Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με phase correlator


WildchildGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Χρησιμοποιώ το multiscope του cubase στις μίξεις μου και παρατηρώ ότι ο δείκτης παίζει σε αρνητικές και θετικές τιμές. Τι μπορεί να φταίει ? Χρησιμοποιώ κυρίως vst instruments και προκαθορισμένες stereo εικόνες οργάνων. Ευχαριστώ

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εννοείς τι "φταίει" για τις αρνητικές τιμές, φταίει το ότι το κανάλι στο οποίο έχεις το scope έχει έντονη stereo πληροφορία, (στιγμιαία μεγάλη διαφορά στην ένταση ανάμεσα στο δεξί και αριστερό κανάλι) πράγμα που εκείνη τη στιγμή μεταφράζεται απ'το scope σε αρνητικές τιμές.

 

Όσο μένεις σε stereo αρχεία, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή του ήχου, αλλά αν κάνεις mixdown σε mono -στα σημεία που το scope έδειχνε αρνητικές τιμές- θα έχεις αισθητή απώλεια στην ένταση του ήχου. Πχ στην ακραία περίπτωση που το Scope δείχνει μονίμως -1, τότε αν κάνεις export σε mono, δεν θα ακούγεται απολύτως τίποτα.

 

Συνήθως ευθύνονται διάφορα στερεοφωνικά εφφέ, ίσως πχ να το έχεις παρακάνει με κάποιο chorus, ή με το width κάποιου reverb. Δεν είναι κακό να έχεις που-και-που αρνητικές τιμές σε κάποιο μεμονωμένο κανάλι, αλλά αν αυτό είναι αρκετά δυνατό σε ένταση, γρήγορα θα αρχίσει να επηρρεάζει όλο το mix, με αποτέλεσμα να έχεις αρνητικές τιμές και στο Stereo bus.

Το πρόβλημα διορθώνεται χρησιμοποιώντας κάποιο Stereo Widening plugin στο προβληματικό track, σε ρυθμίσεις χαμηλότερες του 100%. Δηλαδή, αντί να αυξήσεις το εύρος της στερεοφωνικής εικόνας του καναλιού, να το "στενέψεις" μέχρι να μην ακούς έντονη διαφορά στη μείξη σε stereo και mono mode.

 

Γενικά, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να σε απασχολεί κυρίως αν σκοπεύεις να αναπαράγεται η μουσική σου από μονοφωνικές πηγές. Κοινή πρακτική -πάντως- για το stereo bus, είναι να αποφεύγονται οι αρνητικές τιμές, ειδικά αν δεν είναι στιγμιαίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το είχα αντιληφθεί  ;D Η αλήθεια είναι οτι το scope το δοκιμάζω στο τελικό mixdown.Ίσως είναι καλή ιδέα βέβαια να κοιτάζω το κάθε κανάλι ξεχωριστά πλέον. Γενικώς δεν χρησιμοποιώ stereo widening.(αν και θα μου άρεσε να αυξήσω το συνολικό εύρος...όπως το βλέπω σε επαγγελματικές μίξεις).

1000 ευχαριστώ για την απάντηση!

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου