόγκανη. Ώπωσ η Ητηά.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 311
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

mahogany, αλλα ποιο απ ολα??? και θελω να προσθεσω και κατι. υπαρχουν και φθηνα ξυλα οπως πχ basswood που χρησιμοποιουνται σε ακριβες κιθαρες. καλο ειναι να μην κολλαμε μονο στην τιμη του ξυλου γιατι δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχει και καλυτερες ιδιοτητες. τις περισσοτερες φορες η τιμη ανεβαινει λογω της μικρης ποσοτητας που μπορει να διατεθει στο εμποριο. Μετα δημιουργουνται και οι μυθοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα απαντήσω στο αρχικό ερώτημα και θα σας αφήσω να επιμένετε για την άποψη σας για να πιάσετε τα πολλά μηνύματα.

 

Δεν έχω ασχοληθεί με το αν ακούω ξύλα, λούστρα και άλλα (εδώ δεν ξέρω αν αντιλήφθηκα ηχητική διαφορά στον ίδιο ενισχυτή αμερικάνικου κ μεξικάνικου jazz bass). Έχω σκεφτεί να αγοράσω όργανο γνωρίζοντας τα σπεκς του και έχοντας δοκιμάσει ίδιο μοντέλο εδώ. Τελικά δεν το έκανα και προτιμώ να το έχω δοκιμάσει προσωπικά και καταλήγω πως δεν θα το έκανα εύκολα και μελλοντικά.

 

Εδώ μπλούζα δεν παίρνω αν δεν την έχω δοκιμάσει κ ας τη δοκίμασα στο ίδιο μέγεθος αλλά σε άλλο χρώμα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ειρήνη υμίν παίδες...το θέμα "ξύλα/λούστρα" και τα παρελκόμενα έχει αναλυθεί τόσο κι από τόσους, που στ'αλήθεια μου δημιούργηθηκε το ερώτημα: γιατί σας νοιάζει τόσο πολύ; ΟΚ, κι εγώ ασχολούμαι και τρελλαίνομαι κατά καιρούς όπως κι ο κάθε μουσικός που θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για τα όργανα που παίζει, όμως το ζήτημα άπτεται παραμέτρων οι οποίες είναι και αμέτρητες, κάποτε άγνωστες πιθανόν, αλλά και σχέση με την ψυχολογία των ανθρώπων έχουν, οπότε, καλό είναι να ψάχνουμε αλλά η οχύρωση πίσω απο εγωιστικές -κι ίσως κάποιες φορές αυθαίρετες- απόψεις τίποτε καλό δεν φέρνει...και το πιό σημαντικό: μας απομακρύνει απο το ζητούμενο, να βρούμε ένα όργανο που μας "φτιάχνει" να παίζουμε.

Σκεφτείτε ακόμη γιατί κάποιες φορές ενώ έχουμε βρεί κάτι σπέσιαλ για μας, καταλήγουμε να το πουλήσουμε αντικαθιστώντας το με κάτι άλλο...γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε που αλλάζουμε κι αποζητούμε κάτι διαφορετικό κι όχι γιατί "ξεράθηκαν τα λούστρα"...

Οι συζητήσεις προσφέρουν σε όλους μας, τα δόγματα γκρεμίζουν την όποια αρτίστικη πλευρά μας...

Όλα καλά είναι, όχι για όλους όμως...μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάτι δεν μας αρέσει; ακόμα καλύτερα...μπορούμε να καταλάβουμε τα επι μέρους υλικά που θα μας φέρουν πιό κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα; έξοχα! κι όμως, ακόμα και τότε, το εύρος είναι τόσο μεγάλο που η ζωή μας η ίδια είναι αστεία ως μέγεθος προκειμένου να σχηματίσουμε ασφαλή γνώμη για το σύνολο των διαθέσιμων επιλογών.

Εν κατακλείδι, καλό είναι να μην ξεχνάμε γιατί αγοράζουμε όργανα κι εν πολλοίς γιατί τα λέμε και στο ΝΟΙΖ...γιατί θέλουμε να ΠΑΙΞΟΥΜΕ μουσική.

Κι ίσως αυτός είναι πιό ασφαλής τρόπος προκειμένου να μάθουμε να αξιολογούμε σωστά και σε βάθος κάποια πράγματα, γιατί παίζοντας μουσική δεν γινόμαστε απλά καλύτεροι παίκτες, αλλά πιό φιλοσοφημένοι άνθρωποι...λέω τώρα εγώ ο καψερός... :-\

 

Εδώ μπλούζα δεν παίρνω αν δεν την έχω δοκιμάσει κ ας τη δοκίμασα στο ίδιο μέγεθος αλλά σε άλλο χρώμα :)

 

 

Κι όμως!! Είμαι βέβαιος πως η βαφή διαφορετικών χρωμάτων στα υφάσματα επηρεάζει και την αίσθηση της αφής αλλά ίσως και το μέγεθος!!!

Μωρέ λες νάχει δίκιο ο Μάραθον;... ;D

 

θελω να απευθυνθω στον marathon και τον superfunk που απο οτι εχω καταλαβει εχουν εμπειρια σε tele και στον ηχο που θα πρεπει να βγαζουν. εχει κανενας απο εσας παιξει με tele με διαφορετικα ξυλα? πχ μαονι? αν ναι ειχε διαφορες στον ηχο?

 

Δεν είμαι κανείς εκ των δύο αξιοσέβαστων κυρίων αλλά ναί, είχαν. Έχω παίξει με Τέλε διαφόρων μεγεθών και ποιοτήτων (όχι σε μαγαζιά, ζωντανά  8)...) με σώματα:

alder, pine, mahogany, poplar, basswood, swamp ash, unknown hardwoods  ;D, ash, spruce! και μπορεί να ξεχνάω και κάποιες... ;D ΔΕΝ ακούγονταν όλες το ίδιο...κάθε άλλο.

Ήταν τα ξύλα που έκαναν τη διαφορά; ΜΗ ρωτάς εμένα, μερικές ήταν υπέροχες, άλλες φτωχές...ακόμα αγοράζω ή φτιάχνω Τέλε  ;D...ωραία είναι!

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο τσάκ με πρόλαβε ο ez και με κάλυψε. Διαβάζω εδώ και ώρα απο τη σελίδα 4 μέχρι την 23. Μην είστε εγωιστές. Αν είπατε κάτι λάθος, δεν έγινε τίποτα. Μην προσπαθείτε να υποστηρίξετε το λάθος που κι εσείς ξέρετε ότι δεν υποστηρίζεται. Πολύ σωστό επίσης ότι την τιμή των ξύλων δεν την ορίζει η μουσικότητά τους αλλά η διαθεσιμότητά τους και τα μεταφορικά κλπ.

 

Και κάτι ακόμα... το μαόνι δεν θα ακουστεί ποτέ σαν alder. Ούτε το alder σαν μαόνι. Όποιος μπορεί να μου αποδείξει το αντίθετο, κερνάω καφέ.

 

Αγάπη φίλοι, αγάπη...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως όντως....γιατί τέτοια ζητήματα συζητούνται τόσο συχνά? Γιατί να ψάχνουμε την αιτία?

 

Γιατί π.χ. να λέμε οτι τα ξύλα/βερνίκια/μαγνήτες/κλειδιά/βίδες ακούγονται το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς και δεν λέμε οτι αυτή η κιθάρα με αυτά τα specs (ολοκληρωμένο προϊόν) ακούγεται έτσι και με άλλα specs (συγκεκριμένα) αλλιώς, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή η διαφορά.

 

Γιατί να πρέπει να αναζητούμε την αιτία αυτής της διαφοράς και να μην την αποδεχτούμε ως έχει. Γιατί έτσι! Γιατί π.χ. μια στρατ απο αυτό το α) ξύλο, τους β) μαγνήτες, το γ) βερνίκι και τις δ) βίδες ακούγεται έτσι, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα οτι και κάποια άλλη κιθάρα (όχι απαραίτητα στρατ) δεν θα μπορούσε να ακούγεται το ίδιο. Γιατί έτσι όμως! Χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Απλά "έκατσε"....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μπορει και ζει απο αυτο? και 1 μηνα θελει ενα λεπτο στρωμα? μερικα μου φαινονται υπερβολες.

 

Φιλε EG, εν μερει εχεις δωσει τις απαντησεις μονος σου, σε αλλα δικα σου ποστ:

 

 

σε δεκα μερες ηλεκτρικη κιθαρα? εγω φτιαχνω ηλεκτρικες κιθαρες, ειναι το hobby μου. απο την εμπειρια μου 10 μερες δεν αρκουν ουτε για το βερνικι να ειναι σε ετοιμο για τριψιμο και γυαλισμα.

 

Κατα την αποψη του Vigier χρειαζονται 30 μερες.

 

 

η κυρια εργασια μου μου δινει την δυνατοτητα να μην ενδιαφερομαι για το κερδος απο την κατασκευη κιθαρας. θα ηταν ευχαριστηση μου να φτιαξω μια κιθαρα για καποιον που θα το εκτιμουσε. οσο για το κερδος απο τις κιθαρες εχω κλεισει συνεργασια με πολυ γνωστο μαγαζι στην αμερικη. οπως καταλαβαινεις ξεκινησε ως hobby. οσο για την κατασκευη της κιθαρας που σηζηταμε τωρα μαλλον θα εχεις καταλαβει οτι πλεον ουτε σκληθρα δεν θελω να δωσω στους "επαγγελματιες" αυτου του forum. και πιστεψε με το να φτιαξω κιθαρα χωρις κερδος δεν συμαινει οτι τα εχω χασει. καποιοι που εχουν στην καρδια τους τη μουσικη δεν ενδιαφερονται παντα για το κερδος.

 

Ο Vigier εχει επιχειρησεις αργυροχρυσοχο'ι'ας, ειναι παμπλουτος και κατα συνεπεια δεν περιμενει να ζησει απ'τις κιθαρες που πουλαει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα την αποψη του Vigier χρειαζονται 30 μερες.

 

για καθε στρωση βερνικι. ειναι υπερβολικο.τι σχεση εχουν οι 10 μερες που λεγαμε τοτε για ολοκληρη κατασκευη κιθαρας με αυτη την περιπτωση ???

η κυρια εργασια μου μου δινει την δυνατοτητα να μην ενδιαφερομαι για το κερδος απο την κατασκευη κιθαρας. θα ηταν ευχαριστηση μου να φτιαξω μια κιθαρα για καποιον που θα το εκτιμουσε.

μονο που εγω το συνεχιζω και θα το συνεχισω ως hobby. Αυτος ο ανθρωπος πουλαει. εχει μεγαλη διαφορα αυτο. εχω μια κιθαρα που κοντευει να κλεισει χρονο στο βαψιμο. δεν σημαινει οτι χρειαζεται τοσο, αλλα δεν με πιεζει κατι να την τελειωσω. δουλευω ταυτοχρονα project απλα γιατι ετσι με ευχαριστει. αν δουλευα επαγγελματικα σιγουρα θα επρεπε να αλλαξω νοοτροπια. Αυτος ειναι επαγγελματιας, αρα τον αφορα το ΚΕΡΔΟΣ. επειδη ειναι παμπλουτος τοτε γιατι δεν το κανει και αυτος για την πλακα του, να χαρισει και μερικα οργανακια να μεινουν και καποιοι ευχαριστημενοι? για εμενα οποιος κανει κατι επαγγελματικα σιγουρα ενδιαφερεται και για το κερδος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.ακόμα αγοράζω ή φτιάχνω Τέλε  Grin...ωραία είναι!

 

ΑΚΡΙΒΩΣ... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου