Προς το περιεχόμενο

Ευχαριστώ γιατρέ μου !


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι πως πήζω στο στούντιο, και σαν engineer, και σαν επι χροίμασι εκδιδόμενος κιθαρίστας, γι’αυτό έχω αρχίσει να παίρνω homework προκειμένου να με βλέπει και η κυρά !

Κι επειδή η Καλλιθεάρα δεν επιτρέπει πολλά decibel, γράφω μονίμως direct..

Πέρα λοιπόν απο τις ευφάνταστες αλχημείες* προκειμένου το track να ακούγεται όπως πρέπει πρίν τα edits, πέρα απο την απίστευτη φρίκη που τρώω κάθε φορά που εκνευρίζομαι με την διαφορά στο headroom αλλά και στην σωστή αποτύπωση των μεσαίων που έχει η RME του στούντιο σε σχέση με την Tascam μου (υλικό για νέα περιπετειώδη threads :D ), οφείλω να μοιραστώ αδέρφια μαζί σας, την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σ’ αυτόν που σχεδίασε το Red Box II pro της Hughes & Kettner !

Εδώ και 5 χρόνια όποτε χρειάζεται να γράψω για κάποιον άλλο ή για την μπάντα μου και πρέπει να γίνει γρήγορα, δηλ direct, ο ...γερμανός μου’χει σώσει το γόητρο.

Και δε μιλάμε για πιστή προσομείωση ηχείου όταν δεν υπάρχει ενισχυτής και τέτοια μίζερα, αλλά οτι πολλές φορές το προτιμώ πλέον και απο ήδη στημένο ενισχυτή !

 

Πρίν 2 ώρες τελείωσα ένα θεματάκι που μου ζητήθηκε για μια ταινία, και τολμώ να πώ, πως με την Tele, ένα Route 66, ένα MI Audio Blues Pro και τον γερμανό άκουσα έναν απο τους πιο ‘έτοιμους’ ήχους που έχω γράψει ώς τώρα –όπου έτοιμος θεωρητικά είναι ένας ήχος που μπορεί να κρατήσει το ζουμί του, αλλά να είναι όσο ¨στενός¨ χρειάζεται για να βρεί χώρο σε μια μίξη με άλλα 8 κανάλια κιθάρες + πολλά ακόμη ¨μεσαία¨ όργανα..

 

Δε λέω , καλά τα recording outs του Boogie Studio Pre που χρησιμοποιώ συνήθως, αλλά ο άτιμος ο γερμανός έχει μια τόσο γλυκιά Voxίλα στο combo setting που νομίζω πως ποτέ άλλοτε δεν έχω ξανακούσει, ούτε απο Palmer, ούτε απο Sansamp ή οτιδήποτε παρομοιο.....

 

Απλά ήθελα να το βγάλω απο μέσα μου γιατρέ μου, ευχαριστώ !

 

(*αλχημείες : τις προάλλες έπρεπε να γράψω κιθάρες για κάποιον και με τα πολλά μου ζητήθηκε ένας ήχος τύπου Edge περιόδου Achtung Baby 8O !!! Γελάστε λοιπόν με την καρδιά σας – εγώ εκ των υστέρων έχασα ένα σφράγισμα απ’ το νευρικό - με το chain που χρησιμοποίησα για να ικανοποιηθεί ο αθάνατος έλλην παραγωγός ....

Tele – wah – blues pro - Boogie – red box – delay (1) –( Nuendo) – Guitar Rig tweed cab off axis – Filter VST – Ohm Boyz delay (2) ! Γαμώ ;;;

Μη ρωτάτε αν πλησίασα καν, είναι ντροπή !! Εφόσον όμως άρεσε στον πελάτη ....

8)

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμμμ...πρεπει να σε βλεπει και λιγο η κυρα σου... :)

καλη φαση να δουλευεις και στο σπιτι ομως ε;(ακομα και με ..ευφάνταστες αλχημείες.. :) )

ρε για να καταλαβω οταν λες για το Red Box II pro της Hughes & Kettner εννοεις αυτο;(μαλλον οχι αφου ειπες pro και βλεπω mk2...μπερδευτικα τωρα :roll: )

913618079a77998d1af324b86bca4b9a142c7cd2a9cbaa50f65e64dd.jpg

 

για να κανω και εγω μια δοκιμη αν ειναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αυτό είναι !

To pro ήταν λάθος εκ παραδρομής, μια που γράφοντας χθές κοίταγα το σκονισμένο Palmer μου :D

 

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το Red Box με ένα ή δύο od's κι απο εκεί ρίξτο σε ένα κανάλι στο Cubase, στο οποίο στα sends θα έχεις το Guitar Rig σε κάποιο preset μόνο σαν cabinet.

Συνηθως χρησιμοποιώ τα tweeds, και το send level δεν ξεπερνάει το 60%.

-Έχε υπόψιν όμως πως αυτό αναφέρεται σε κομμάτια ήδη στημένα, οπου απλά χρειάζεσαι κάτι που να "δένει" στη μίξη, κι όχι για real time drooling :wink:

Αφού γράψεις κάτι , παίξε με το send level και δες πως κάθεται καλύτερα.

Μην ξεχάσεις να δώσεις λίγο χώρο απο ένα απ'τα reverbs του Cubase για να αποκτήσει το όλο θέμα φυσικότητα !

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου