Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για χρήση power conditioner


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

 

Μετά από μικρό ψάξιμο (τσέκαρα και τα όσα έχουν γραφτεί παλιότερα στο νόιζ) προσανατολίζομαι να αγοράσω τη φθηνή λύση της Furman για power conditioning, δηλ. το M-10Χ E (http://www.thomann.de/gr/furman_m10x_e.htm). Σε αυτή τη φάση δεν θα μπορούσα να διαθέσω παραπάνω χρήματα για κάποιο σταθεροποιητή τάσης, ή για κάποια πιο επαγγελματική λύση σε power conditioner (πχ ακριβότερα μοντέλα της Furman - βλ. PL-8 CE), οπότε αυτό μοιάζει μια ικανοποιητική λύση.

 

Ωστόσο, μιας και δεν έχω ξαναέρθει σε επαφή με παρόμοια συσκευή, εξακολουθώ να έχω μερικές απορίες:

 

- Για να συνδέσω στο Furman τον ενισχυτή, ένα ρακ εφέκτορα, και κάποια πετάλια, θα συνδέω το plug της τροφοδοσίας καθενός από αυτά τα μηχανήματα με ένα καλώδιο σαν και αυτό (http://www.thomann.de/gr/stairville_kaltgeraete_adapterkabel_1m.htm), και μετά την IEC άκρη αυτού του καλωδίου στο Furman; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει σωστή συνδεσμολογία;

 

- Θα μπορούσα εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω ένα πολύπριζο στο οποίο να συνέδεα όλα τα καλώδια τροφοδοσίας ενισχυτή, πεταλιών και ρακ, και κατόπιν να έπαιρνα το καλώδιο του ίδιου του τροφοδοτικού και να το συνέδεα στο Furman παρεμβάλοντας ένα καλώδιο όπως το παραπάνω (http://www.thomann.de/gr/stairville_kaltgeraete_adapterkabel_1m.htm); Κι αν ναι, θα είχε επιπτώσεις το ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούσα μόνο 1 υποδοχή του Furman, αντί για 6 υποδοχές που θα χρησιμοποιούνταν στην 1η περίπτωση;

 

Ελπίζω να υπήρξα περιγραφικός. Οποιαδήποτε πληροφορία από κάποιον που έχει ή είχε στην κατοχή του Furman power conditioners θα ήταν χρήσιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

 

Καθώς χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο μηχάνημα να σου πω 2-3 πραματάκια.

 

Κατ' αρχάς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλό πολύμπριζο. ΔΕΝ παρέχει οποιαδήποτε μορφή power conditioning (σταθεροποίηση τάσης, κλπ). Περιλαμβάνει φίλτρο για ηλεκτρομαγνητικές "παρεμβολές" και ασφάλεια για υψηλή τάση (surge protection).

 

Τώρα στο θέμα της συνδεσμολογίας, εφόσον τα μηχανήματά σου διαθέτουν κλασική έξοδο τροφοδοσίας IEC μπορείς να πάρεις αυτόν τον αντάπτορα (επί τον αριθμό των μηχανημάτων), ο οποίος θα σε γλυτώσει από το "χάος" των καλωδίων που θα έχεις με την πρώτη λύση που παραθέτεις.

 

http://www.thomann.de/gr/apart_mbac.htm

 

Στη δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις, και δεδομένου ότι συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να εξυπηρετήσει συνολικές απαιτήσεις έως 10A, δε θα σου πρότεινα να "φορτώσεις" τη μια θύρα με όλα τα μηχανήματα. Επίσης, θα έχεις ένα ακόμα ανεπιθύμητο καλώδιο στο rack σου (αυτό του πολύμπριζου).

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Τ.

Ε = mc^2 = Fb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks για την απάντηση. Δυστυχώς με τα μηχανήματα που έχω δεν μου λύνονται τα χέρια για τη χρήση συγκεκριμένων (και λίγων σε ποσότητα) ανταπτόρων σαν αυτό που παραθέτεις. Τελοσπάντων, με βλέπω να αναθεωρώ και να το αφήνω προς το παρόν το θέμα, τουλάχιστον για αρκετό καιρό ακόμα... και κάποια στιγμή με το καλό να αποφασίσω να δώσω αρκετά χρήματα για κάποιον σταθεροποιητή τάσης.

 

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Να θεσω και γω μια ερωτηση σχετικα με το θεμα πολυπριζο?!?!

 

 

Πηρα χτες ενα power conditioner της furman. Και σκεφτομαι γι'αρχη να βαλω πανω τον ενισχυτη και το pedalboard.

Ο ενισχυτης εχει αποσπωμενο καλωδιο οποτε μπορω να χρησιμοποιησω το καλωδιο που ειναι 3πινο και απο τις δυο πλευρες (αρσενικο/θυληκο). Το θεμα μου ειναι οτι στο pedalboard εχω βαλει με βελκρο στην ακρη ενα πολυπριζο και κοτσαρω επανω οτι τροφοδοτικα εχω απο πεταλια και κτλ κτλ. Αν στο πολυπριζο κοψω το σουκο φις του και προσαρμοσω ενα φις αρσενικο 3πινο , θα ειμαι οκ? Η μπορει να ειναι μειον για το Furman?

 

Επισης κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι , Αν το ρακ το βαλω επανω στο γραφειο ωστε να βαλω επανω του και τα 2 monitors και μετα για τον ενισχυτη να τραβηξω ας πουμε ενα 10μετρο καλωδιο με 3πινα φις (αρσενικο/θυληκο) θα εχω θεμα με τοσο μεγαλο μηκος καλωδιου? Μηπως ακυρωνεται το sound filter που θεωρητικα εχει σε τετοια μηκη?

'Αληθεια???'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου