Προς το περιεχόμενο

T-REX Tonebug 4


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Πέσανε στα χέρια μου τα τέσσερα νέα πεταλάκια της σειράς Tonebug της T-Rex. Πρόκειται για την σειρά που συνδυάζει τον κλασικό ήχο της T-Rex που γνωρίσαμε στα high-end, made in Denmark πετάλια, με εύχρηστα και απλούστερα κοντρόλ και κυρίως προσιτές τιμές.

 

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι εξαιρετική, με χυτό μεταλλικό κουτί που δεν παθαίνει τίποτα και έναν πολύ καλό και αθόρυβο ποδοδιακόπτη χωρίς κλικ, που ποτέ δεν με άφησε να αναρωτιέμαι αν τον πάτησα ή όχι. Ολα τους διαθέτουν λαμπάκι λειτουργίας, θέση για μπαταρία αλλά και υποδοχή για ρεύμα 9V.

 

 

Sensewah

Πολύ καλό για funk ακόρντα αλλά και στα σόλο όταν θέλεις να παίξεις δυναμικά. Προσωπική μου επιλογή στις ρυθμίσεις είναι οταν το wah ακούγεται στα δυνατά χτυπήματα της χορδής.  

 

Το Sensewah εχει δύο ποτενσιόμετρα για τον έλεγχο του. Το Sense που ρυθμίζει την ευαισθησία του κυκλώματος, πότε δηλαδή θα ανοίξει το φίλτρο και το Range που ρυθμίζει το εύρος του φάσματος.

 

Πρόκειται για μια καλή εκδοχή πάνω στο θέμα του envelope follower, αρκεί να εχεις αρκετό σήμα από την κιθάρα σου. Το δοκίμασα με την Stratocaster και παρά το ότι χρησιμοποίησα πένες 2-3 mm έπρεπε να χτυπάω τις χορδές περισσότερο απ' όσο συνηθίζω και να ρυθμίζω το Sensitivity του πεταλιού στο τέρμα για να δουλέψει σωστά περιορίζοντας το παίξιμο μου. Με τους humbucker της 335 δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και μπόρεσα να παίξω σε μεγάλο εύρος δυναμικών.

 

Ενας διακόπτης δίνει την επιλογή για Yoy-yoy αντί για wah.  Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θυμίζει Talk box και μάλλον θα είναι πιό χρήσιμο σε πιό ροκ καταστάσεις.

 

Σε σύγκριση με το παλιό καλό Boss Twah Tw-1, θα έλεγα πως το φίλτρο του δεν είναι τόσο έντονο και ο ήχος του μου θύμιζε περισσότερο ελεγχόμενο phaser αλλά το Yoy-yoy είναι μια έξτρα επιλογή που κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα πετάλια της αγοράς.

 

Toneschlagger

Ενα εξαιρετικό πεταλάκι με μεγάλο εύρος παραμόρφωσης που ξεκινάει από Overdrive και φτάνει σε Modern Metal Distortion. Πέρα από τα παραδοσιακά Gain και Level control διαθέτει γραφικό EQ 3 περιοχών με μεγάλη επίδραση στον ήχο. Πρίμα μεσαία και μπάσα σε σωστά επιλεγμένες περιοχές της κιθάρας που η παραμικρή κίνηση στα fader κάνει διαφορά.

 

Εχει περισσευούμενο Gain και η ποιότητα της παραμόρφωσης είναι κλασική T-Rex χωρίς περίεργους θορύβους στην κατάληξη της νότας. Παρά το γεγονός πως η μαύρη εμφάνιση και η γοτθική γραμματοσειρά παραπέμπουν στο metal (και σίγουρα εκεί απευθύνεται η εταιρεία) εγώ βρήκα πως παίζει αξιοπρεπέστατο Blues και Hard Rock με ωραίο crack στη νότα όπως η υπεροδήγηση της λάμπας.

 

Με τη βοήθεια του equalizer μπορείς να βγάλεις πολύ “μαύρους” ήχους, με αρκετά χαμηλά και πρίμα σε ρυθμίσεις smile αν αυτός είναι ο στόχος σου. Θα έλεγα πως είναι ιδανικό πετάλι γι αυτόν που παίζει σε cover band και χρειάζεται έναν χαμαιλέοντα για κάθε περίσταση. Πάνω απ’ όλα όμως διατηρεί τη χροιά της κιθάρας που κρατάς και δεν ρίχνει ένα πέπλο παραμόρφωσης που ακούγεται το ίδιο με ότι κιθάρα και να συνδέσεις επάνω του.

 

Fuzz

Μια υλοποίηση fuzz στα πρότυπα της εταιρείας. Βασικά control για απλή χρήση.

Fuzz για να προσθέσουμε όσο εφέ χρειαστεί, Tone για τη χροιά και Level για την ένταση. Από το riff του Satisfaction μέχρι το You really got me του Dave Davis, είναι όλα εδώ και εύκολα. Για όσους θέλουν τον ήχο αυτό απλά και προσιτά.

Not my cup of tea

 

Booster

To Booster είναι μια συσκευή πολύ χρήσιμη και απλή.

Πόσες φορές χρειαστήκατε περισσότερη ένταση για να ξεχωρίσει το σόλο στην κορύφωση του κομματιού; Εγώ συνήθως πάντα.

Αλλοι χρησιμοποιούν ένα Volume pedal το οποίο στα δικά μου αυτιά αλλοιώνει τον ήχο της κιθάρας. Εκτός κι αν έχει προενίσχυση, όπως αυτά που είναι πάνω στις πεταλιέρες.

 

Το συγκεκριμένο πετάλι δίνει όση ένταση χρειαστείς... κι ακόμα παραπάνω. Ρυθμίζεις το Volume και στο πάτημα του αθόρυβου ποδοδιακόπτη, έχεις την επιθυμητή ένταση στο σόλο.

 

Δίπλα στο Volume υπάρχει το Scoop που στην ουσία είναι ένα Tone που λειτουργεί σε μια πολύ χρήσιμη περιοχή του φάσματος της κιθάρας. Πολύ χρήσιμο το βρήκα στην Stratocaster που της έδωσε όγκο στα μεσαία ιδανικό για να ξεχωρίσει το σόλο.

 

Η ένταση προκύπτει πεντακάθαρη χωρίς ίχνος παραμόρφωσης, ενώ δεν υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος από το κύκλωμα.

Αυτό το πετάλι σίγουρα θα μου χρειαστεί.

 

Μια τετράδα πεταλιών σε σωστή τιμή και απόδοση.

Τα 2 στα 4 είναι αποκάλυψη από κάθε άποψη.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου