Προς το περιεχόμενο

bamkaikato - Ενα κομμάτι μου


bamkaikato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε Γιωργο, καλώς κόπιασες. Για πρώτο ποστ όμως η παρουσίαση του εαυτού σου χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένδεια.

Το κομμάτι σου τώρα έχει ενδιαφέρον με πολύ ωραίο το οργανικό μέρος που αρχίζει στο 2.41. Αισθάνομαι όμως ότι η φωνή σου οριακά βγαίνει (στο ρεφραίν) από το συγκεκριμένο τόνο.

 

Υ.Γ. Οι 4 νότες >0.18, παραπέμπουν στην εισαγωγή του Smalltown boy.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είσαι φοβερός... τα έπιασες όλα.Wink

y.g στο επόμενο κομμάτι θα γράψω info.μια δοκιμη έκανα σήμερα ως πρώτη μέρα.

και πάλι ευχαριστώ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφερον!

Παραβλεποντας την ομοιοτητα που ανεφερε ο Νεστορας,μου αρεσε η μουσικη του κομματιου,το υφος,η αισθητικη του.

 

Δυο ταπεινες παρατηρησεις.

Το κομματι μουσικα με παραπεμπει σε κιθαριστικο ποπ με college ροκ αποχρωση.

Η φωνη σου,αν και εχει δικο της ηχοχρωμα και ερμηνευτικο ιδιωμα,με μια ταση αφηγησης και συναισθηματικης εξωστρεφειας,δεν μου φανηκε ταιριαστη με τη μουσικη.

 

Χρειαζεται περισσοτερη δουλεια η μελωδικη γραμμη του ρεφραιν.Το κουπλε μπορει να παραμεινει ''αιωρουμενο'' οπως το εχεις.Στο ρεφραιν ομως θελει κατι πιο ''μπαμ'',κατι που να μενει.Εχω την εντυπωση οτι θελησες να χωρεσεις ολους τους στιχους που ειχες για ρεφραιν και αυτο το  οδηγησε σε μια οριακη ''ασφυξια''.

 

Και ενα τελευταιο,ισως ανουσιο.

Το εφε που εχεις βαλει στη φωνη,μου ακουγεται σαν echo.Δεν ξερω αν το κανες ηθελημενα.

Νομιζω οτι θελει ενα απαλο reverb... ;)

 

Kαλως ηρθες στο νοιζ Γιωργο!

Περιμενουμε κι αλλα δειγματα!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι όντως έκο το εφέ.γενικά με την φωνή έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα.αλλά τι να κάνω?

μόνος μου είμαι και χωρίς χρόνο.ότι μπορώ.πάντως ευχαριστώ.βοηθήσατε αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνολικά είναι μια καλή δουλειά, ακούγεται ευχάριστα, η παραγωγή μου φαίνεται ενδιαφέρουσα όπως και το ιδίωμα που πας να φτιάξεις. Αίσθησή μου είναι ότι πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή και τις σωστές δόσεις στη συνταγή, ώστε αυτό το ιδίωμα να λειτουργήσει άψογα. Και θα συμφωνήσω ότι από το ρεφρέν λείπει ένταση, αν και δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι είδους ένταση.

 

Θα συμφωνούσα επίσης στο θέμα της φωνής, που θέτει ο φίλτατος freerock. Στο κουπλέ τα φωνητικά είναι πιο "εντός ύφους". Το ρεφρέν όμως έχει κάτι από ελληνικό ροκ '60s και η χροιά (σου;) μου θύμισε λίγο Μπονάτσο. Η υπόκρουση είναι 1995, άρα υπάρχει ένα μικρό mismatch. Αν το επιδιώκεις ΟΚ, αν όχι χρειάζεται μια πιο νεανική ερμηνεία και παραγωγή στα φωνητικά, από την ίδια φωνή ή και από άλλη.

 

Μου αρέσει που υπάρχουν πολλές αναφορές, από Bronski Beat και ολίγη από Smiths (το θέμα της ακουστικής κιθάρας νομίζω ότι στιλιστικά θυμίζει ελαφρώς το bigmouth strikes again). Ακούω και ελληνικά ακούσματα στο βάθος κήπος, αλλά το καλό είναι ότι όλα αυτά τα φαινομενικώς ετερόκλητα είναι αφομοιωμένα σε ένα πράγμα, έχουν περάσει από το προσωπικό σου φίλτρο άρα τα έχεις κάνει κτήμα σου. Αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο.

 

Τέλος να πω ότι οι στίχοι έχουν κάποια σημεία που μου αρέσουν περισσότερο και άλλα που νιώθω ότι πλατειάζουν. Βασικό για μένα στο ελληνόφωνο είναι να αποφεύγουμε τα κλισέ, αν θέλουμε να καταθέσουμε κάτι φρέσκο. Αυτή την παγίδα τη σκαπουλάρει το τραγούδι σε αρκετά σημεία αλλά όχι παντού.

 

Πάντως είναι καλή δουλειά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ωραιο τα κουπλε (αυτη η 9η αν ακουω καλα δινει μια ωραια ατμοσφαιρα στο κομματι), τα ρεφραιν χανουν αρκετα ομως λογω παραγωγης. Το ρεφραιν πρεπει να "ανοιξει", να μπει κατι ρυθμικο που να μετραει 16α (πχ ντεφι ή και καποιο μελωδικο οργανο σε 16α), αλλα χανεις και πολυ σε παραγωγη, που κατα τη γνωμη μου προερχεται κυριως απο το παιξιμο των τυμπανων, αλλα και ολων των οργανων.

 

Στα της φωνης, δεν αισθανομαι οτι θελει κατεβασμα ο τονος στα ρεφραιν, μιας και τις ψηλες αλλοτε τις καρφωνεις σωστα και αλλοτε οχι. Μαλλον λιγη δουλεια στη φωνη θελεις, ωστε να ελεγχεις καλυτερα τις ψηλες σου.

 

Γενικα, εμενα μου αρεσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου