Προς το περιεχόμενο

DIY synth oscillator mixer


giorgosrida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω! Λοιπον, εχουμε βαλει μπροστα με εναν φιλο ενα project για να φτιαξουμε ενα DIY ANALOG MODULAR SYNTH!! Καταληγοντας στον oscillator που θα βαλουμε, ο οποιος εχει την εξης ιδιομορφια οπως μπορειτε να δειτε ( http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/VCO20090724REV0/VCO20090724REV0.html ), βγαζει 4 εξοδουs, square-ramp-triangle-sine, σε ξεχωριστη εξοδο το καθενα. Σκεφτηκα, αντι για να εχει 4 εξοδους και καθε φορα να συνδεω-ξεσυνδεω καλωδια, να κανω ενα μικρο Mixer, το οποιο να mixαρει αυτες τις 4 εξοδουσ σε μια, με ρυτημιζομενι ποσσοτητα της καθεμιας. Ετσι, θα υπαρχει και η δυνατοτητα (θαρρω) το αποτελεσμα να βγει κατι πιο περιπλοκο απο μια απλη κλασσικη κυματομορφη... Αμα καποιος ξερει, ας επιβεβαιωσει-καταριψει το αν θα δουλευει κατι τετοιο... Επισεις, βρηκα 2 mini mixers (τα παραθετω σε φωτογραφιες απο κατω), αλλα δεν ξερω αμα στεκουν και τα 2 και τι διαφορες μπορει να εχουν... Τα φωτα σας λοιπον...

mixerlayout.gif.dd1ba174ce5e7bd33f2415fcadf14436.gif

mixer_sc.thumb.gif.1d3deb5f5154f9175a84969925185ac7.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρωτο, αναλογως τη δομή των κυκλωμάτων πριν και μετά από αυτό, μπορεί να δουλέψει από ικανοποιητικά εώς χάλια - υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα γιατί είναι εντελώς passive. Το δεύτερο δεν έχει τέτοια προβλήματα, η συμπεριφορά του είναι δεδομένη.

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω, το επιασα! Κομπλε, ευχαριστω! Στο δευτερο λοιπον, μηπως ξερεις αν υπαρχει καποιος ευκολος τροπος να μπει και master volume knob?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα... αντικαθιστας την R14 (1MΩ) με ένα ποτενσιόμετρο ιδιας τιμης, τα 2 ακριανα ποδαρακια στη θεση της αντιστασης και η εξοδος ειναι απο το μεσαιο ποδαρακι του ποτενσιομετρου.

 

Ή ακόμα καλύτερα (για να μη μπλέξεις με μετατοπίσεις φάσης και αποκοπές συχνοτήτων) μπορείς να συνδέσεις ένα ποτενσιόμετρο 100Κ στη θέση της R10 (ένα ακριανό ποδαράκι του και το μεσαίο - το τρίτο το αφήνεις στον αέρα).

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλα προσπαθω τωρα, να δω τι θα βγει...

 

Η προσπάθεια είναι το μεγαλύτερο μέρος της μάθησης. Καλή επιτυχία!

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου