Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικό κόντρα-μπάσο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν. Την ερχόμενη βδομάδα έχω να ηχογραφήσω ένα ηλεκτρικό κοντραμπάσσο. Το όργανο δεν εχει καθόλου σώμα απλά είναι ένα "παλούκι" με χορδές. Σκέφτομαι βασικά να το γράψω σε 2 κανάλια. Ένα κανάλι απ' ευθείας στην κονσόλα και ένα σε ενισχυτή μπάσου Fender Bassman 300.

 

Έχετε κάτι άλλο να προτείνεται? Μήπως δεν θα βγει καλός ο ήχος στον ενισχυτή? Α κάτι που ξέχασα. Στην καμπίνα σκέφτομαι να βάλω μικρόφωνο Neumann U89 σε απόσταση 20 εκ.

 

Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή το όργανο θα το έχω στη διάθεση μου για πολύ λίγη ώρα και δεν προλαβαίνω να πειραματιστώ όσο θέλω. Λοιπόν τι λέτε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εμμμ.... Αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιες τρελές δυνατότητες.

&Αν έχεις καμιά κάψα που να πιάνει δονήσεις μπορείς να την κολήσεις σε όσο από το σώμα του οργάνου υπάρχει. Ακόμα μπορείς να κολήσεις κανα μεγάφωνο από ακουστικά πάνω, να το συνδέσεις σαν μικρόφωνο&και να το λιώσεις στην προενίσχυση...

τέρμα η πλάκα.

Κάτι που ίσως πρέπει να κοιτάξεις σοβαρά να ηχογραφήσεις είναι ο ήχος που βγαίνει από το παίξιμο. Τρίξιμο χορδών, χτύπημα δαχτύλων κ.λ.π. Βάλε, για παράδειγμα,&ένα μικρόφωνο πανω στον καβαλάρη του οργάνου να στοχεύει το χέρι του εκτελεστή. Αυτό όχι για να πάρεις καλό σήμα από τον ήχο του οργάνου αλλά προσθέτοντας τους ήχους αυτούς στα άλλα δυο σήματα μπορείς να πετύχεις πιο αληθοφανές αποτέλεσμα. Σαν να ήταν κανονικό ακουστικό κοντραμπάσσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη το συγκεκριμενο οργανο το έχω ηχογραφησει, θα σου πω και πως εγινε η καλύτερη υλοποιηση του.

Ενα καλο di box ( εγω χρησημοποιησα το Avalon Ultra five direct U5) και αμεσως μετα στον μεταροπεα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου