Προς το περιεχόμενο

Ποιά Πεταλάκια Behringer?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λέει καθόλου η παρακάτω σύνθεση? (για αρχάριο πάντα :P)

BEHRINGER UC-100 ULTRA CHORUS ΠΕΤΑΛ

BEHRINGER BO-100 BLUES OVERDRIVE STOMP BOX

BEHRINGER OD-100 OVERDRIVE - DISTORTION STOMP BOX

BEHRINGER PB-100 PREAMP BOOSTER STOMP BOX

BEHRINGER UM-100 ULTRA METAL ΠΕΤΑΛ

BEHRINGER UP-100 ULTRA PHASE SHIFTER ΠΕΤΑΛ

BEHRINGER UD-100 ULTRA DISTORTION ΠΕΤΑΛ

 

ευχριστώ εκ των προτέρων

iving is easy with eyes closed

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να πάρεις διάφορα πεταλάκια ήταν είναι και θα είναι μια επιλογή που γεινόταν για να μπορείς να συνδιάζεις διάφορες μάρλες και διάφορες χριές που σου αρέσουν μαζί χωρίς να σε περιορίζει το (όλα από μία μάρκα) των πεταλιέρων που σε μερικές περιπτόσεις δεν είναι απόλυτα χειρότερο και είναι σίγουρα ποιο εύχρηστο. Εγώ πεταλάκια χρισημοποιώ αν και θα σου πρότινα να πάρεις μια πεταλιέρα για αρχή και αργότερα μπορείς να προσθέσεις κάπια πεταλάκια που θα νιώθεις πω η χρια τουσ όντως σου λίπει από τον ήχο σου.

Το να πάρεις ένα μάτσο πεταλάκια της Beringer που δεν είναι και τίποτα το ιδιέτερο πιστεύω πως δεν θα σε οφελίσει σε τίποτα!

Γνώμη μου να τσεκάρεις μια το V-amp , την GNX-4 της Digitech καθώς και την GT-8 της Boss η κάνα POD Line6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To πρώτο και πλέον βασικό είναι να ακούσεις πολλά samples από πολλά πεταλάκια για αντιληφθείς πως λειτουργεί κάθε εφφέ πάνω στον ήχο της κιθάρας. Τι είναι το phaser, τι το chorus, τι το tremolo, flanger, reverb κλπ. Τότε μονάχα θα μπορέσεις να αντιληφθείς και ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ, ποια εφφέ θέλεις και χρειάζεσαι. Αφού αποφασίσεις αυτό το πράγμα περνάς στην επιλογή μάρκας: ποιο phaser, overdrive, delay κλπ. 8O

 

Όσο για τα Behringer στις εξευτελιστικές τους τιμές δεν μπορεί κανείς να έχει υψηλές απαιτήσεις ποιότητας, αλλά ίσως για έναν αρχάριο να είναι και παραπάνω από αρκετά. Βλέπω πάντως μια υπερβολή σε αυτά που σκέφτεσαι καθώς δύσκολα θα βρεις στα πρώτα στάδια ενασχόλησης με την κιθάρα χρησιμότητα σε 3-4 διαφορετικά overdrives και distortions. Σίγουρα είναι καλό με 150 ευρώ να έχεις καθαρίσει με τα 5-6 βασικά εφφέ που το 90% των κιθαριστών έχει στο rig του. Ίσως είναι και καλή ευκαιρία για να καταλάβεις το κάθε εφφέ και την θέση του στον ήχο σου. Είμαι βέβαιος ότι κάποια από αυτά θα τα αλλάξεις με καλύτερα και ακριβότερα πετάλια όχι σε κάποια πολύ μακρινή στιγμή, αλλά ίσως κάποια να μείνουν στο rig σου γιατί έχεις βρει κάτι στον ήχο τους.

 

 

Εγώ προσωπικά δεν θα σου πρότεινα να πάρεις μια Digitech, Boss ή Line6. Eγώ τις βρίσκω περιοριστικές και πολύ "ψεύτικες" αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη. Η μόνη περίπτωση πεταλιέρας που έχει τα @@@@δια στον ήχο της να βγάλει ότι μπορεί να θελήσεις και αξίζει τα σχεδόν 500 ευρώ της είναι η VOX Tonelab SE. :wink:

 

 

Εδώ που τα λέμε τώρα που είσαι στην αρχή καλύτερα 150 ευρώ για 5-6 πεταλάκια Behringer και στη συνέχεια να χτίσεις σιγά-σιγά το δικό σου pedalboard επενδύοντας τα χρήματα σποραδικά (και με το πλεονέκτημα ότι θα είναι συνειδητή η κάθε επιλογή σου μετά από ψάξιμο) παρά 400+ για μια πεταλιέρα με ήχο που ίσως σε περιορίσει κάποια στιγμή, αλλά θα είσαι με δεμένα χέρια.

 

Αλλά δοκίμασε την Tonelab, πολλοί εμίσησαν τις πεταλιέρες, αλλά τούτο εδώ είναι άλλη ιστορία. 8) [/img]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον john περι πεταλιέρας κθώς και εγώ πεταλάκια χρισημοποιώ όπως ήπα και πριν! Βέβεα μια επιλογή από πολλά beringer πιστεύω ότι δεν είναι καλίτερη επιλογή για έναν αρχάριο που μία από τις πεταλίερες που ανέφερα θα των κάνουν να γνωρίσει καήτερα τα εφέ σαν εφέ και σινδιασμούς αυτόν!

Παντος η γενική μοθ γνώμη ειναι Petalakia Rulez!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια πεταλιέρα είναι μάλλον παρα πολύ για έναν αρχάριο και σίγουρα θα χαθεί στην πολυπλοκότητα.

 

Τα χωριστά πεταλάκια δίνουν μιά καλλίτερη εικόνα του τί κάνει το κάθε ένα και είναι πιο εύκολα στην ρύθμιση.

 

Αλλωστε ποτε δεν σταματάει κανείς να αγοράζει ... :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά ήχο έχουν τα Behringer! Ειδικά με 18,60 ευρά από Thomann... Απλά είναι λίγο noisy... Γιαυτο πάρε και το noise reducer τους, NR100 νομίζω λέγεται, και βάλτο στο τέλος... 8)

 

 

Can't stop (buying stuff just to play) rock 'n' roll...

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον τάρα που το σκεύτομαι καλήτερα έχετε δίκιο για το ότι θα νωρίσει καλήτερα τα εφέ από χωριστά πεταλάκια και αν σκεφτούμε και την τιμή όντως παραμένει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και γλιτώνει και την πολυπλοκότητα μιας πεταλιέρας που θέλει πτυχίο προγραμματιστή γι να πετύχεις καλούς ήχουσ!!!

:D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είτε&ήσουν "αρχάριος" είται όχι εγώ θα σου πρότεινα το εξής:

Κιθάρα και ενισχυτή. Ενισχυτή χωρίς εξομοιώσεις και πολλά μπλιμπλικια.

Αυτό που χρειάζεται το 80% των κιθαριστικών περιπτώσεων είναι ένα καθαρό κανάλι, ένα γκάζι, άντε και ένα ψιλοβρώμικο(αν και αυτό στρώνεται και από το γκαζιάρικο κανάλι), βαθάκι(οι περισσότεροι ενισχυτές έχουν αρκετό), wah-wah, delay και άντε και κανα modulation effect(chorus, flanger, phaser). ¶ντε να χρειαστείς και κάτι για να σου ανεβάζει την ένταση(όχι πεταλάκι πρίν τον ενισχυτή) για να βγαίνεις καλύτερα σε solo. Κατα προτίμιση ένα volume pedal, αν και δεν είναι απαραίτητο.

Εγώ προσωπικά 'εχω 3 κανάλια με solo boost σ' ένα messa boogie, ένα boss delay,&ένα&boss wah, ένα&peterson tuner και ένα moogerfooger phaser.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου